Romee Strijd verkoopt haar ziel

Datum: 

Categorie:

Zin in een snoepreisje naar Saudi-Arabië? Je wordt betaald om een mooi muziekfestival bij te wonen, te genieten van zon, zee, strand en mooie plekken te bezoeken. Het kost je alleen je ziel. 

De lijst met dj’s, modellen en influencers die naar het dancefestival MDL Beast in de Saudische hoofdstad Riyad zijn gekomen, is lang. Van Martin Garrix tot Tiësto en van Romee Strijd tot dochter van Lionel Richie, Sofia Richie reisden af voor het festival. Niets mis met zo’n dancefeestje toch? Nou, volgens critici worden de sterren betaald door Saudi-Arabië om het imago van het land op te poetsen. Want dat land heeft de laatste tijd nogal wat slechte pers te verduren gehad. Niet alleen de gruwelijke moord op journalist Jamal Kashoggi in 2018 blijft het regime achtervolgen. Ook talloze mensenrechtenschendingen, de positie van LGBTQ’ers, de positie van vrouwen en de behandeling van gastarbeiders geven het land niet bepaald een goed imago.

in Libia

Artiesten die dubieuze keuzes maken waar ze optreden is niets nieuws. Er is een lange lijst met voorbeelden. Van twijfelachtig tot ronduit bizar. Beyoncé bijvoorbeeld trad in 2009 op voor de zoon van niemand minder dan Moammar Gaddafi. Voor een kleine 1,8 miljoen euro verzorgde ze de entertainment tijdens een nieuwsjaarsfeestje. Zij was echter niet de enige artiest die de leden van het brute regime wat afleiding gaven tussen het slachten van hun eigen bevolking door. Ook Usher, Mariah Carey, Lindsay Lohan en Nelly Furtado hebben hun principes in het verleden opzij gezet voor de dictator. Alhoewel het de vraag is of Lindsay Lohan wel weet wat principes zijn. Na de ophef die ontstond over het optreden van Beyoncé gaf haar management aan dat ze haar vergoeding aan een goed doel had gedoneerd. Oké, dan is het goed. Vergeven en vergeten.

Poetins feestje

Een stap vreemder is het optreden van Vladimir Poetin. Dat lees je goed. De Minister-president en totaal-niet-een-dictator Vladimir Poetin wil de touwtjes zo graag in handen houden dat hij zelf het podium beklimt. In een video uit 2010 valt te zien hoe de leider van Rusland, lekker nonchalant met hand in broekzak, een nummer te gehore brengt voor een eclectische groep mensen. Een goede studie van het publiek kan de volgende mensen onderscheiden: Gerard ‘Obelix’ Depardieu, Kurt Russell, Goldie Hawn, Kevin Costner en Sharon Stone. Waarom ze daar waren? Nou, naar verluidt kreeg Sharon Stone maar liefst 250.000 dollar voor haar aanwezigheid. Makkelijk verdiend dus.

Steven Seagal

De absolute koning van moreel faillissement mag Steven Seagal genoemd worden. Na wat successen in de jaren ’90 met actiefilms zoals: Under Siege en On Deadly Ground droogde zijn carrière een klein beetje op. Daarmee waarschijnlijk ook zijn geld, want de keuzes die hij maakt, zijn bijzonder. Dat zijn films niet meer het succes werden als eerst, had misschien te maken met de geloofwaardigheid van een actieheld met overgewicht. Het kan ook te maken hebben met zijn vriendschap met verschillende dictators. Want ook hij is vriendjes met Vladimir Poetin. Verder weet hij ze ook wel uit te zoeken. Zoals Filipijnse  president Rodrigo Duterte die Barack Obama ooit een keer hoerenzoon noemde. Of Thaise koning Bhumibol Adulyadej die Thailand 70 jaar in zijn greep had. Maar zijn BFF is toch wel de leider van wat ook ‘de laatste dictatuur van Europa‘ wordt genoemd dictator Alexander Lukashenko. In de onderstaande video inspecteert Seagal de zelf gegroeide wortels en meloenen van de mensenrechtenschender op zijn eigen grond. Je moet wat om aan je wortelen te komen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!

Atlete Lieke Klaver gaat diep met korte stootjes in strak sportpakje (video’s!)

Lieke Klaver weet alle aandacht te trekken wanneer ze hartstikke diep naar beneden zakt in een heerlijke outfit!

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!