Niet weer: Viaplay-presentatrice Amber Brantsen opzichtig in de fout tijdens Formule 1

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Amber Brantsen weet een hoop van Formule 1. Er lijkt echter geen race voorbij te gaan zonder dat ze de mist in gaat. De Viaplay-presentatrice begint de kijker met dit soort uitspraken inmiddels aardig te irriteren…

Amber Brantsen staat bekend om haar plezier in haar werk, haar spontaniteit, maar helaas niet echt om haar F1-kennis. Sterker nog, ze lijkt opvallend vaak aan focus te ontbreken. Dat gaat er bij de toch al kritische Viaplay-kijker niet in. Zij zijn al ontevreden door de vele storingen bij de zender. Amber maakt met haar foutjes, zoals nu ook weer tijdens de GP van Australië, het humeur van de kijker er niet echt beter op.

Amber Brantsen in de fout tijdens F1 bij Viaplay

Veel Viaplay-kijkers lijken niet alleen klaar met de technische kant van zender, maar er is ook steeds meer kritiek op hoe het studioprogramma wordt ingevuld. Presentatrice Amber Brantsen moet het hierbij het meest ontgelden. En niet zonder reden. Amber is een leuke, spontane en mooie dame die veel van de sport houdt, maar ze gaat volgens de fans wel erg vaak opzichtig in de fout als ze haar mond opent. Ook bij de GP van Australië dragen haar opmerkingen weer weinig bij aan de uitzending. Er was al veel deceptie omdat Max Verstappen uitviel. En tijdens de vrije training werkte Viaplay maar half en de kijker kreeg geen beeld. Dan verwacht je als betalende kijker wel goed commentaar tijdens de race. Als dat zelfs niet lukt? Dan wordt het wel erg lastig om een goed raceweekend te hebben als Viaplay-kijker.

Wie is Latifi?

Een eerste voorbeeldsituatie waarin de enthousiaste Amber net iets te enthousiast is doet zich voor wanneer Albon is uitgevallen tijdens de race. Zijn wagen staat nog midden op de baan en moet naar de kant. Dus de coureur duwt z’n auto snel veilig richting de zijkant. F1-expert Amber reageert met ‘Latifi helpt mee’. Daar klopt natuurlijk weinig van. Nadat ze gecorrigeerd wordt door de andere commentatoren aan tafel houdt ze wijselijk haar mond. Maar later gaat het opnieuw mis voor Amber.

@ma_agd♬ Adams Family Theme Song – Halloween DJ’s

Viaplay-kijker kan het niet meer aan

Dan is de race eenmaal voorbij en aan Amber de taak om maar is eventjes naar de uitslag en de stand in het algemeen klassement te kijken. Je zou denken dat ze het verschil wel weet hiertussen na zoveel races te hebben verslaan? Maar als het algemene klassement in beeld komt, lijkt ze eerst nog een tijd te denken dat het de uitslag van de race zelf is. Ze verwart de kijker, haarzelf en de rest van de studio weer eens een beetje. Ditmaal corrigeert ze zichzelf gelukkig snel. De kijker lijkt het wel steeds lastiger te vinden en benoemen haar tot “amateur Amber”. Niet de leukste titel. Zowel de beelden aanzien en Amber aanhoren lijkt inmiddels een zware opgave voor de kijker van Viaplay. Dit terwijl die wel een maandelijkse bijdrage moet doen.

Waar is de presentatrice wel goed in?

Toch blijven we Amber vergeven voor nu. Ze bedoeld het dan ook goed, is in ieder geval enthousiast en altijd vrolijk. Ongeacht dat het een zwaar race weekend was voor de Viaplay kijker lag het niet helemaal aan de race-enthousiasteling. En dat is het belangrijkste: dat je plezier hebt in je werk. Dat “bijspijkeren” kan ze vast door de week nog wel even doen. Als er geen races zijn en ze wat vrije tijd heeft. Dan gaat het hopelijk volgende week een stuk beter.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Jutta Leerdam huilt uit bij Jake Paul tijdens bloedheet tripje

Jutta Leerdam heeft het maar zwaar. De blondine is na het verlies in Calgary gelijk naar Puerto Rico gevlogen. 

Foto: Chantal Janzen krijgt extreem brutale vraag van volger na ijskoud bad

Chantal Janzen reageert op een nogal vreemde vraag van een van haar volgers en dat werd zeer bijzonder. Lezen we dit wel goed?

Foto: Omstreden model Rikkie Kollé blijft jaar langer Miss Universe Nederland

Rikkie Kollé mag haar titel Miss Universe Nederland één jaartje langer vasthouden...