Nederlandse schaatssters gaan voor goud

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het EK shorttrack in Gdansk en de World Cup langebaanschaatsen in Thialf vonden plaats dit weekend. En de Nederlandse schaatsdames waren aanwezig om te presteren. Onder andere Suzanne Schulting, Antoinette de Jong en Jutta Leerdam gingen dit weekend voor goud.

Het is allang geen geheim meer: Nederland staat in de absolute top als het gaat om schaatsen. Voor een klein land hebben we veel getalenteerde schaatssters en ze deden dit weekend allemaal een worp naar het goud. Maar welke schaatsster presteerde het beste?

Lees ook: Winterpret met Suzanne Schulting en Puck Moonen

Goud: Snelle Suzanne Schulting

Shorttrackster Suzanne Schulting pakt de ene overwinning na de ander in Gdansk. Zaterdag haalde ze al met gemak de Europese titel op de 1.500 en de 500 meter. Maar ook zondag wist ze als overwinnaar uit de bus te komen. Op de 1.000 meter bleek ze ook de sterkste en bemachtigde Suzanne de allroundtitel. We kunnen haar maar beter Snelle Suzanne gaan noemen, want ze laat de competitie ver achter zich.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SUZANNE SCHULTING (@suzanneschulting)

Zilver en Brons: Irene Schouten en Antoinette de Jong

beide schaatssters behaalden erg goede resultaten. Zaterdag op de 1500 meter begon Antoinette de Jong veelbelovend, maar uiteindelijk eindigde ze met slechts een deerde plaats. En zondag haalde Antoinette, die in december nog het baanrecord had gezet, nu de tweede tijd. Zij wordt ingehaald door Irene Schouten, die dit weekend net iets beter scoorde. Gelukkig bleef het podium in Thialf oranje gekleurd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irene Schouten (@ireneschouten1)

De troostprijs

Wereldkampioen Jutta Leerdam heeft bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen slechts de zesde plek behaald op de 500 meter. Ook op de 1000 meter ging het niet best. Daar werd ze vierde. Het zag er allemaal zo goed uit voor Jutta, maar uiteindelijk was haar inzet niet genoeg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutta Leerdam (@juttaleerdam)

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Emma Heesters is perfect cadeautje in laag topje

Emma Heesters is vroeg met cadeautjes uitdelen deze feestdagen! Er hoeft alleen een strikje losgetrokken te worden, en haar topje ligt op de grond!

Video: Babette van Veen kleedt zich uit tijdens pikante scène in GTST

De prachtige Babette van Veen laat niets meer aan de verbeelding over in deze pittige scène van GTST.

Foto: Heleen van Royen laat zich zien in strakke broek

Heleen van Royen vond het weer eens tijd voor een mooie selfie! De schrijfster deelt een foto waarop ze haar strakste broek uit de kast getrokken heeft...