Marleen de Rooy is iedereens hoogtepunt op Binnenhof

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Met de verkiezingen net achter de rug is er grote kans dat je de afgelopen weken extra veel gezien hebt van politiek verslaggeefster Marleen de Rooy. En dat is natuurlijk helemaal geen straf.

De prachtige Marleen de Rooy werkt voor de Haagse redactie van de NOS en is regelmatig in gesprek met verschillende politici en te zien in verschillende programma’s. Een dame die weet waar ze het over heeft. Beauty en de Brains dus.

Lees ook: Verslaggeefster Floor Bremer is de echte ster van Beau en Jinek

De primeurs van Marleen

Marleen is vaak de eerste persoon die een schandaal of een spannend feit in handen gedrukt krijgt. Zo had ze in 2018 als eerste de uitgelekte Miljoenennota in handen. Marleen heeft een bepaalde druk die ze uit kan oefenen op de mannen in de politiek. Die zijn compleet in de ban van Marleen. Daarom is het voor de verslaggeefster kinderlijk eenvoudig om een primeur te pakken. Marleen is een vrouw met een enorme hoeveelheid charisma. Ze presenteert nieuws met een grote glimlach en een flinke hoeveelheid enthousiasme. Dat maakt haar een genot om naar te kijken.
Een vrouw met veel geheimen

Marleen heeft regelmatig haar anonieme bronnen. Haar vogeltjes die in het oor iets influisteren. Waar Marleen die info vandaan haalt blijft vaak een mysterie. Als echte professional geeft ze haar bronnen niet graag prijs. Ze is dus goed in het bewaren van geheimen. Daarnaast weet ze met haar slimme tactieken altijd verkregen informatie extra te bevestigen en komt ze altijd achter de waarheid. Een journalistieke badass die gaat voor wat ze wil.

Van alle markten thuis

Behalve op televisie is Marleen vaak te horen op NPORadio 1. Ze weet iedereen in te pakken met haar zwoele stemgeluid. Dit machtig wapen gebruikt ze vooral voor verhalen over geld en financiën. Ook sociale zaken heeft haar interesse. Ze houdt nauwlettend al het laatste nieuws in de gaten en als ze ook maar een vage hint ruikt van een groot verhaal, duikt ze er volledig in. Daarmee heeft ze vaak een goede scoop te pakken.
Ook heeft Marleen haar eigen YouTube show en dat kunnen maar weinig verslaggeefsters zeggen. In Rondje Binnenhof gaat ze op zoek naar de laatste stories vanuit politiek Den Haag. Terwijl ze een ommetje maakt rondom het politieke centrum gaat ze in gesprek met politici om de laatste nieuwtjes te ontdekken en dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan. En dat op een leuke en toegankelijke manier. Verslaggeefster, radio-host en aspirant YouTuber, is er iets wat deze vrouw niet kan?

Marleens tactiek

Haar tactiek voor het behalen van de primeur? Continu door documenten spitten, praten met jan en alleman en altijd haar ogen en oren openhouden. Maar ze staat ook net zo goed uren te wachten om politici aan de tand te voelen. Zo blijft ze de concurrentie een streepje voor. Marleen is daarmee een pientere en scherpe dame die zichzelf naar de top van het journalistiek landschap werkt.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Özkan Akyol was een betere Judas geweest dan rapper Keizer in The Passion: “Echt geen ballen”

Rapper Keizer was een goede Judas tijdens The Passion, maar 'verrader' Özcan Akyol was hoogstwaarschijnlijk nog een betere keuze geweest voor de rol. 

Sterre van Woudenberg breekt eindelijk door in The Passion, maar wie is deze beeldschone actrice eigenlijk?

In The Passion zien we allemaal de jonge actrice Sterre van Woudenberg. Maar wat weten we allemaal van deze getalenteerde actrice?

Video: Drama bij ‘De Bachelor’, Paul en Rien zoenen al in vijfde aflevering met meerdere deelneemsters!

Bachelors Paul en Rien nemen het er flink van tijdens het nieuwe seizoen. In de vijfde aflevering zoenen ze allebei al met meerdere deelneemsters! Dit zal voor heel wat drama gaan zorgen...