Krijg je een boete als je niet met winterbanden rijdt?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nu de temperaturen dalen en de koude winterdagen weer voor de deur staan, vragen veel mensen zich af: wanneer moeten de winterbanden weer op de auto?

Wanneer moeten de winterbanden erop?

Nu de winters in Nederland steeds minder koud zijn, vragen veel mensen zich af of winterbanden überhaupt nog wel nuttig zijn. En dat is best begrijpelijk, aangezien de meesten van ons winterbanden associëren met sneeuw en ijs. En ja, het is alweer een tijdje geleden dat we een witte winter gehad hebben. Maar wat blijkt? Het wordt al aangeraden om je zomerbanden eraf te halen en winterbanden onder je auto te schroeven als de temperaturen lager zijn dan 7 graden Celsius.

En dat heeft alles te maken met het feit dat vanaf die temperatuur winterbanden een stuk veiliger zijn dan zomerbanden. Winterbanden zijn namelijk van zachter rubber gemaakt dan zomerbanden. Hierdoor zijn winterbanden een stuk veiliger bij omstandigheden als sneeuw, ijs én regen. (lees verder na de advertentie)

 

Een boete als je zonder winterbanden rijdt?

Aangezien winterbanden in koude omstandigheden een stuk veiliger zijn dan zomerbanden, zijn ze in veel landen zelfs verplicht. Hier in Nederland is dat niet het geval, maar in landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland kan je een boete krijgen als je in winterse omstandigheden zonder winterbanden rijdt. En ja, dat geldt zelfs voor mensen die even de grens over gaan om te tanken of boodschappen te doen. Ga je wel eens de grens over? Dan wordt het aangeraden om ’s winters gewoon standaard winterbanden op je auto te laten zetten. Dat kan je een hoop ellende schelen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Sorry mannen: schaatsster Pien Hersman (20) heeft stiekem toch een vriendje

Pien Hersman heeft lang een groot geheim gehouden voor iedereen. Ze blijkt namelijk toch een vriendje te hebben. Hij is net als Pien ook topsporter!

Lies Zhara zet haar piepkleine zwemtopje zwaar onder druk met gigantische troeven (foto’s!)

Lies Zhara ligt lekker in de zon met haar zwemtopje aan, maar laat haar twee bekende 'vriendinnen' bijna eruit floepen!

NOS Studio Sport heeft nieuw kijkcijferkanon: maak kennis met knappe blondine Eline de Zeeuw (31)

NOS Studio Sport kijkcijfers schieten omhoog! Niet omdat er ineens meer naar sport gekeken wordt, maar omdat er een nieuwe presentatrice aangesteld is! Hoog tijd om even kennis te maken met deze dame: Eline de Zeeuw.