Suzanne Schulting

Mannenzaken.nl > Vrouwen > Sportvrouwen > Suzanne Schulting

Sportvrouw Suzanne Schulting

Of het nou shorttrack is of langebaanschaatsen, je kunt ervan uitgaan dat aan het einde van de rit Suzanne Schulting zich mag melden op het podium. De Groningse is al goed voor meer dan 30 gouden medailles en liet het zien op Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en de Olympische Winterspelen. Suzanne werd geboren op 25 september 1997. Ze is de dochter van oud-voetballer Jan Schulting, die jarenlang voor Heerenveen speelde. Samen met haar ouders en twee zusjes groeide ze op in het Friese Uilesprong. Als kleine kinderen werden de drie door hun vader op tennis gezet. Dat ging Suzanne niet goed af, ze had helemaal geen balgevoel. Het schaatsen kwam toen al snel om de hoek kijken. Aan de Friese nationale sport was geen ontkomen. Schaatsen bleek Suzanne beter te liggen. Wat ze op de baan precies deed, maakte niet uit. Overal was ze goed in.

Suzanne Schulting Olympische Winterspelen

Inmiddels kan niemand meer om de Friese heen, Suzanne Schulting is echt een grote naam in zowel het shorttrack als het langebaanschaatsen. Ze won haar eerste wereldbekermedaille al toen ze net 18 was. Vanaf dat moment was Suzanne los. De ene na de andere medaille voegde ze aan haar lijstje toe. Europese kampioenschappen werden met goud afgesloten al toen ze 19 was en sindsdien is het vrijwel elk toernooi raak. Op de 1000 meter shorttrack haalde ze zelfs twee maal achter elkaar goud tijdens de Olympische Winterspelen. Het feit dat shorttrack een sport is die doorgaans alle kanten op kan gaan, maakt dit des te knapper. Ongetwijfeld zal ze proberen om die reeks in 2026 voort te zetten.

Suzanne Schulting vriend

Professionele atleten zoeken in hun liefdesleven vaak naar andere topsporters. Of dat is omdat ze een fit iemand zoeken, of simpelweg omdat ze zich veel in die kringen begeven, weten we niet. Maar toch lijkt het geen toeval hoe vaak er koppeltjes ontstaan in de sportwereld. Dat maakt het des te bijzonderder dat Suzanne Schulting thuiskwam met Sam van Royen. Hij werkt bij Vandaag Inside. Toen Suzanne Schulting een keer langskwam bij het programma, kwamen de twee aan de praat. Het bleek raak. De relatie tussen Suzanne Schulting en Sam van Royen betekent automatisch dat Heleen van Royen haar schoonmoeder is. Ondanks het drukke schema van de topschaatster lijken de tortelduifjes meer dan genoeg tijd voor elkaar vrij te maken. Dat hun relatie serieuze vormen aanneemt werd duidelijk zodra Suzanne en Sam regelmatig met elkaars ouders gespot worden.

Suzanne Schulting woning

Suzanne Schulting woont momenteel in een appartement in de Amsterdamse wijk De Pijp. Opmerkelijk genoeg heeft de Nederlandse schaatster 585.000 euro betaald voor het appartement, terwijl de vraagprijs eigenlijk 485.000 euro bedroeg. Bovendien heeft het appartement van Suzanne Schulting een woonoppervlakte van 49 vierkante meter en beschikt het over een afgeschermde stadstuin.

Suzanne Schulting Instagram

Hoewel schaatsen in ons kikkerlandje natuurlijk de nummer één individuele sport is, is het internationaal gezien helemaal niet zo groot. Toch heeft Suzanne Schulting op Instagram ook een enorme internationale following. De reden hiervoor spreekt natuurlijk voor zich: niemand kan genoeg krijgen van de waanzinnige brunette. Suzanne weet dan ook precies hoe ze haar volgers kan prikkelen met de mooiste plaatjes. Openhangende jurkjes tijdens een reis naar New York, nietsverhullende pakjes voor een uitdagende fotoshoot en gewoon haar heerlijke strakke schaatspakjes, Suzanne Schulting verwent haar fans keer op keer. De schaatster is een enorm social media talent en heeft al zo’n één miljoen volgers. Je kunt Suzanne Schulting volgen op Instagram via @suzanneschulting.

Nieuws

Video: Suzanne Schulting heeft het zichtbaar koud tijdens strandwandelingetje met vrouwelijke ploeggenoten

Suzanne Schulting heeft weer een nieuwe video online gezet en wat een mooie beelden levert dat op! Dit moet je zien.

Video: Suzanne Schulting deelt hotelkamer met knappe ploeggenote Yara van Kerkhof

Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof geven een kijkje in hun hotelkamer. Deze twee prachtige schaatsers delen samen een kamer. Wij zijn kort gezegd jaloers!

Foto: Noa Vahle kijkt stiekem naar beeldschone vriendin tijdens voetbalwedstrijd

Noa Vahle loert stiekem veel liever naar deze vrouw terwijl ze eigenlijk gewoon voetbal zou moeten kijken!

Foto: Suzanne Schulting maakt na comeback tijd voor heerlijke selfie in badkamer

Suzanne Schulting heeft een nieuwe foto online gezet ter ere van haar comeback. En ze viert dat met een bijzonder plaatje.

Foto: Suzanne Schulting laat veel van zichzelf zien op stiekeme badkamerselfie

Suzanne Schulting laat weer veel van zichzelf zien op een mooie foto en haar fans smullen daar natuurlijk enorm van. 

Video: Suzanne Schulting maakt keiharde comeback met heerlijke beelden in schaatspakje

Suzanne Schulting is weer terug! De mooie schaatsster heeft zich weer helemaal hersteld en viert haar terugkeer met een mooie video.

Video: Suzanne Schulting laat je van onderkant meegluren tijdens diepe stretch in kort broekje

Suzanne Schulting heeft weer een nieuwe video voor haar fans gemaakt. En die ziet er ongelooflijk leuk uit. Deze video moet je gezien hebben!

Noa Vahle deelt innige foto met haar mooiste en bekendste vriendin

Noa Vahle heeft een nieuw interview af mogen nemen met een van haar mooiste vriendinnen, namelijk schaatsster Suzanne Schulting. 
Suzanne Schulting

Profiel

Geboortedatum: 25 september 1997 Sterrenbeeld: Weegschaal
Geboorteplaats: Groningen
Lengte: 1,70 meter
Gewicht: 64 kg
Beroep: Shorttrackster
Opleiding: HAVO aan OSG Sevenwolden in Heerenveen
Ouders: Jan Schulting (vader) Hannie Schulting (moeder)
Zussen: Jolien Schulting (zus) Marieke Schulting (zus)
Relatie: Ja
Vriend: Sam van Royen
Instagram: Suzanne Schulting gebruikt Instagram onder de naam @suzanneschultingt

Foto's

suzanne schulting
suzanne schulting