Nederlands Elftal-tradities voortgezet door jeugd

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Balende speler van Oranje onder 17

Het Nederlands Elftal mag zich vanavond gaan meten aan Noord-Ierland, met als doel zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap van 2020. Het gaat lekker met de huidige generatie Oranje-leeuwen, die aan één punt genoeg hebben om zich te plaatsen voor het EK.

Het werd hoog tijd dat Ons Oranje weer een keer zou gaan draaien. Gelukkig lijkt bondscoach Ronald Koeman de boel eindelijk op de rit te hebben, wat veel goeds belooft voor de komende jaren. Na een aantal toernooien gemist te hebben, kunnen we het Nederlands Elftal ein-de-lijk weer toejuichen op een eindtoernooi. En ook daarna hebben ‘onze jongens’ een rooskleurige toekomst, want de jeugdelftallen draaien op volle toeren om de tradities van het Nederlands Elftal voort te zetten.

Goed voorbeeld doet volgen

Dat de jonkies graag het voorbeeld van het ‘Grote Oranje’ volgen, blijkt allereerst uit het feit dat de Jonge Leeuwen óók al jaren geen eindtoernooi meer wisten te bereiken. In 2013 deed de jeugdploeg voor het laatst mee aan een Europees eindtoernooi.

Het elftal tikte af en toe een hoop frustratiepuntjes aan.Het team zou geen ’topsportmentaliteit’ meer hebben, dus deden ze wat elk gezond denkend mens in zo’n situatie doen: ze gingen vloggen. Er werd een heuse miniserie in het leven geroepen om te laten zien dat die gasten echt nog wel een beetje konden voetballen. En wat blijkt: ineens draait de ploeg weer. Let je op, Mark?

Maar ook Jong Oranje lijkt straks op een eindtoernooi te zien zijn. In tegenstelling tot ‘de grote jongens’ wisten de aanstormende talenten tot op heden een ongeslagen status te behouden in hun eigen kwalificatiereeks. De meest recente wedstrijd wisten ze zelfs met geruime cijfers te winnen. Toegegeven, de tegenstander – Gibraltar – was nou ook niet echt een ‘grote kluif’, maar je moet het toch maar even doen: 0-6 winnen. Daardoor kan EK van 2021 deze jonge knapen amper meer ontgaan.

Oranje Onder 17

Ook de welpjes van Oranje Onder 17 treden maar al te graag in de voetsporen van de grote jongens. Het elftal met aanstormende talenten bevindt zich momenteel namelijk in Brazilië, waar ze deelnemen aan het WK.

En Oranje en dat Zuid-Amerikaanse voetballand zijn historisch gezien geen gelukkig huwelijk. We nemen je meer terug naar 9 juli 2014; de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Een bloedstollende halve finale, die door Oranje verloor na penalty’s.

De oplettende lezer kan de uitkomst van de wedstrijd van Oranje Onder 17 natuurlijk al wel invullen: de jonge knaapjes gingen er óók af na strafschoppen. Erg zuur, maar het lijkt bijna onderdeel van de Nederlandse voetbaltraditie. We hadden er ook niet erg veel meer van moeten verwachten.

Nederlands voetbaltrauma

Want wat zou er gebeuren als de jonkies de finale wel gehaald zouden hebben? Precies, ook drie keer niks. Het Nederlands elftal en finales is historisch gezien absoluut geen goed huwelijk. De Leeuwen wisten nog nooit een WK-finale te winnen, hoe dicht ze er ook bij de eindoverwinning kwamen. De laatste keer scheelde het zelfs maar een teen.

De Oranje Leeuwinnen

De WK-finale van 2010 was niet eens de meest recente voetbal-deceptie die ons land te verwerken had. Wat te denken van de WK-finale die de Oranje-Leeuwinnen speelden afgelopen zomer? Ook geen sucecs-formule.

De vrouwen hebben in ieder geval wel een streepje voor op de mannen. Ze werken hard, ze spelen leuk voetbal en ze zijn heersend Europees Kampioen. Maar eerlijk is eerlijk, die dames hebben geen gewonnen finale nodig om onze harten voor zich te winnen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Indigo Oord laat luchtig jasje openhangen met bijna niks eronder (video’s!)

De bloedmooie Indigo Oord, voornamelijk bekend van The Bachelor, lijkt een hoop talenten te hebben. In een zéér opvallende video duikt ze samen op met een bekende Nederlandse hiphopartiest...

Win: Gratis kaarten voor bioscoopfilm The Fall Guy

The Fall Guy is een ode aan de stuntman: de man die alle klappen opvangt, en eigenlijk nooit genoeg waardering krijgt. Tot nu! Met Ryan Gosling en Emily Blunt aan boord gaat dit sowieso een bioscoop-hit worden!

Video: Je gelooft nooit wat Roxy Dekker draagt in haar nieuwe videoclip

De videoclip van het nieuwe nummer van Roxy Dekker is uit. Roxy heeft een wel heel opvallende outfit aan in deze video!