Jutta Leerdam

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Jutta Leerdam

Sportvrouw Jutta Leerdam

Jutta Leerdam is langebaanschaatsster. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al mooie prijzen op haar naam staan: zo won ze de wereldtitel allround op het WK voor junioren, maar ook goud op EK's en WK's voor senioren. In 2022 deed ze mee aan haar eerste Olympische Winterspelen in China.

Relatie met vriend Koen Verweij

Niet alleen op sportgebied gaat het Jutta voor de wind, ook in de liefde heeft ze haar geluk gevonden. Ze heeft al een paar jaar een relatie met de 8 jaar oudere schaatser Koen Verweij! De twee blonde topsporters zijn onafscheidelijk.

Jutta Leerdam Instagram

Naast haar schaatscarrière heeft Jutta een indrukwekkend Instagram kanaal met meer dan 2 miljoen volgers. Dit is niet puur voor haar plezier, maar het biedt haar ook op professioneel vlak extra mogelijkheden. Niet alleen via haar sport trekt ze sponsoren aan, maar ook via haar Instagrampagina. Ze plaatst regelmatig video's en foto's van haar trainingen en wedstrijden, maar schroomt ook niet om haar ploeg af en toe eens te promoten.

Mooiste sportvrouw Jutta

Ze is in 2019 uitgeroepen tot mooiste sportvrouw van het jaar. Jutta zelf is er trots op. Aan RTL Boulevard vertelde ze dat ze er hard voor werkt, en het een eer vindt om de titel in ontvangst te nemen omdat er zoveel mooie vrouwen zijn. Haar geheim? Schaatsen natuurlijk! Een niet te missen onderdeel van de uitstraling van Jutta is haar kenmerkende eyeliner. Ze gaat nooit de deur uit zonder de zwarte lijntjes naast haar ogen. In een interview vergeleek ze het met een tatoeage: 'die eyeliner is mijn kenmerk'.

Eigen ploeg Team Worldstream

In 2020 richtte Jutta Leerdam met haar vriend Koen Verweij een eigen schaatsploeg op: Team Worldstream. De twee hadden allebei moeite met het vinden van een nieuw team, dus besloten ze er zelf een te beginnen. Ze won in haar gloednieuwe pak van schaatsploeg Team Worldstream al meerdere malen goud op het NK, EK en WK. Ook plaatste ze zich voor de Olympische Winterspelen van 2022.

Nieuws

Foto: Jutta Leerdam wordt verrast door haar beeldschone zusjes

Jutta Leerdam had een erg lange dag, maar die werd gelukkig een stuk beter toen haar zusjes haar spontaan kwamen verrassen. 

Foto: Jutta Leerdam blikt terug op meest gelikte schaatspakje ooit

Jutta Leerdam schittert in talloze mooie schaatspakjes. Of ze nu voor haar eigen team, het olympisch team of haar allernieuwste team uitkomt: de strakke pakjes staan haar verbluffend goed. Ter ere daarvan deelt Jutta hét schaatspakje dat het allermeest geliefd is.

Foto: Zongebruinde Jutta Leerdam wordt verwend op kleedje in de natuur

Jutta Leerdam houdt van een beetje romantiek. Dus toen haar vriend aan kwam zetten met een ouderwetse picknick, voelde ze zich compleet verrast. 

Jutta Leerdam schrikt van deze foto van haar gigantische benen

Jutta Leerdam is een van de meest knappe sporters van het land. Alleen zelf schrikt ze een klein beetje van haar enorme benen.

Wauw: Jutta Leerdam laat lijf zien in nieuw schaatspakje

Jutta Leerdam is sinds kort lid van haar nieuwe team. En bij een nieuw team, hoort natuurlijk ook een nieuw pakje.

Video: Jutta Leerdam valt op tijdens ritje met grote jongens

Jutta zit inmiddels bij het team van Jumbo Visma Ice. Dat is de schaatstak van Jumbo Visma. Ze zal flink moeten bijbenen om mee te doen met de grote jongens. 

Video: Jutta Leerdam ontevreden na ingrijpende behandeling

Jutta heeft zichzelf weer eens flink onder handen genomen. Haar wenkbrauwen waren deze keer aan de beurt. Maar het resultaat is ze niet zo tevreden over.

Foto: Jutta Leerdam kan het wel héél goed vinden met Eva Jinek

Jutta Leerdam en Eva Jinek. Je zou het eigenlijk al verwachten, maar de twee blondines vormen een blij duo. Toch kwam Jutta met treurig nieuws bij Eva.
Jutta Leerdam

Profiel

Geboortedatum: 30 december 1998
Sterrenbeeld: Steenbok
Lengte: 1,81m
Beroep: Schaatsster
Relatie: Ja
Getrouwd: Nee
Vriend: Koen Verweij
Familie: 2 zussen, Merel Leerdam en Beaudine Leerdam. 1 broer, Kjeld Leerdam
Kinderen: geen
Instagram: Het Instagram kanaal van Jutta Leerdam is @juttaleerdam

Foto's

Jutta Leerdam
Jutta Leerdam
Jutta Leerdam