Oekraïne-expert Victoria Koblenko vuurt terug na kritiek op oorlog

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Na genoeg kritische geluiden over de “expertise” van Victoria Koblenko aan tafel bij Jinek is het nu aan de actrice zelf om haar mening te laten horen aan Nederland. Ze had al genoeg te zeggen over de situatie in Oekraïne, maar nu laat ze zich ook uit op Instagram, waar ze een brandende krant vasthoudt.

Victoria Koblenko over oorlog in Oekraïne bij Jinek, maar krijgt kritiek

Victoria zelf komt natuurlijk uit Oekraïne en heeft daarom veel recht van spreken, zou je zeggen. Dit vindt echter niet iedereen die Jinek heeft gekeken. Victoria Koblenko lijkt zelf genoeg kennis te hebben over de situatie en vertelt maar al te graag hierover bij Jinek aan tafel. Zo zegt ze dat de het altijd al onrustig was in Oekraïne sinds 2014. Als ze hierna verder wilt, wordt ze onderbroken door correspondent Tim de Wit. Geen probleem voor Victoria, die hierna gewoon lekker verder gaat met haar kritische geluid. Tijdens en meteen na de uitzending bij Jinek krijgt Koblenko via Twitter er flink van langs. Zo zeggen genoeg Twitteraars dat ze enkel bij Jinek mag zitten omdat ze een ‘BN’er en Oekraïens is’, niet omdat ze per se iets nuttigs heeft ze zeggen over de oorlog. Waar ze het zelf mee oneens is, en haar fans ook! Die staan haar in deze moeilijke tijden maar al te graag bij.

Victoria Koblenko gewilde gast bij talkshows

Ondanks de kritieken vanuit heel Nederland op Twitter krijgt de Oekraïense ook veel bijval en zijn vele Twitteraars, zoals natuurlijk haar achterban, het volledig met haar kritieken aan tafel eens. Wat vrijwel zeker is, is dat we haar kennis en mooie looks op tv de komende tijd nog vaak voorbij zullen zien komen. Dat ze zo kritisch blijft lijkt ook een feit. Sterker nog, aan haar Instagram posts te zien lijkt Victoria alleen maar feller te worden. Letterlijk. Een andere Oekraïense BN’er die waarschijnlijk nog vaker bij talkshows voorbij gaat komen is natuurlijk haar man Evgeniy Levchenko. Die het ongetwijfeld honderd procent met zijn vrouw eens is. Hij lijkt het wel rustiger aan te doen en vooralsnog staat er op zijn Instagram nog niks te branden.

Victoria zet krant in de fik

Op Instagram krijg je als BN’er meer mogelijkheden om net wat creatiever je mening naar voren te laten komen, naast alleen maar te spreken. Victoria neemt dit wel erg letterlijk en heeft een foto van haarzelf en een oplichtende, brandende krant gepost. Wat laat zien dat ze haar mening, ondanks de kritieken, niet onder stoelen of banken steekt. Zelf zegt ze al lang al haar vertrouwen (en abonnementen) van Nederlandse kranten te hebben opgezegd. Volgens haar gaat het enkel om clickbait en is de objectiviteit in de Nederlandse media ver te zoeken. De oorlog in Oekraïne is volgens Victoria een ‘informatie oorlog’. Wat ze liever ziet is hoe de pers van Nederland rust uitstraalt en niet haar betoog aan tafel gebruikt om te zorgen voor ‘clicks’ en views. Nogmaals, felle woorden genoeg. Deze Oekraïense schone laat gelukkig zien de kritiek (voorlopig) de baas te kunnen.

Lees ook: Victoria Koblenko maakt indruk met pluspunten op Instagram

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Je hoeft niet te raden waar de piercing van Marijn Kuipers zit

Marijn Kuipers heeft een nieuwe, prachtige foto online gezet en haar fans smullen daar natuurlijk wel even van mee. 

Zien: dit is de bizar grote schoenencollectie van Memphis Depay

Memphis Depay heeft een compleet nieuwe collectie schoenen die...

Video: Famke Louise buigt diep voorover in supermarkt en laat haar beschuitjes zien

Famke Louise laat haar beschuitjes goed bekijken wanneer ze diep voorover buigt!