Wie is Joy Beune?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Eigenlijk konden we Joy Beune er helemaal niet bij hebben! Er zijn gewoon te veel mooie schaatsvrouwen actief. Want hoe debiel klinkt het om dit 20-jarige schaatstalent al te bestempelen als ‘nieuwe Jutta Leerdam’, terwijl we eigenlijk nog helemaal niet klaar zijn met Jutta. Of Suzanne. Of Irene. Of Melissa. Of Antoinette. Wie het schaatsseizoen wilt volgen komt dit jaar ogen te kort!

Haar grootste successen behaalde ze tot nu toe vooral bij de junioren, maar dat Joy Beune er aan zit te komen kunnen de meeste schaatsexperts moeilijk ontkennen. Vooral haar concurrenten op de 1500 en 3000 meter mogen hun borst nat gaan maken! Buiten de schaatsbaan beunt Joy bij als bijna-BN’er. Ze kwam al een aantal keer in het (roddel)nieuws dankzij haar relatiestatus. De blondine bleek namelijk het lijdend voorwerp in een heuse schaatsaffaire!

Joy Beune uit Borne

Het mooie van die schaatsbabes is dat het dames uit het Nederlandse ‘achterland’ betreft. Er glijdt een boel lekkers rond in de vergeten gebieden van ons kleine staatje. Joy komt uit het Twente Borne, maar brengt haar tijd nu vooral door op het Heerenveense ijs van Thialf. In 2017 won ze twee keer goud op het WK voor junioren, en haalde vorig jaar haar eerste eremetaal bij de senioren tijdens het NK afstanden. Er zit een stijgende curve in de carrière van deze gestroomlijnde dame.

De vraag is vooral: waar eindigt dit? Leidt die curve haar ooit naar Olympisch goud? Sportvrouw van het jaar? Haar nieuwe vriend en collega-schaatser Kjeld Nuis weet als geen ander hoe het voelt om deze prijzen te winnen. Joy en Kjeld zijn een ijskoud powerkoppel in wording dus!

Joy is nieuwe Jutta

We hebben het al op een aantal plekken gezien. Het uiterlijk van Joy Beune wordt regelmatig bestempeld als de ‘nieuwe Jutta Leerdam’. Alsof die twee niet naast elkaar kunnen bestaan! Ze schelen overigens slechts één jaar, dus om nu al een soort online begrafenis voor Jutta te gaan houden gaat wat te ver.

Het wordt wel steeds lastiger om dat schaatsen goed te volgen: op elke afstand glijden er beeldschone vrouwen voorbij. Tijd om de mannelijke tak van de sport te kijken is er eigenlijk niet. Hebben we ooit zo’n weelde gekend? Twintig jaar geleden hadden we met Marianne Timmer, Barbara de Loor, Anni Friesinger, Tonny de Jong en Annamarie Thomas ook een mooie lichting.

Het ijs lijkt nu echter nóg mooier dan vroeger. Wie toch twijfelt: ga de komende weekenden lekker ouderwets schaatsen kijken. Suzanne, Irene, Jutta, Antoinette, Melissa en dus ook Joy leveren bewijs op het ijs!

Relatie met Kjeld Nuis

Mocht je nou van je stoel glijden door Joy, dan heb je wel stevige concurrentie. Olympisch kampioen en ‘Sportman van het Jaar’ Kjeld Nuis verscheen afgelopen jaar vrouwloos op het Sportgala. No big deal, zei hij toen: z’n vrouw en hij hadden gewoonweg geen oppas kunnen regelen voor hun zoontje.

Later bleek er toch meer aan de hand: de 30-jarige schaatser zou een affaire aangegaan zijn met niemand minder dan de bijna tien jaar jongere Joy Beune. Die hebben hun tijd tijdens de vele trainingskampen vast zeer efficiënt ingevuld! Leuk voor Joy, minder leuk voor Kjelds vrouw, voormalig Miss Nederland Jill de Robles. Wat dat betreft doet Kjeld het niet slecht: van een voormalig Miss naar één van de meest begeerde schaatsbabes van het land…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rutger Castricum eindelijk open over verhouding met Hélène Hendriks: ‘Er groeit iets tussen jullie?’

Ondanks dat veel mensen denken dat Rutger Castricum zijn rol in het programma van Hélène Hendriks niet helemaal kan vinden, lijkt hij zich toch heel erg op zijn gemak te voelen bij haar. Bloeit er iets op tussen de twee?

Zo zag je Pien Hersman nog nooit; knappe schaatsster heeft nauwelijks nog kleding aan (foto’s!)

Pien Hersman heeft haar volgers volledig verbaasd met haar nieuwe post op Instagram. Haar volgers hebben haar nog nooit in zo weinig kleding gezien en genieten van prachtige Pien!

Lies Zhara laat haar enorme pyramides uit shirtje knallen (foto’s!)

Lies Zhara is in Egypte met Sean Demmers en samen schieten ze een hoop content. In de meeste foto's knallen haar twee enorme pyramides er flink uit...