Piepjong wielertalent Rosita Reijnhout (19) is een lust voor het oog

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Bron: Instagram

Rosita Reijnhout won afgelopen weekend op 19-jarige leeftijd haar eerste profwedstrijd in Australië. ze is aardig op weg de nieuwe Marianne Vos te worden!

Met haar negentien jaar komt Rosita Reijnhout pas net kijken bij het wielrennen. Toch maakt de brunette nu al flink indruk. De internationale sportwereld heeft er weer een talent bij. In Australië wist ze de winst te pakken bij de vrouweneditie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Dat heeft eigenlijk nog nooit iemand op die leeftijd gedaan. Een flinke prestatie dus. Maar niet alleen op het parcours, maar ook online maakt de jonge wielrenster flinke stappen. Ze staat namelijk in het middelpunt van de belangstelling. Haar nieuwe fans houdt ze tevreden met allemaal mooie foto’s.

Rosita Reijnhout kan het nog niet geloven

Bij Rosita zelf moet het nog even doordringen dat ze de wedstrijd ook daadwerkelijk heeft gewonnen. “Ik ben heel trots op de ploeg en ga het zeker vieren als ik thuis ben straks. Het was een heel zware wedstrijd, maar ik ging er vol voor” laat de mooie wielrenster weten. Het besef zal wel komen nadat ze weer thuis is. De winst wordt een mooi startpunt voor haar carrière op de fiets. Er zijn nu dan ook al mensen die haar de nieuwe Marianne Vos noemen.

Rosita Reijnhout zet alles op alles

In het verloop van de race bevond Rosita Reijnhout zich in een kopgroep van drie renners, waarbij haar mederenners onverwacht het tempo verminderden. Rosita snapte dit niet zo goed, maar ging vervolgens als reactie solo verder. Hoewel ze de indruk had dat haar achtervolgers dichterbij kwamen, zette ze alles op alles. In haar gedachten klonk continu ‘Gaan, gaan, gaan’, en uiteindelijk sleepte ze de overwinning binnen.

De wielrenster verbaast zichzelf

“Ik kan het niet geloven” reageerde Rosita Reijnhout nadat ze van haar fiets afstapte. “Toen ik finishte, vroeg ik aan iedereen: heb ik gewonnen, heb ik echt gewonnen? Hoewel ze misschien het nog niet zo in de gaten heeft, heeft de wielrenster iets bijzonders neergezet. De komende tijd zal nog leuk worden voor Rosita, die allemaal interviews en andere nieuwe momenten tegemoet zal gaan. Voor nu kan ze in ieder geval nog heel even uitrusten.

Rosita Reijnhout zit pas net bij de profs

In 2023 tekende Rosita pas haar eerste professionele contract. Ze komt dus pas echt net om de hoek kijken. Ze rijdt momenteel bij Jumbo-Visma. Daar zit ze voorlopig nog wel goed, maar na haar afgelopen stunt kan het zomaar zijn dat er binnenkort kapers op de loer liggen die haar willen tekenen. Hoe dat zal verlopen, valt nog een beetje te bezien. De hele wereld kijkt in ieder geval naar de wielrenster uit Nederland. Die heeft alle hoofden doen draaien met haar opvallende winst. Zo’n overwinning als die van Rosita zullen ze niet snel meer zien, dat komt simpelweg niet zoveel voor.

Bekijk meer van Rosita Reijnhout op Instagram

Wil je nog meer zien van Rosita Reijnhout? Dan moet je even op Instagram kijken. Daar heeft de wielrenster al haar mooie foto’s staan.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sorry mannen: schaatsster Pien Hersman (20) heeft stiekem toch een vriendje

Pien Hersman heeft lang een groot geheim gehouden voor iedereen. Ze blijkt namelijk toch een vriendje te hebben. Hij is net als Pien ook topsporter!

Lies Zhara zet haar piepkleine zwemtopje zwaar onder druk met gigantische troeven (foto’s!)

Lies Zhara ligt lekker in de zon met haar zwemtopje aan, maar laat haar twee bekende 'vriendinnen' bijna eruit floepen!

NOS Studio Sport heeft nieuw kijkcijferkanon: maak kennis met knappe blondine Eline de Zeeuw (31)

NOS Studio Sport kijkcijfers schieten omhoog! Niet omdat er ineens meer naar sport gekeken wordt, maar omdat er een nieuwe presentatrice aangesteld is! Hoog tijd om even kennis te maken met deze dame: Eline de Zeeuw.