Vandaag Inside verliest ineens kijkcijfers aan twee onverwachte concurrenten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het debuut van Hans Spekman aan tafel bij VI zorgde voor een dipje in de juist zo hoge kijkcijfers van afgelopen tijd. Waar kan dat nou aan liggen?

Was Vandaag Inside niet op zijn best met tafelgast Hans Spekman?

Daar lijkt het niet aan te liggen, want de kijkcijfers, hoewel iets lager dan voorheen, liggen nog steeds ver boven de miljoen. Het programma met Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp doet het nog steeds ongelooflijk goed bij het publiek. Lag het dan aan de sterke concurrenten op televisie, namelijk De Avondshow met Arjen Lubach en Dit Was het Nieuws? Beide programma’s scoorde ook enorm goed, want ze scoorden allemaal boven de miljoen. Het is voor de Nederlandse televisie best opvallend dat er zo veel programma’s boven de 1 miljoen zaten. Nederland lijkt dus meer televisie te kijken en langzaam iets weg te bewegen van de heren van Vandaag Inside

Dit Was Het Nieuws heeft sterke 45ste verjaardag

De satirische nieuwsshow begint alweer aan zijn 45ste seizoen. De show begon in 1996 en heeft 2 tot 3 seizoenen per jaar. Het is er even tussenuit geweest en is ook een aantal keer van zender veranderd, maar het programma doet het nog altijd goed onder de kijkers. Zo goed zelfs, dat het nu beter scoort dan Vandaag Inside in de kijkcijferrace. En dat terwijl DWHN in al die jaren nog nooit zijn format heeft veranderd. De mannen van VI moeten om de zoveel jaar hun show een klein beetje omgooien om actueel te blijven, maar daar heeft de nieuwsshow onder leiding van Harm Edens erg weinig last van zo te zien. Die blijft maar gaan en gaan. En aan de kijkcijfers te zien doet die show het met de jaren alleen maar beter.

Lees ook: Merel Ek heeft in wandelgangen vervelende boodschap voor mannelijke kijker: ‘Gaat niet gebeuren’

Arjen Lubach scoort enorm goed op de avond

Ook Arjen Lubach scoort met De Avondshow ontzettend goed. Die haalt namelijk ook meer dan een miljoen kijkers op. En dat is voor een Nederlands programma wel heel erg bijzonder. Nu is Arjen Lubach ook een erg charismatisch karakter. Hij heeft dan ook weinig moeite met het binnenslepen van dat soort hoge aantallen.

Lees ook: Video: NAC-fans dragen Hélène Hendriks warm hart toe met opvallend spreekkoor

Alle drie de programma’s hebben iets met elkaar gemeen

Zowel Vandaag Inside, als De Avondshow en Dit Was Het Nieuws hebben allemaal iets met elkaar gemeen. Alle shows bespreken het nieuws van de afgelopen dag of week. En mensen vinden dat toch wel fijn om mee te krijgen. En alledrie de programma’s doen het nieuws bespreken met een beetje een satirische of kritische noot. De mensen thuis hebben dus ontzettend de behoefte om een beetje hun dagelijkse portie nieuws te relativeren met wat humor. De drie programma’s wijken wel af als het gaat om meningen en persoonlijkheden. Dus daarom hoeven ze ook niet zo bang te zijn dat ze kijkers van elkaar wegkapen. Ondanks dat wordt Vandaag Inside wel langzaam van de troon gestoten als best bekeken programma.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jutta Leerdam laat Jake Paul zweten met foto van opengeritst schaatspak

Jutta Leerdam laat iedereen zien wat ze precies aanheeft onder dat geel-zwarte schaatspak!

Wijdbeense Suzanne Schulting deelt uitnodigende foto op de bank

Suzanne Schulting heeft haar volgers getrakteerd op een nieuwe foto en die ziet er toch echt wel heel goed uit!

Ex-model Tanja Kok laat je heerlijk wakker worden bij Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland heeft een nieuw gezicht: Tanja Kok! Met deze blondine wakker worden is bepaald geen straf!