Ron Jans als trainer bij Ajax: drie redenen waarom juist hij de Amsterdamse voetbalclub moet redden

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

John van ’t Schip zal aan het einde van het seizoen Ajax verlaten. Ajax is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en wij hebben drie redenen waarom Ron Jans de nieuwe hoofdtrainer van Ajax moet worden.

John van ’t Schip zal komend seizoen geen hoofdtrainer meer zijn van Ajax 1. Hij blijft waarschijnlijk wel bij de club en zou dan aan de slag gaan om jeugdtrainers te coachen. Ajax is op dit moment volop aan het zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer. Er zijn al een aantal kandidaten genoemd, maar het lijkt erop dat ze de beste kandidaat over het hoofd zien. Dat is natuurlijk niemand minder dan Ron Jans! Deze topcoach zou Ajax weer volledig naar de top kunnen brengen als het ons ligt. Daarom geven wij hieronder drie redenen waarom Ron Jans als hoofdtrainer van Ajax, de ploeg naar de top zal brengen.

Ron Jans

Ron Jans tovert met FC Utrecht

FC Utrecht stond op ongeveer de helft van het seizoen flink in de degradatie zone. Het team speelde enorm slecht en ook de resultaten waren niet om over te spreken. Het leek erop dat als het zo door zou gaan dat het team zelfs zou gaan degraderen. Toen werd op 6 september Ron Jans aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van het team. Sinds zijn komst heeft Utrecht een comeback van jewelste gemaakt in de Eredivisie. Inmiddels staan ze zelfs op een zeer knappe 8e plaats op de ranglijst. Als er iets is wat Ajax nodig heeft, is het een flink keerpunt! Wie kan hier als de beste voor zorgen? De enige echte Ron Jans. Dat heeft hij bij FC Utrecht nu al laten zien.

Ron Jans wint KNVB Beker en Johan Cruijff schaal met PEC Zwolle

Tijdens zijn werkzame periode bij PEC Zwolle heeft Ron Jans buitengewoon puike prestaties geleverd. Zo won hij met PEC zelfs de KNVB Beker en de Johan Cruijff schaal. Ze wonnen de wedstrijd tegen toenmalig landskampioen Ajax. Dit was de eerste keer ooit in de historie dat de club deze prijs won. Ook in de Eredivisie behaalde Ron Jans met PEC Zwolle goede resultaten. Hij weet het dus ook te winnen in belangrijke wedstrijden tegen teams van wereldniveau.

Ron Jans heeft ervaring bij grote Nederlandse clubs

De derde reden dat Ron Jans hoofdtrainer zou moeten worden van Ajax, is omdat hij al ervaring heeft met een grote club in Nederland. Dit is natuurlijk met FC Twente, waar hij van 2020 tot en met 2023 werkzaam was. Ook hier behaalde hij goede resultaten. Ron Jans heeft al veel meegemaakt en heeft meer dan genoeg ervaring opgedaan. Daarnaast heeft hij ook vaak genoeg laten zien dat hij altijd goede resultaten boekt. Hij zou dus een perfecte kandidaat zijn voor het trainerschap bij de grootste club in de Nederlandse geschiedenis.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Hugo de Jonge zwaait af in gezelschap van harig beest en mooie dochter (foto’s!)

Hugo de Jonge laat weten dat hij bezig is met zijn afscheidsspeech en laat dan een foto zien met prachtige dochter!

Emma Heesters geniet intens van zomers boottochtje met beentjes omhoog (foto)

Emma Heesters gooit haar benen in de lucht tijdens een boottocht terwijl iedereen kan toekijken! 

Jutta Leerdam is vriend Jake Paul flink aan het sjorren in drukke sportschool (video!)

Jutta Leerdam neemt het ervan in een druk bepakte sportschool. In iedereens bijzijn vindt ze het blijkbaar toch nodig om Jake Paul even flink te sjorren.