Nederland verdubbelt kansen Songfestival-overwinning

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Heugelijk nieuws voor Songfestivallers: onze kansen zijn na de release van het nummer verdubbeld! De kans dat Jeangu Macrooy wint Grows van 1 naar maar liefst 2 procent! Door een groei van 100% mag Nederland zich de grootste stijger bij de bookmakers noemen.

Terugkijkend op de dag van de release van de Nederlandse inzending voor het Songfestival, mag je best even applaudisseren voor de marketingminds achter het nummer Grow. Zanger Jeangu Macrooy zou zijn nummer ‘primeuren’ bij De Wereld Draait Door. Op de ochtend voor de avond van Macrooys primeur, liep dat toch even anders.

Lees meer: Waar zijn de van Songfestival-inzending Roemenië gebleven?

Apple Music gooide de single al in de vroege uurtjes online, en ook de clip stond kort op Youtube. De video-website moest de video daarna snel weer offline halen wegens ‘auteursrechtelijke bescherming van de AVRO/TROS.’

https://www.youtube.com/watch?v=sMcxWB90TTY

Ge-ni-ale marketing,

Welke marketinggoeroe hier de complimenten voor mag krijgen? Joost mag het weten. De verantwoordelijke(n) kunnen in ieder geval veren in hun reet steken en als een pauw een rondje door de stad lopen.

Lees meer: Zo maken we het Songfestival Corona-proof

Want of we hier te maken hebben met een bewussie, of dat dit om een dom foudtje gaat: het resultaat mag er zijn. De Nederlandse kansen hebben een 100% groei doorgemaakt. We zijn namelijk van één naar twee procent kans op de eindoverwinning gesprongen. Een sterk staaltje ‘huub, huub, huub – marketingtruc’.

Het volgende lek?

De vraag die heel Songfestivalminnend Nederland zich vast en onzeker afvraagt: hoe kunnen ‘wij’ ervoor zorgen dat deze trend doorgezet wordt. Van één naar twee procent lijkt niets, maar wanneer je door een strategisch lekje die twee procent óók weet te verdubbelen, dan wordt het interessant.

Ter vergelijking: topfavorieten IJsland (12%) en Litouwen (10%) staan op eenzame hoogte. Maar de rij daaronder (8% kans tot 3% kans) valt natuurlijk veel winst te behalen. Met andere woorden: Nederland heeft nog twee lekjes nodig om zich écht bij de topfavorieten te voegen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Schaatsster Pien Hersman sluit seizoen af met wonderbaarlijke metamorfose

Het schaatsseizoen is ten einde, maar dat betekent niet dat Pien Hersman niet nog een laatste verrassing kan laten zien. 

Influencer Myron Koops gaat zo diep door de knietjes dat haar sportbroek op knappen staat

Myron Koops laat zien wat ze in huis heeft met een diepe stretch. Door haar strakke sportlegging is alles goed te zien. Ze knapt er zelfs bijna doorheen!

Video: Sterre Koning laat alles van zichzelf zien in nieuwe serie van de Tatta’s

Sterre Koning is druk bezig met het filmen van de nieuwe serie de Tatta's. Op de set laat ze haar acteerkunsten zien, en dat zet er interessant uit.