Michael van Gerwen-virus slaat nog niet aan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Michael van Gerwen was vol vertrouwen na zijn overwinning op de UK Open (Britse dartkampioenschappen). De Nederlandse pijltjesprikker heeft het Van Gerwen-virus nog niet over de dartswereld kunnen verspreiden. Daarvoor ging hij iets te hard af tijdens de Players Championship. 

Sinds dat de vader van het Nederlandse darten (Raymond van Barneveld) zijn pijltjes opgeborgen heeft, gaan de prestaties van Michael van Gerwen een stukje minder. Het is alsof de Brabantse pijltjesprikker de melodramatische houding van zijn voormalig concullega nodig heeft om tot het uiterste te gaan.

Lees ook: Michael van Gerwens Hamsterweken weer begonnen

UK Open

Of ja, zo zag het er tot de UK Open naar uit. Tijdens de Britse dartkampioenschappen leek Michael van Gerwen weer op Mighty Mike. Sterker nog: die overwinning stond aan het begin van Michaels hamsterweken. Maar op het moment dat een heel land aan het hamsteren is, blijft er weinig over voor Van Gerwen.

Lees ook: Hamsteren voor beginners

Die relatie slaat natuurlijk spijker noch kop, maar de afgelopen ronde in het Players Championship (eredivisie voor darters) had voor Van Gerwen veel weg van het wc-rollenschap van de gemiddelde Nederlandse supermarkt: in plaats van een tastbare prijs, lag het vol met teleurstellingen. Na de heldhaftige overwinning tijdens de UK Open, vloog Van Gerwen er afgelopen weekend na één ronde al uit.

Waar blijft het Van Gerwen-virus?

Met andere woorden: Van Gerwens Hamsterweken laten zich voorlopig nog op zich wachten. Het dartcircus gaat verder in Newcastle, maar daar zal je eerder het corona- dan het Van Gerwen-virus aantreffen. Vanwege corona is het daarom ook nog onzeker of de volgende speelronde door gaat.

Het is dus eigenlijk helemaal niet gek dat er in deze tijd meer infuusnaalden dan dartpijlen op de juiste plaats vallen. Dat maakt het echter niet minder prettig voor Van Gerwen, die koortsachtig naar zijn vorm zoekt en moet oppassen dat dit seizoen niet eindigt in een grote huil-en-snotter-bende.

Lees ook: Messi van het Darten blijkt mens

Het uitblijven van het Van Gerwen-virus in de dartwereld heeft vooral voor Michael van Gerwen grote gevolgen. Wanneer de nummer één van de wereld zijn vorm niet weet te vinden, dan loopt hij enorm veel moneys mis. Vorig jaar verdiende de winnaar van het Players Championship namelijk een half miljoen pond, wat gelijk staat aan zo’n 500.000 euro.

 

 

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.