Max Verstappen verdient 29.411.764 Red Bull-blikjes per jaar

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Max Verstappen verlengde zijn contract bij de Formule 1-stal van Red Bull Racing. De Nederlandse coureur verdiende al miljoenen blikjes energydrink per jaar, maar kan met zijn nieuwe contract miljoenen blikjes per maand meer bijschrijven.

Max Verstappen © Instagram
Max Verstappen © Instagram

De stier is door de wei: Max Verstappen ligt tot 2023 vast bij Red Bull Racing. Onze landgenoot ging de laatste jaren al plankgas richting de Formule 1-top. Dat leverde hem aan het einde van het seizoen de nominatie op om bij het team van Mercedes aan te sluiten. Ook Ferrari werd genoemd als mogelijke nieuwe werkgever.

Max blijft dus liever op de Rode Stier zitten. Mercedes heeft namelijk al genoeg mensen die in Duitse dienst gassen. Rondrijden in een autokleur (Rosso zonder Symphonica) waarbij kans groot is dat Marco Borsato een affaire met je begint, is natuurlijk ook niet heel aantrekkelijk.

Heul veul blikjes voor Max Verstappen

Maar goed: Max zou het vast niet voor het salaris doen die hij krijgt bijgeschreven. Volgens bronnen lag het vaste jaarsalaris van Max in 2019 op zo’n 8.273.381 blikjes Red Bull per jaar. Voor elk binnengereden wedstrijdpunt kreeg hij nog eens een bonus van 35.971 blikjes. Dat het winnen van een race natuurlijk enorm lekker is als sportieve prestatie. Max kreeg ook een tonnen-vracht aan energie van de 3 overwinningen in het afgelopen seizoen: voor elke winst kreeg hij liefst 183.823 blikjes Red Bull!

De vraag is natuurlijk: hoeveel energie heeft Max nodig om die felbegeerde wereldtitel te pakken? De verwachting is dat hij met zijn nieuwe contract nóg meer gaat verdienen. Max vertelde na het verlengen van zijn contract dat hij enorm tevreden is met de Honda-motor die zijn bolide nu huisvest. Deze rijdt overigens ‘gewoon’ op benzine en zal naar verwachting gewoon paarden- in plaats van stierenkracht pompen.

Lewis Hamilton

Even zonder gekheid: Max zal een enorme energie-inspanning moeten doen om het gat met de huidige wereldkampioen Lewis Hamilton te dichten. De Alfastier van Mercedes is de bestbetaalde coureur in het F1-circuit en kan jaarlijks liefst 34.558.823 blikjes Red Bull bijschrijven.

Het zal dus nog wel even duren voordat Max ook qua salaris de beste van de wereld is. Met zijn vorige contract reed Max ‘slechts’ 18.198.529 blikjes binnen. Dat aantal gaat aankomende jaren dus alleen maar oplopen. Dat Max een begeerd coureur was, bleek wel uit het geruchtencircuit van de afgelopen maanden. Niet alleen dat: ook Red Bull Racing wilde er zeker van zijn dat het zijn groeibriljant zou behouden en bood hem daarom een enorme salarisverhoging: tot 2023 toucheert Verstappen liefst 29.411.764 Red Bull-blikjes op jaarbasis.

Berekeningen op basis van consumentenprijs van €1,36 per blikje.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'