Waarom Nederland de Wit-Russische atlete Kristina Timanovskaja moet opvangen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Inmiddels zit Kristina Timanovskaja veilig in Polen, maar eigenlijk had Nederland meteen deze sportieve dame in nood moeten helpen. 

In landen als Wit-Rusland is het vaak niet zo’n goed idee om openbaar je kritiek op het systeem te uiten. Dan gebeuren er nog wel eens van die minder goed verklaarbare gebeurtenissen, ongelukjes of vermissingen. Gelukkig voor sportster Kristina Timanovskaja kon ze op tijd ontsnappen aan de greep van Wit-Rusland en asiel aanvragen in Polen. Maar eigenlijk had Nederland haar op dat moment met open armen moeten ontvangen. Niet alleen hadden we dan een nieuwe topatlete gehad voor de volgende Olympische Spelen, maar dan Kristina had prima thuis gepast in de vrije en open Nederlandse cultuur. Daarbij had iedereen in Nederland dan mogen genieten van deze prachtige sporter.

Lees ook: Wordt Emma Oosterwegel de nieuwe favoriet op de Olympische zevenkamp?

Mark, grijp even in wil je?

Eigenlijk had Mark Rutte persoonlijk in moeten grijpen en de arme Kristina naar Holland moeten verschepen. Met haar huidige status als verzetsstrijder had ze hier zo aan kunnen sluiten in talkshows en praatprogramma’s. Binnen de kortste keren had Kristina door kunnen stromen naar televisie persoonlijkheid en had je elke dag van de Wit-Russische schone kunnen genieten. Nu moet iedereen het helaas doen met de beelden van de NOS. Gelukkig gaat het wel goed met het atletisch toptalent. Het was even spannend, maar ze kon heelhuids naar Europa afreizen. en at is goed nieuws voor de atlete, die langzaam begon te vrezen voor haar leven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOS Stories (@nosstories)

Wat is er dan allemaal gebeurd met Kristina?

Nou, ga er maar even voor zitten. het is best een gek verhaal namelijk. De atlete werd  door de Belarussische ploegleiding naar huis gestuurd, of ja meer gedwongen dan gestuurd, met als reden ‘psychische en emotionele stress’. Maar volgens Kristina was er niks aan de hand. Ze had de avond daarvoor wel op Telegram kritiek geuit op haar coaches. En dat vonden ze in Wit-Rusland waarschijnlijk niet zo fijn, aangezien het land bezig is te werken aan een beter imago, onder andere door inzet van sporters. Kristina voelde de bui al hangen en trok bij de politie aan de bel in Tokyo, die haar weer in contact brachten met de Poolse ambassade, die haar vervolgens asiel verleende. Jammer voor Nederland, maar fijn voor Kristina, die inmiddels veilig in Warschau zit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOS (@nos)

Een heuse James Bond film in het echt

Je zou verwachten dat dit soort dingen alleen voorkomen in oude James Bond films, waar een of andere Russische bad guy het voorzien heeft op de knappe dame en haar wilt ontvoeren. Maar blijkbaar zit de realiteit niet heel ver van dat soort films vandaan. Het enige wat nog nodig is om het plaatje compleet te maken is een charmante vrouwenverslinder met een pistool en een Brits accent.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Boerin Annemiek Koekoek draagt onmogelijke outfit in bloedhete zon

Boerin Annemiek maakt het zichzelf niet makkelijk met het warme weer. Zo draagt Annemiek een veel te warme outfit voor deze temperaturen. De boerin kan beter wat kleren uitdoen om af te koelen..

Foto: Presentatrice Holly Mae Brood ziet wazig tijdens opnames Love Island

Holly Mae Brood heeft het maar druk met haar werk. Je zou denken dat de Love Island-presentatrice zich heel goed moet focussen als de camera op haar gericht staat. Deze foto's bewijzen het tegendeel!

Video: Romy Monteiro slaapt niet meer thuis na aanvaring met insluiper

Romy Monteiro heeft een erg zware avond gehad! De zangeres kreeg de schrik van haar leven toen ze haar slaapkamer binnenliep. Het is zo erg dat Romy niet meer thuis durft te slapen...