Raymond Van Barneveld is de Rocky van het darten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Raymond van Barneveld, de meest bekende darter van Nederland is terug. Ruim een jaar geleden sloot hij zijn dartscarrière af met het besloot nooit maar dan ook nooit meer een pij; te gooien. Nu is hij terug, alleen is zijn comeback niet bepaald een bullseye.

Van Barneveld is al even aan het trainen om zijn grandioze comeback te kunnen maken. Om te kunnen meedoen aan de grote toernooien, moet hij echter een PDC-tourkaart veroveren. Hij begint daarom weer helemaal onderaan de dartsladder, op de Q-school. Als een dart werpende Rocky Balboa is Barney de underdog van het toernooi.

Magere winst

Barney won slechts drie partijen op de eerste dag van zijn tweede carrière. Vijf wereldkampioenschappen in de zak betekent dus niet automatisch dat je makkelijk terug kan komen. Darten blijkt dus niet zoals fietsen te zijn. Je kan het daadwerkelijk verleren. Op de openingsdag van de Qualifying School bleef Barney haken in de achtste finales. Een pijnlijk bewijs dat de king of darts niet meer de oude is.

Lees ook: De dromen van Raymond: is er leven na het darten?

Maar iedereen houdt van een underdog, dus bleven mensen Barney aanmoedigen om niet de moed op te geven. En met resultaat, want op de tweede dag van de Q-school wist Barney dat felbegeerde gouden ticket te bemachtigen voor de finaleronde. Het wordt alles of niets voor Barney, want in de finale kan een speelkaart bemachtigd worden voor de PDC Tour. Dat zou het startsein zijn voor Barney’s felbegeerde comeback.

Met zijn hakken over de sloot

Op zijn tweede dag won Barney vier partijen, waarmee hij gemiddeld genoeg punten binnensleepte om een plek in de finale te kunnen bemachtigen. Hij komt Woensdag nog wel in actie, maar puur voor spek en bonen, aangezien hij de buit al binnen heeft. Wel is het een goed moment om aan zijn training te kunnen werken en alvast een indruk te krijgen van andere potentiële finalisten.

Lees ook: 3 redenen waarom Raymond van Barneveld beter kan stoppen

Barney won op zijn tweede dag van Niko Springer, Kristiaan de Boer, Nico Kurz en Jeffrey van Egdom. In de kwartfinale kwam Barney echter in de problemen. Hij gooide slechts een gemiddelde van 89.4 en dat was niet genoeg om te kunnen winnen. Wel zit er dus een stijgende lijn in zijn prestaties. Er is dus geen reden tot paniek. Het kost Barney slechts wat moeite om weer in vorm te komen. Hij hoeft gelukkig pas in de finalerondes te bewijzen wat hij kan.

Nooit willen stoppen

Barney geeft toe eigenlijk nooit te willen zijn gestopt met darten. Het is hem destijds gedeeltelijk aangepraat door zijn manager. Die zag de druk en de roem Barney te veel worden, die op dat moment op zijn zachtst gezegd heftig in de put zat. Maar gelukkig komen de beste sterren altijd terug. En zo ook Barney. Een gevallen ster die door hard werken terug wilt klimmen naar de top. Underdog Raymond ‘Balboa’ van Barneveld krijgt op Valentijnsdag zijn tweede kans op glorie. Dan wordt het startsein gegeven voor de nu al immens spannende finalerondes van de Qualifying School.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Rico Verhoeven sleurt vriendin Naomy van Beem mee de natuur in en geniet er keihard van (foto’s)

Rico Verhoeven weet zijn vriendin Naomy van Beem mee te nemen in de natuur en hij geniet hier overduidelijk van!

Puck Moonen verpest foto van perfecte cappuccino met enorme modeflater (zien!)

Onze wielrenster Puck Moonen verbaasd iedereen met deze slechte keuze. De perfect gemaakte cappuccino kan de foto zelfs niet meer redden!

Davina Michelle probeert nieuwe standjes uit met vrouw: bekijk de privé video!

Davina Michelle heeft een keer zin in iets nieuws. Dus ze probeert allerlei verschillende standjes met een andere vrouw! Bekijk nu de privé video.