Max Verstappen krijgt nieuw salaris: 33.557.047 blikjes Red Bull per jaar

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Max Verstappen heeft zijn contract verlengd bij Formule 1-team Red Bull. Zijn contract liep tot 2023, maar is nu verlengd tot 2028. Daar hoort een nieuw indrukwekkend en dorstlessend salaris bij!

Na de wereldtitel gepakt te hebben weet Max het zeker; hij blijft bij Red Bull racing en verlengt zijn contract tot 2028. Zijn oude contract was geldig tot 2023, dus was de verlenging een logische stap, zeker na zijn wereldtitel. Deze nieuwe verbintenis maakt hem in één klap de bestbetaalde Nederlandse sporter ooit. Daar kan je een heleboel moois van kopen…

Max Verstappen tekent nieuw contract bij Red Bull

Max blijft dus trouw aan de rode stier. Hoewel hij eerder al een godsvermogen verdiende met zijn contract bij Red Bull, gaat hij nu nóg meer verdienen. Hij is volgens bronnen met zijn nieuwe contract de best betaalde Nederlandse sporter ooit. Dat is niet niks, zeker op 24-jarige leeftijd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Hoeveel blikjes Red Bull verdient Max Verstappen?

Max Verstappen gaat met zijn nieuwe contract naar verluidt bijna 50 miljoen per jaar verdienen, wat omgerekend 33.557.047 blikjes Red Bull per jaar is. Dit aantal is gebaseerd op de supermarktprijs van 1,49 euro. Je zou dus gerust kunnen zeggen dat Max Verstappen vroeg met pensioen kan. Tenzij hij zich daadwerkelijk laat uitbetalen in blikjes Red Bull…

Max is in ieder geval blij met zijn nieuwe contract. Op Twitter zegt hij; ”Ik ben echt trots om te kunnen aankondigen dat Red Bull mijn thuis zal zijn tot minstens 2028. Ik hou van dit team en ben erg blij om deze lange reis voort te zetten met dit team”. Max heeft samen met dit team inmiddels twintig grand-prix overwinningen binnengesleept, en natuurlijk ook zijn prachtige wereldtitel van 2021.

Verdient Max al meer dan Lewis Hamilton?

Nu Max Verstappen zijn rivaal Lewis Hamilton eindelijk van de troon heeft gestoten, betekent dat niet dat hij hem ook in rijkdom voorbijgestreefd is. Hoewel Max komend seizoen met een grote 1 op zijn wagen en helm mag starten, blijft Lewis Hamilton qua vermogen nog altijd de nummer 1. Hamilton zou een vermogen van honderden miljoenen hebben. Voor zo’n kapitaaltje moet Max vermoedelijk nog even sparen!

Volgens verwachtingen gaat Max Verstappen zijn salaris de komende jaren wel flink oplopen, zelfs na dit nieuwe contract. Met zijn carrière in de bloei en misschien nog meer wereldtitels in de toekomst gaat Max Verstappen misschien wel over een paar jaar over het vermogen van Lewis Hamilton heen. De 37-jarige coureur heeft niet meer heel veel tijd te gaan, terwijl de 24-jarige Max Verstappen nog een hele carrière voor zich heeft…

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Kijkers in shock door twee nieuwe actrices in House of the Dragon (HBO Max)

Er gaat een grote wisseling van de wacht plaatsvinden in de serie House of Dragon, de opvolger van Game of Thrones op HBO Max.

Foto: Patricia Paay wijst eindelijk boosdoeners aan na berucht ‘vies filmpje’

Patricia Paay kan eindelijk praten over het vervelende voorval met een 'vies filmpje' dat van haar opdook een aantal jaar geleden.

Foto: Sensi Lowe deelt diepgaand kiekje van openhangend jurkje

Sensi Lowe plaatst wel vaker prachtige foto's van zichzelf, maar meestal zijn ze niet zo diepgaand als het volgende kiekje!