Puck Moonen deelt intieme foto met emotionele tekst

Puck Moonen deelt emotionele tekst en intieme foto

Puck Moonen deelt via Instagram een aangrijpend verhaal. De wielrenster vond het namelijk belangrijk om haar verhaal te delen met haar volgers.

Wielrenster Puck Moonen doet al vanaf 2015 mee aan wielrenwedstrijden maar heeft haar bekendheid te danken aan haar schoonheid. Ze werd namelijk in 2017 door het blad FHM uitgeroepen tot mooiste sportvrouw van Nederland. Ondanks dat ze haar bijna 600.000 volgers te danken heeft aan haar mooie uiterlijk, focust ze zelf liever op haar sportcarrière. De wielrenster plaatste een foto met daarin een duidelijke boodschap voor haar Instagram volgers. Omdat ze druk bezig was met wielrennen had ze er even niet bij stilgestaan dat het Mental Awareness Day was! Een aantal dagen later besluit ze toch om haar verhaal nog te delen. Het voelde voor Puck namelijk niet goed om dit gevoelige onderwerp langs zich te laten gaan…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen)

Puck Moonen emotioneel over haar verleden met pesten

De wielrenster heeft nog steeds last van haar schooltijd. Ze is in die tijd namelijk jarenlang gepest en dat heeft veel invloed op haar mentale gesteldheid gehad. De pesterijen laten niet alleen littekens achter, maar hebben er in haar geval ook voor gezorgd dat ze met zware depressie en angst te maken heeft gekregen. “Pesten zal diep van binnen altijd een onderdeel van je leven zijn”, zegt Puck. Daaraan voegt ze ook nog open en eerlijk toe wat voor invloed het op haar leven heeft gehad: “Op sommige momenten komen die dingen weer naar boven en dan voel je al het verdriet, alle angst en de woede weer. Dat hoort erbij en dat is vervelend.”

Lees ook: Beeldschone wielrenster Puck Moonen is een echte kattenfluisteraar op Instagram

Actie is nodig, vindt Puck

Omdat er nog steeds veel gepest en buitengesloten wordt, onderneemt Puck actie. In 2019 kwam ze samen met Cartoon Network en Awel in actie tegen pesten en pestkoppen. De drie partijen voerde een campagne waarin ze benadrukte dat pesten abnormaal en niet oké is. Ook wijzen ze kinderen op een belangrijke boodschap: ‘Wees een maatje, geen pestkop’. Puck Moonen is het boegbeeld van de campagne en haar nieuwe Instagram-bericht verduidelijkt dus waarom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen)

Puck Moonen een keertje niet op de fiets

Dat ze zich nu heeft uitgesproken over het onderwerp, heeft ook zij moeten leren. In het emotionele bericht zegt ze namelijk dat ze in die tijd had willen weten dat opkomen voor jezelf helpt. Daarom zegt ze dat het belangrijk om te blijven praten over mentale gezondheid. “Vooral in deze tijden, waarin we vaak online communiceren en anoniem haten op iemand zo makkelijk is en té vaak gebeurt.”, onderbouwt de wielrenster. Zelf krijgt Puck ook regelmatig haatberichten, die ze 9 van de 10 keer los kan laten. Toch vraagt ze zich af waarom mensen anderen dat aan willen doen, vooral als ze iemand niet eens kennen. Daarom geeft ze aan de wereld mee dat we elkaar minder moeten vooroordelen, meer naar elkaar moeten luisteren en meer met elkaar moeten praten. “En bovenal: haat niet. Gewoon niet doen.” voegt ze er tot slot aan toe. De mooie foto van Puck Moonen met een sterke boodschap zorgt al voor veel positieve reacties op Instagram en die heeft ze absoluut verdiend.

Gerelateerde berichten

Vorig artikelJe mond valt open van deze foto van Romy Monteiro op Televizier-Ring Gala
Volgend artikel3 foto’s die bewijzen dat Celine Huijsmans een grotere rol bij Radio Veronica verdient