Nederlandse schaatssters gaan voor goud

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het EK shorttrack in Gdansk en de World Cup langebaanschaatsen in Thialf vonden plaats dit weekend. En de Nederlandse schaatsdames waren aanwezig om te presteren. Onder andere Suzanne Schulting, Antoinette de Jong en Jutta Leerdam gingen dit weekend voor goud.

Het is allang geen geheim meer: Nederland staat in de absolute top als het gaat om schaatsen. Voor een klein land hebben we veel getalenteerde schaatssters en ze deden dit weekend allemaal een worp naar het goud. Maar welke schaatsster presteerde het beste?

Lees ook: Winterpret met Suzanne Schulting en Puck Moonen

Goud: Snelle Suzanne Schulting

Shorttrackster Suzanne Schulting pakt de ene overwinning na de ander in Gdansk. Zaterdag haalde ze al met gemak de Europese titel op de 1.500 en de 500 meter. Maar ook zondag wist ze als overwinnaar uit de bus te komen. Op de 1.000 meter bleek ze ook de sterkste en bemachtigde Suzanne de allroundtitel. We kunnen haar maar beter Snelle Suzanne gaan noemen, want ze laat de competitie ver achter zich.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SUZANNE SCHULTING (@suzanneschulting)

Zilver en Brons: Irene Schouten en Antoinette de Jong

beide schaatssters behaalden erg goede resultaten. Zaterdag op de 1500 meter begon Antoinette de Jong veelbelovend, maar uiteindelijk eindigde ze met slechts een deerde plaats. En zondag haalde Antoinette, die in december nog het baanrecord had gezet, nu de tweede tijd. Zij wordt ingehaald door Irene Schouten, die dit weekend net iets beter scoorde. Gelukkig bleef het podium in Thialf oranje gekleurd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irene Schouten (@ireneschouten1)

De troostprijs

Wereldkampioen Jutta Leerdam heeft bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen slechts de zesde plek behaald op de 500 meter. Ook op de 1000 meter ging het niet best. Daar werd ze vierde. Het zag er allemaal zo goed uit voor Jutta, maar uiteindelijk was haar inzet niet genoeg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Beeldschone Maan de Steenwinkel zoekt de grens op met bizarre outfit

Maan de Steenwinkel trakteert haar fans tijdens menig optreden niet enkel op mooie muziek, maar ook op een mooie Maan. Toch viel ze deze keer het meest op dankzij deze extreme outfit!

Video: Nikkie Plessen floept bijna uit piepklein topje

Nikkie Plessen is dol op minimalisme. Niet alleen bewijst ze dat door kleine outfits te verzinnen voor haar shoppers, maar zelf draagt ze ook het liefst zo min mogelijk. Deze keer is ze misschien zelfs iets té ver gegaan...

Video: Victoria Koblenko ongewenst gefilmd tijdens dansje in galajurk

Victoria Koblenko danst en zingt mee met Oekraïense muziek. Niet in een afgelegen club ergens in Amsterdam, maar op een exclusief galafeest. Haar beste jurk trok ze snel uit de kast. Maar die mag niet gefilmd worden, zo lijkt het. Althans, niet helemaal...