Netflix komt met spannende trailer van The Woman in the Window

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het is weer tijd voor een spannende nieuwe film op Netflix, namelijk The Woman in the Window. In deze zenuwslopende psychologische thriller, die vanaf Mei te zien zal zijn op de streamingsite, is niets zoals het lijkt.

In The Woman in the Window staan de spanningen hoog wanneer Anna Fox, gespeeld door de uiterst getalenteerde Amy Adams, haar buurvrouw en nieuwe beste vriendin vermoord ziet worden vanuit haar raam. Natuurlijk belt ze de politie om de zaak te onderzoeken, maar die treffen de buurvrouw levend en wel aan. Wat is hier aan de hand?

Lees ook:De coole misdaadserie ‘The Serpent’ heeft Nederlandse trots

Een misdadig goed verhaal

Amy Adams speelt Anna Fox. Anna is een vrouw met agorafobie, wat ook bekend staat als pleinvrees. Ze durft niet naar buiten toe. De hele dag is ze bezig met het bekijken van mensen vanachter haar raam. Dat is al enigszins eng, maar het kan nog veel erger. Als haar nieuwe beste vriendin en buurvrouw vermoord wordt voor haar ogen schakelt Anna de politie in. Maar als zij arriveren blijkt de buurvrouw gewoon te leven. Er is alleen een klein probleempje. De vrouw die zegt Anna haar buurvrouw te zijn, heeft ze nog nooit gezien. Dat klinkt als een heerlijk concept voor een zenuwslopende thriller.

Een beetje Hitchcock

De film is gebaseerd op een bestseller, maar lijkt nog veel meer weg te hebben van de klassieke film Rear Window van niemand minder dan Alfred Hitchcock. In deze filmklassieker, die oprecht een van de beste films aller tijden is, ziet het hoofdpersonage, dat noodgedwongen thuis zit, ook iets vreselijks gebeuren door zijn raam. En ook daar gelooft niemand hem. Het is inmiddels een bekend filmplot, maar er zijn weinig films die kunnen tippen aan dat stukje spanning dat Hitchcock ooit zo briljant deed. Maar The Woman in the Window lijkt daar nu verandering in te brengen.

Duister en psychologisch

Het ziet ernaar uit dat Amy Adams weer een geweldige rol te pakken heeft. En aan de trailer te zien speelt ze die briljant. Amy’s personage Anna wordt heel sterk neergezet. Een vrouw met psychologische problemen, die naarmate de tijd verstrijkt steeds meer aan zichzelf begint te twijfelen. Als kijker weet je ook niet meer wat je moet geloven. Spreekt Anna de waarheid? Heeft ze alles gehallucineerd? Liegen de buren? Wie is te vertrouwen? Een lekker spannende en vooral erg duistere psychologische thriller om van te smullen.

De grote concurrent

De film heeft wel een beetje een rare loop gehad. Hoewel het een productie is van Twentieth Century Fox, dat recent is overgekocht door Disney, wordt het gepresenteerd als een Netflix Original. De film verschijnt dus bij de concurrent op de site. Dat komt omdat de deal met Netflix al rond was voordat Disney Fox had opgekocht en voordat de pandemie begon en de film eerst nog gewoon in de bioscoop zou verschijnen. Nu dat allemaal ander is, liggen de verhoudingen een beetje vreemd. Maar het si wel goed nieuws voor alle Netflix gebruikers. Die kunnen vanaf 14 Mei lekker genieten van deze spannende film!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Femke Kok heeft schaatspakje thuisgelaten tijdens zonnige vakantie (foto’s)

Femke Kok is lekker aan het genieten van haar vrije tijd nu het schaatsseizoen er op zit. Ze heeft haar schaatspakje niet meegenomen en laat onweerstaanbare foto's zien!

Foto: Zangeres Maan de Steenwinkel heeft het zichtbaar koud in kort broekje

Maan de Steenwinkel heeft een opvallend bericht geplaatst op Instagram. Ze heeft een zeer kort broekje aan in een winters sneeuwgebied!

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.