Nieuw op Netflix: De coole misdaadserie ‘The Serpent’ heeft Nederlandse trots

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Voor fans van misdaadseries is Netflix de laatste tijd the place to be. misdadigers krijgen nogal wat aandacht. Van Ted Bundy, The Unabomber, The Yorkshire Ripper, Henry Lee Lucas, The Pizzabomber tot The Night Stalker staan allemaal in meer of mindere vorm in de spotlight op Netflix. Daar wordt nu Charles Sobhraj aan toegevoegd. De seriemoordenaar die het op backpackers voorzien had. De Netflix serie The Serpent staat inmiddels online!

Een toffe serie over een seriemoordenaar is heerlijk wegkijkvoer. Met The Serpent hoef je voorlopig niet naar buiten de kou in. Er is namelijk genoeg te beleven met de spannende serie. Daarbij er is een hoofdrol weggelegd voor een Nederlands personage, de diplomaat Herman Knippenberg die The Serpent op het spoor komt. Hij valt met zijn neus in een web vol met leugens en misdaad. Kijk snel de spannende trailer zodat je kan zien of de serie iets voor je is!

Lees ook: Seizoen twee van The Witcher is klaar voor Netflix release

Het verhaal van The Serpent

The Serpent gaat over Charles Sobhraj, de moordenaar van jonge toeristen. De fransman, die werd geboren in Vietnam, vermoordde minstens twaalf backpackers in Azië. Voordat hij een moordenaar werd, was hij al betrokken bij gewelddadige overvallen, zakkenrollen en diefstal. Een gezellig type dus.
Hij werkte niet alleen, maar samen met zijn vriendin Marie. Het moordlustige duo trok altijd eerst een tijdje op met hun slachtoffers, waarvan er twee een Nederlands koppel waren. De moord op het koppel zorgde er echter voor dat de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg de taak kreeg de zaak te onderzoeken en zo kwam hij The Serpent op het spoor. In 1976 werd hij gevangen genomen. Na twintig jaar in een Indiase cel gezeten te hebben kwam Charles weer op vrije voeten. Hij verhuisde naar Frankrijk waar hij nogal een beruchte status kreeg. Hij gaf tegen flinke betaling een hoop interviews. In 2003 reisde hij naar Nepal waar nog een arrestatiebevel tegen hem open stond. Hij werd opgepakt en levenslang veroordeeld.
Vooral onbekende acteurs

The Serpent zit vol onbekende gezichten en dat is eigenlijk ergens ook wel heel fijn. Zo wordt je niet te veel afgeleid van het spannende verhaal door een bekende kop. Tahar Rahim, die voorheen in een aantal Franse films speelde, neemt de rol op zich van de seriemoordenaar Charles Sobhrajm, oftewel The Serpent. Hij wordt geholpen door actrice Jenna Coleman die in de huid kruipt van Charles’ vriendin Marie-Andree Leclerc. Jenna kan je kennen van haar rol in de syfy serie Doctor Who. Een prachtige toevoeging aan de cast.

Waarom MOET je The Serpent zien?

De spannende serie valt dus nu al te bingen op Netflix. Waarom je de serie zou moeten kijken?  Een heerlijke jaren 70 vibe, geweld en actie ten overvloed, een mooie vrouw als een van de hoofdrollen, een enorm spannend verhaal en een stukje Nederlandse trots. Wat wil je nog meer van een misdaadserie?

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Maan de Steenwinkel heeft met nieuwe stijl minder luisteraars, maar draagt ook veel minder kleding (foto’s)

Maan de Steenwinkel heeft pas haar nieuwe nummer en muziekstijl uitgebracht. Hier pakt ze helaas minder luisteraars op, dus draagt ze ook maar minder kleding op haar foto's!

Schaatssters Joy Beune, Pien Hersman, Robin Groot en Michelle de Jong poseren op strand in zomerse outfitjes (foto’s!)

Schaatssters Joy, Pien, Robin en Michelle laten zien waarom ze de mooiste schaatssters van Nederland zijn. 

Bram Krikke bevoelt andere man tijdens beschamende vertoning EK Voetbal (foto!)

Bram Krikke heeft genoeg van de beschamende vertoning op het EK Voetbal, dus gaat aan een andere man lopen voelen. Dit wil je niet missen!