Waarom Lewis Capaldi een held is

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Zijn muziek ken je ongetwijfeld, maar voor velen is het gezicht achter het stemgeluid (gelukkig) nog een onbekende. De Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi is echter veel meer dan een ‘gevoelige jongen’ die zijn emoties overbrengt in muziek. Hij is ook een baas eerste klasse.

Met nummers als ‘Someone you loved‘, ‘Bruises‘ en ‘Before you go‘ op zijn palmares, klinkt Lewis als het perfecte schoonzoon-type. Zijn karakteristieke rockballads raken bij veel mensen een gevoelige snaar; en hij is in rap tempo bezig om de wereld te veroveren. Maar het Schotse lelijke eendje zet je met zijn muziek flink op het verkeerde been.

Lees ook: Famke Louise gooit d***y talk over een beat.

 

Banter

Lewis is namelijk zoveel meer dan een minder aantrekkelijk bühne-paardje. De beste man is niet vies van een flink potje banter, wat bijvoorbeeld op zijn sociale media goed te zien is. Capaldi houdt ervan om mensen voor schut te zetten. Hij schuwt er niet voor zijn fans op hun plaast te zetten en zijn moment of fame te claimen, wanneer de kans ontstaat.

(tekst loopt door na de tweet)

Instagram

Mocht zijn leven als heuse rockster van korte duur blijken, dan heeft Capaldi altijd nog een troef achter de hand. Met een Instagram following van ruim 4.8 miljoen fans kan Lewis ook nog altijd aan de slag als Influencer. Want de fijne kneepjes van dat vak heeft hij wel in de vingers. Zijn Instagram-content is one-of-a-kind, en geeft een goede blik in het leven van iemand die niemand, en vooral niet zichzelf, serieus neemt.

(tekst loopt door na de afbeelding)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lewis Calamari (@lewiscapaldi) op

Muzikale toekomst

We hoeven echter niet bang te zijn dat Lewis zijn carrière snel tot een einde komt. Onlangs verbrak hij met zijn nummer ‘Sombody you Loved’ één miljard streams op Spotify, en tijdens zijn laatste concert verklapte hij al dat er een volgend album aan zit te komen.

Wie weet komen er ook nummers in samenwerking met andere artiesten. Zo is Lewis bijvoorbeeld goede vrienden met zijn Engelse evenbeeld: Ed Sheeran. En hij durft zich te meten aan enkele andere grote namen.

(tekst loopt door na de tweet)

Lewis in concert

Als je denkt dat Lewis bij zijn concerten een stapje terugneemt, heb je het trouwens mis. Tijdens zijn meest recente optreden in Nederland nam Lewis uitgebreid de tijd om zijn publiek in de zeik te zetten. Bijvoorbeeld door ze erop te wijzen dat kaarten kopen van doorverkopers not done is; vooral omdat de extra winst niet in zijn broekzakken beland.

Of door iemand die graag Happy Birthday wilde horen voor haar verjaardag, ervan te betichten dat ze vooral aandacht nodig had. Als hij vervolgens hoort dat ze de dag erna pas jarig is, draagt hij het nummer maar op aan de ‘f*cking liar‘. En wanneer een fan op de eerste rij met iemand aan het Facetimen is, vindt hij dat ze toch maar een kaartje had moeten kopen. Ook al was het van een doorverkoper.

De concerten van Capaldi zijn een volmaakte avond uit voor stelletjes: voor haar een avond met zwijmelende rockballads die gevoelige onderwerpen aansnijden. Voor hem staat er een jonge stand-up comedian die niets of niemand serieus neemt en voor wie geen grap te ver gaat. Win-win!

Lees ook: Frans Bauert aan rapcarrière.

Eindbaas

Een avond met een lach en een traan, opgevoerd door een lelijke hobbit, met de humor zo flauw er zoetwatervissen in kunnen zwemmen: Capaldi is een totaalpakket. Vandaar dat onze conclusie luidt: Lewis Capaldi is een eindbaas. En we hebben geluk, want hij lijkt zich helemaal thuis te voelen in ons kikkerlandje. Het zal hopelijk dus niet lang duren voor hij terug is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wow Amsterdam I’ve had such an amazing day taking in so much of ur culture and sampling of ur cuisine a truly magnificent experience 😭❤️x

Een bericht gedeeld door Lewis Calamari (@lewiscapaldi) op

 

Laatste nieuws

Speelse Sensi Lowe deelt heerlijke foto vanuit bad

De prachtige Sensi Lowe is in bad lekker met zichzelf aan het spelen. Ze is helemaal ingesopt, als dat maar goed gaat.

Foto: AnneKee Molenaar likt aan zoete vrucht

De prachtige AnneKee Molenaar mist haar vriendje Mathijs de Ligt nu door het WK in Qatar. Als ze niet aan Mathijs kan likken, likt ze wel aan iets anders...

Foto: Suzanne Schulting knuffelt stevige stam

Suzanne Schulting is één van de prachtigste schaatssters van ons land. Nu de kerst eraan zit te komen wilt deze mooie schaatsster niet alleen zitten. Hierdoor zoekt ze naar iets wat ze stevig kan knuffelen in deze koude dagen. 

Gerelateerde berichten