Miljuschka Witzenhausen zegt nee tegen smerige foto’s

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Als bekende vrouw heeft Miljuschka Witzenhausen er zelf ook last van: grensoverschrijdende foto’s in de inbox. Met deze foto geeft ze een duidelijk signaal af tegen viespeuken…

Vrouwen zijn deze week extra strijdbaar! Zo ook Miljuschka Witzenhausen. De tv-kok en presentatrice deelde een statement met uitleg op haar Instagram. Ze zegt nee tegen mannen die denken dat vrouwen op foto’s van hun paal zitten te wachten, en komt op voor de vrouwen die dit soort kiekjes regelmatig in de inbox krijgen.

Miljuschka protesteert tegen vieze plaatjes

Op de foto die Miljuschka plaatst is te zien dat ze allemaal kartonnen platen vasthoud met dingen erop geschreven. Er staan op de bordjes allemaal uitspraken om op te komen voor vrouwen. ‘Strong as a woman’, ‘#Girlboss’, ‘Girlpower’, ‘We are magic’. Het is helaas nog steeds nodig, zeker nu we dankzij de ‘exposed’-cultuur horen hoe hardnekkig het probleem is. Miljuschka; ”Zo’n internationale vrouwendag, is dat nou echt nodig? Nog steeds?! Als je naar de cijfers kijkt naar de kloof qua loon en posities op de arbeidsmarkt. Absoluut ja!”. Duidelijke taal van de presentatrice. Ook houd Miljuschka een bordje vast waarop staat dat ze ‘nee’ zegt tegen vieze foto’s van mannen en hun paal, die helaas nog altijd veel verstuurd worden, ook naar bekendheden. Soms zijn het zelfs de bekendheden die dit soort foto’s sturen, hebben we geleerd in de rel rondom Ajax-directeur Marc Overmars.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

Vrouwen reageren massaal

Miljuschka krijgt veel positieve reacties op haar geplaatste bericht op Instagram. Mensen en voornamelijk vrouwen hebben er wat over te zeggen; ”Dat wij vrouwen elkaar steunen en elkaar het beste gunnen”, ”GIRLPOWER, het zou fijn zijn dat als wij vrouwen op reis gaan, ons niet af hoeven te vragen hoe ”veilig” een bestemming is als vrouw”, ”Wauw top… karton is sterk!!!!”, ”Girl power!”. Duidelijk is dus dat de vrouwen het over het algemeen met elkaar eens zijn. Ze vinden dat ze elkaar moeten steunen en op moeten treden tegen sommige mannen. Toch zijn er ook nog mensen die er wat anders over te zeggen hebben; ”Ben een beetje bang dat Nederland hiermee doorslaat, ik durf letterlijk geen compliment te geven aan een dame want alles wordt als vervelend weggeschreven”. ”Die vieze foto’s van mannen kunnen natuurlijk niet, maar om als vrouw je blote poes te laten zien, zoals in het mode nr1 van de Elle, vind ik ook niet kunnen!”. ”Flauwekuldagen, iedere dag is voor mij hetzelfde en maak je er zelf iets van wat er van te maken is”. 

Slaat Nederland hierin door?

Duidelijk is dus dat de meeste vrouwen elkaar steunen als het gaat om deze discussie. Veel mannen staan aan de kant van Miljuschka, maar sommige vinden dat Nederland misschien een beetje aan het doorslaan is op dit gebied. Foto’s van je paal en andere vieze delen is natuurlijk volstrekt i****t, maar wat mag je nog wel en niet zeggen? Sommige mannen vragen zich dat nog af. Ze durven niks meer te zeggen. Maar Miljuschka’s punt is duidelijk; man en vrouw zijn worden tot op de dag van vandaag nog steeds niet gelijk behandeld.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Marieke Elsinga geeft harig poesje flinke massage

Marieke Elsinga heeft erg veel last van jeuk. Maar ze is niet de enige. Gelukkig heeft Marieke daar wel iets op gevonden. 

Video: Rose Bertram gooit benen open en zakt diep naar de grond

Rose Bertram weet iedereen weer flink te vermaken met haar bizar goede foto's en video's. In een strak broekje gooit ze verleidelijk haar heupen los. 

Wendy van Dijk deelt privé foto’s van wilde vakantie

Je kent Wendy van Dijk vast van haar rol als Ushi of als presentatrice op SBS6. Hoe je haar niet kent is zo! Ze deelde onlangs allerlei foto's uit haar privé collectie. Die hadden ook wij niet zien aankomen!