Wat verdienen de Oranje Leeuwinnen aan salaris per wedstrijd?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De Oranje Leeuwinnen zijn de heldinnen van het land, maar hoeveel verdienen deze stoere vrouwen nu eigenlijk per wedstrijd?

Dit jaar hebben de Oranje Leeuwinnen een geweldige overwinning geboekt. En dan praten we niet over een gewonnen wedstrijd of competitie. Dan hebben we het over de vergoeding die de prachtvrouwen krijgen voor hun deelname aan toernooien zoals het EK Voetbal.  De vergoeding voor oranje-wedstrijden is onlangs gelijkgetrokken door de KNVB met de vergoeding die mannelijke internationals krijgen. En dat is voor de Oranje Leeuwinnen goed nieuws, dat ongetwijfeld zal motiveren om nog beter hun best te gaan doen in de wedstrijden. Maar hoeveel is het salaris van de Nederlandse profvoetbalster nu precies? Tijd om daar eens in te duiken.

Lees ook: Snel verdiend: Win 50x je inzet als Oranje Leeuwinnen Zwitserland verslaan

Voetbalsters Oranje krijgen voortaan dezelfde beloning als mannen

Eindelijk krijgen de Nederlandse voetbalsters van Oranje precies dezelfde vergoeding als de mannen. En dat is belangrijk nieuws. De KNVB heeft besloten sinds deze maand de vergoedingen gelijk te trekken. Met de Oranje Leeuwinnen heeft de voetbalbond een collectieve samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarin staat nu beschreven dat de voetbalsters dezelfde vergoedingen krijgen als de mannen. Hoe hoog die vergoeding nu precies is, daar wil de KNVB natuurlijk niks over kwijt. Maar een schatting kan wel gemaakt worden.

Hoeveel gaan de Oranje Leeuwinnen er nu op vooruit?

Hoewel de KNVB dus niks kwijt wil over de hoogte van de vergoeding is er wel het een en ander te achterhalen door naar oude cijfers te kijken. In 2019 verdienden de mannen namelijk een beloning van 4000 per wedstrijd. Het is geen vetpot natuurlijk voor de voetballers, die over het algemeen meer verdienen bij hun eigen club, maar het is best een mooi bedrag voor een avondje werk. De Oranje Leeuwinnen kunnen nu dus ook rekenen op dat bedrag bij de prestigieuze wedstrijden. Dat geeft ze een mooie reden om even iets harder te lopen op het veld. Want elke gewonnen wedstrijd betekent weer 4000 erbij op de rekening.

Wie is de best verdienende Oranje Leeuwin?

Van de gehele vrouwenselectie is Lieke Martens zonder enige vorm van twijfel de best verdienende speelster. Bij FC Barcelona, waar Lieke tussen de oranje wedstrijden door speelde, verdiende de speelster namelijk zo’n 200.00 per jaar. Maar nu ze een overstap gemaakt heeft naar Paris Saint-Germain is die vergoeding een half miljoen geworden. Dat zijn bedragen waar je als speler best gelukkig van wordt. Vivianne Miedema staat met haar Arsenal salaris stipt op nummer twee. Zij mag namelijk zo’n 300.000 per jaar opstrijken bij de club.

De Oranje Leeuwinnen krijgen eindelijk erkenning voor hun prestaties

Met de nieuwe afspraken rondom vergoeding krijgen de Oranje Leeuwinnen eindelijk de erkenning die ze verdienen. Het is geen geheim dat de vrouwelijke Oranje spelers het erg goed doen qua resultaat. Daar mag dan ook wel wat tegenover staan natuurlijk. En aangezien de speelsters nu waarschijnlijk meer dan 4 keer zo veel verdienen per wedstrijd lijkt aan die ongelijkheid een einde te zijn gekomen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna maakt eind aan geruchten en deelt zeldzame foto met Kenneth Taylor

Eindelijk weten we het zeker! Jade Anna deelt een foto samen met Kenneth Taylor en maakt een eind aan alle geruchten!

Maxime Meiland lijkt totaal andere vrouw op foto met poes

Influencer Maxime Meiland lijkt op deze foto met poes totaal niet op zichzelf en laat zo iedereen schrikken!

Pasgeboren baby Myron Koops en Enzo Knol zet onbedoeld eerste stapjes als influencer

Influencers Myron Koops en Enzo Knol maken interessant nieuws bekend over pasgeboren baby, Riven.