Spotify heeft een mind

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Elke vrijdag brengt Spotify een lijstje uit met de beste muziek om je weekend in te luiden. Uiteraard nemen wij dit lijstje elke week voor je door, op zoek naar de echte pareltjes, de opvallende artiesten of de platen die volgende week al bij de kringloop zullen liggen.

Een week lang hebben we geduimd, maar Cora’s bitterballenlied heeft het niet geschopt tot de New Music Friday-lijst van Spotify. Het kostte even om deze teleurstelling te boven te komen, maar desalniettemin doken we deze week met een frisse blik de lijst in. En binnen no-time waren we onze onschuld alweer kwijt.

Verbeelding

Sommige nieuwe nummers hebben namelijk titels die weinig aan de verbeelding overlaten. Al bij de eerste snelle scan van de lijst kwamen we namelijk een tweetal titels tegen die weinig aan de verbeelding overlieten. We hebben het hier over de nummers ‘Mondjekontje‘ van Willie Wartaal en Faberyayo, en ‘Bikini ‘ van Tove Lo. De Zweedse is er tijdens haar concerten niet vies van om topless te gaan, dus dat belooft nog wat voor de video. Wellicht is er zelfs nog een rol weggelegd voor de onze eigen Iraanse bikinikoningin, Anna Nooshin.

(Tekst loopt door na de afbeelding)

Het nummer Van Willie Wartaal en Faberyayo is gebaseerd op een interview van AT5 uit 2017. Tijdens het gesprek gooide een onbekende man er een legendarische uitspraak uit, die hem de cult-status internetgekkie en de bijnaam Mr. Mondjekontje opleverden. Hij ging het hele Nederlandse internet over, en wist Willie te inspireren tot het schrijven van zijn nieuwste nummer. Ondertussen is Willie, gewapend met een zak geld, naar Mr. Mondjekontje op zoek.

(tekst loopt door na het filmpje)

 (het interview waarmee Mr. Mondjekontje zijn beroemdheid verkreeg)

Zware kost

Bovenaan Spotify’s lijst vinden we een ware poplegende. Niemand minder dan de rapper Eminem besloot een album te droppen, waarbij hij niet met de minste artiesten samenwerkt. Zijn elfde solo-album, getiteld Music To Be Murdered By, kent samenwerkingen met onder andere Ed Sheeran en de rapper Juice WRLD. Het nummer met laatstgenoemde vinden we deze week dan ook terug in de lijst van Spotify: Godzilla.

(tekst loopt door na het nummer)

Eminem maakt op zijn album nog enkele politieke statements; onder andere over het wapengebruik in de Verenigde Staten. Daar waar de Nederlandse rappers liever een nummer zingen met Frans Bouwer (ja, Donnie, we hebben het over jou) lijken de rappers in de VS zich tijdens hun muziekcarrière al voor te bereiden op een verhuizing naar het Witte Huis. Eerst begon Kanye al over het presidentschap, en nu lijkt het erop dat Eminem het in die verkiezingen misschien wel tegen hem op kan gaan nemen. Wij zijn fan!

New Music Friday

Maar goed, onze mening is er ook maar een uit duizenden. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat de New Music Friday deze week genoeg stof tot luisteren heeft. En met een beetje geluk – en wellicht jullie hulp – krijgen we Cora’s song volgende week wèl op nummer 1.

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!