Wat RTL je niet vertelt over Baantjer

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het lijkt net de dag van gisteren, maar toch is het al even geleden. 1 december 2006 was de laatste aflevering te zien van Neerlands’ bekendste misdaadserie Baantjer. Vanaf vanavond – 13 jaar later – gaat de nieuwe serie starten. Maar… iets er niet helemaal pluis. 

baantjer
© Videoland/Martijn van Gelder

De komende weken zul je wekelijks worden getrakteerd op Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt op je beeldscherm. Zij vertolken de rol van Jurriaan de Cock – met cee-oo-cee-kaa – en Tonnie Montijn. Deze twee agenten zullen in het Amsterdam van de jaren ’80 rond gaan speuren naar alles wat riekt naar criminaliteit.

Met de nieuwe serie is de kans op weemoed groot en zullen veel fans van de serie terugdenken naar het verleden waar Piet Römer telkens zijn hoedje op de kapstok wist te gooien en waar Fledder altijd trouw aan zijn zijde stond. En natuurlijke de hoogtijdagen van de aantrekkelijke redhead Marian Mudder.

De nieuwe ‘babe’ van de serie is Jelka van Houten. Ja, zij is het jongere zusje van Carice. Jelka vertolkt de rol van Wachtcommandant Selma, zoals ze uiteraard ook deed in de film Baantjer: Het Begin. Zoals bovendien ook de naam van de serie is. En dat is niet de enige overeenkomst tussen de film en de serie…

Het geheim van RTL

Er is namelijk een andere overeenkomst. Een overeenkomst die ongeveer zo’n 106 minuten duurt. Dat is zolang als dat film duurt. ‘Hè, wat toevallig’, horen we je denken. Ja, écht waar. Het geval is namelijk dat de eerste twee afleveringen van de serie gewoon de film zijn. ‘Wat?! Echt?’ Jáhááá, écht! Oké, een echt geheim is dit niet, omdat het wel bekend is als je even de kleine lettertjes leest, maar RTL heeft dit niet eventjes nadrukkelijk benoemd om de kijker voor te bereiden op een eventuele teleurstelling. En na de teleurstellende finale van Expeditie Robinson, de teleurstellende kijkcijfers van Goede Tijden, Slechte Tijden en het teleurstellende programma van Katja Schuurman zijn de kijkers inmiddels wel een beetje klaar met al die teleurstellingen.

(lees verder onder afbeelding)

rob geus man man man

Dus ben je vandaag wakker geworden met enthousiamse omdat je dacht dat je vanavond eens lekker op de bank kon gaan hangen en het begin van de nieuwe serie van Baantjer kon kijken? Koester dan alleen je enthousiasme als je film nog niet hebt gezien. Heb je de film wél gezien, dan kun je misschien beter nog even aan de slag gaan met de voorbereidingen van Oudjaarsdag. Hieronder een korte checklist:

– Heb je wel genoeg bier in huis?
– Heb je ook genoeg wijn?
– Staat de champagne al klaar?
– Genoeg oliebollen besteld?
– Is de airfryer in stelling gebracht om non-stop bittergarnituur te knallen?

En heb je dit allemaal gedaan en heb je nog steeds tijd over? Pak er dan een serie bij die je al gezien hebt en kijk de eerste 2 afleveringen!

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Slaperige Rico Verhoeven klemt hoofd van klein kind tussen koelkastdeur (video)

Rico Verhoeven is niet helemaal wakker en slaat de koelkastdeur vol tegen zijn eigen kind!

Influencer Jade Anna filmt zichzelf in badkamer na dampende workout (video)

Jade Anna is net klaar met een moeilijke workout en ze laat iedereen haar rode gezichtje zien en haar bezwete ronde vormen...

Juultje Tieleman kleedt zich uit en laat haar twee flinke kussens zien (foto’s!)

Juultje Tieleman heeft haar volgers wederom goed verwend met een prachtige foto van haar achterzijde.