Met deze 4 zaken moet je rekening houden als je je huis gaat verbouwen

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

In de afgelopen jaren hebben we in bijzondere tijden geleefd. Door de coronapandemie konden we niks met ons geld doen, terwijl veel mensen juist tijdens de coronapandemie veel geld verdiend hebben. Geldt dit ook voor jou? En wil je nu iets nuttigs met dit geld gaan doen? Dan is het verstandig om je huis te verbouwen. Door je huis te verbouwen, geniet je van meerdere voordelen:

  • Je huis wordt (weer) volledig naar wens
  • Je huis wordt dankzij een verbouwing meer geld waard

Een huis verbouwen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Mocht je binnenkort je huis willen laten verbouwen, moet je namelijk met onderstaande zaken rekening houden.

Gebrek aan vakmannen

Op dit moment is er een overduidelijk gebrek aan vakmannen. Een beroep als elektricien wordt niet meer al te vaak gekozen door jonge mensen, terwijl juist naar een elektricien heel veel vraag is. Dit geldt ook voor andere beroepen waar je tijdens een verbouwing een beroep op zou moeten doen.

De gevolgen laten zich al raden: er is een gebrek aan vakmannen. En het inschakelen van een vakman is een ware uitdaging. Je moet dit vroegtijdig doen en je moet hier ook meer en meer geld voor betalen. Er komt rook uit de agenda’s van de vakmannen, waardoor zij hun tarieven flink opgehoogd hebben. Op zich logisch, maar niet altijd even leuk.

Problemen met leveringen

Tevens moet je rekening houden met problemen met leveringen. Bestelde artikelen hebben soms levertijden van maanden; tijdens deze maanden kun je de verbouwing niet afmaken. Zorg daarom voor een hele goede planning: schakel tijdig een vakman in én bestel tijdig alle producten en materialen die je nodig hebt.

Kosten

Als je een verbouwing van nu vergelijkt met een verbouwing van vijf jaar terug, weet je niet wat je ziet. De verbouwing is op dit moment een stuk duurder, onder meer door bovenstaande punten. Op de vraag ‘wat kost een traprenovatie’ kan bovendien geen eenduidig antwoord meer gegeven worden. De vakmannen hebben hun tarieven verhoogd en doen dit nog steeds. Het is daarom verstandig om de tarieven voorafgaand aan de verbouwing duidelijk af te spreken.

Tegenslagen

Denk je alles geregeld te hebben voor de verbouwing? Zelfs dan loop je nog tegen één of meerdere tegenslagen aan. Dit is overigens inherent aan het leven; in het leven heb je ook altijd met obstakels te maken. Overwin deze tegenslagen, laat je goed informeren en adviseren en begin tijdig met de voorbereidingen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Real Madrid-speler Jude Bellingham heeft razend knappe Nederlandse vriendin (foto’s!)

Deze mooie Nederlandse meid blijkt de vlam van Real Madrid superster Jude Bellingham te zijn!

Yvonne Coldeweijer belooft lijpe juice: ‘Wat deed Marco Borsato bij ander 16-jarig meisje?’

Yvonne Coldeweijer gaat nog een stapje verder met het uitbrengen van de lijpste juice. Ze heeft zelfs de laatste roddels over de dingen die Marco Borsato bij een 16-jarig meisje heeft gedaan. 

Hélène Hendriks en Merel Ek innig gespot in zeer weinig verhullende jurkjes (Foto’s!)

Knappe presentatrice Hélène Hendriks en politiek verslaggeefster Merel Ek laten zich van een hele andere kant bewonderen!