Nikkie de Jager redt levens met transgender reveal party

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nikkie de Jager had niet veel tijd om het feestje te plannen, dus werd het ‘gewoon’ een filmpje met witte achtergrond, een lach, een traan en een boel wijze woorden. Toch zijn er inmiddels meer dan 14 miljoen mensen op haar onaangekondigde transgender reveal party gekomen. Zonder regenboogconfetti, kleurrijke poeder explosies of een vetgemeste piñata. En daar redt ze levens mee…

Het ging als een aardschok door Youtubeland: de ‘coming out’ van Nikkie de Jager, een van de meest succesvolle Nederlandse Youtubers. Weinig mensen hadden aan zien komen dat de boomlange visagiste 25 jaar geleden geboren werd als man. Dat wisten maar een handjevol mensen. Zelfs haar verloofde is er nog niet zo heel lang achter (wij hebben net zo veel vragen als jij).

En één van haar vertrouwelingen dacht een slaatje uit de situatie te kunnen slaan. Nikkie moest betalen, anders zou haar ‘duistere’ geheim onthuld worden. Om haar chanteur een hak te zetten, bracht Nikkie het nieuws gewoon zelf met een onaangekondigde transgender reveal party. Anticlimax? Misschien maar goed ook.

Gender Reveal GIF

Piñata met miljoenen hits

Wel eens op een doorsnee reveal party geweest? Zo’n over-the-top bijeenkomst waar met veel fanfare bekendgemaakt wordt welke kleur babykleertjes je voor iemand mag gaan kopen? Deze vaak binaire uitkomst wordt op feestelijke wijze bekendgemaakt met ballonnen met gekleurde confetti erin, een taart of piñata met roze of blauwe vulling, en in sommige gevallen komt er zelfs een alligator of bosbrand aan te pas. Die leggen we later uit.

Nikkie houdt het sober op haar door chantage gedwongen transgender reveal party. En toch topt ze iedereen die ooit zo’n onthullingsfeestje gehouden heeft. Ze had het geheel in stijl, met regenboogconfetti of cupcakes, kleurrijke verfspetters, pride flag make-up of een eenhoorn-piñata kunnen doen.

Het was in haar geval niet nodig voor een enorme hit. Hoewel, je zou het revealfilmpje zelf een soort bovenmaatse piñata kunnen noemen: na bijna 15 miljoen ‘hits’ is hij nog steeds niet stukgeslagen. De inhoud is wél al wereldwijd bekend natuurlijk.

Nikkie redt levens

Zou Nikkie de Jager door hebben dat ze met deze speciale reveal party levens redt? Op twee manieren zelfs! Als transnationaal icoon geeft ze een signaal af aan alle onzekere of doodongelukkige mensen die in hetzelfde krappe schuitje zitten. Zij doen ertoe, krijgen ze nu eindelijk eens ook via de media te horen.

Maar wat veel mensen niet doorhebben, is dat die steeds gekker wordende gender reveal party’s ook levens beginnen te eisen. Wereldwijd raken er elk jaar mensen gewond, of overlijden zelfs, als gevolg van hun stompzinnige, maar zeer originele ideeën. Zo werd in Florida een alligator ingeschakeld om de ballonnen kapot te happen. In Australië vloog er een auto in de fik door een op ’n pick-up truck geladen babyblauwe rookmachine. In Philadelphia werden mensen met rondvliegend zuurstokroze vuurwerk geraakt.

Niet gek genoeg? Het kan nog véél erger: In Iowa werd iemand dodelijk getroffen door rondvliegende scherven van een zelfgemaakt reveal-apparaat. De ‘winnaar’ van deze dubieuze wedstrijd stak in Arizona met een paar schoten van z’n geweer per ongeluk een bosbrand aan die acht mensen het leven kostte…

Kortom, een trend die rijp is voor de slachtbank. Daarom: be like Nikkie. Houd het sober, deel het op Youtube. Scheelt een hoop potentiële hoofdpijn.

Gender Reveal GIF

 

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Max Verstappen heeft geen oog voor zeer luchtig geklede Kelly Piquet (foto’s)

Max Verstappen heeft het iets te druk met zijn eigen carrière. Hij let daardoor totaal niet op zijn vriendin die hier wel erg luchtig gekleed is!

Atlete Lieke Klaver gaat diep met korte stootjes in strak sportpakje (video’s!)

Lieke Klaver weet alle aandacht te trekken wanneer ze hartstikke diep naar beneden zakt in een heerlijke outfit!

Katja Schuurman ontwerpt spannende setjes en gebruikt eigen kanonnen voor promotie (foto’s)

Katja Schuurman ontwerpt tegenwoordig ook spicy onderkleding, en kiest ervoor om de mooiste setjes zelf aan te prijzen!