Krijg je een boete als je niet met winterbanden rijdt?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nu de temperaturen dalen en de koude winterdagen weer voor de deur staan, vragen veel mensen zich af: wanneer moeten de winterbanden weer op de auto?

Wanneer moeten de winterbanden erop?

Nu de winters in Nederland steeds minder koud zijn, vragen veel mensen zich af of winterbanden überhaupt nog wel nuttig zijn. En dat is best begrijpelijk, aangezien de meesten van ons winterbanden associëren met sneeuw en ijs. En ja, het is alweer een tijdje geleden dat we een witte winter gehad hebben. Maar wat blijkt? Het wordt al aangeraden om je zomerbanden eraf te halen en winterbanden onder je auto te schroeven als de temperaturen lager zijn dan 7 graden Celsius.

En dat heeft alles te maken met het feit dat vanaf die temperatuur winterbanden een stuk veiliger zijn dan zomerbanden. Winterbanden zijn namelijk van zachter rubber gemaakt dan zomerbanden. Hierdoor zijn winterbanden een stuk veiliger bij omstandigheden als sneeuw, ijs én regen. (lees verder na de advertentie)

 

Een boete als je zonder winterbanden rijdt?

Aangezien winterbanden in koude omstandigheden een stuk veiliger zijn dan zomerbanden, zijn ze in veel landen zelfs verplicht. Hier in Nederland is dat niet het geval, maar in landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland kan je een boete krijgen als je in winterse omstandigheden zonder winterbanden rijdt. En ja, dat geldt zelfs voor mensen die even de grens over gaan om te tanken of boodschappen te doen. Ga je wel eens de grens over? Dan wordt het aangeraden om ’s winters gewoon standaard winterbanden op je auto te laten zetten. Dat kan je een hoop ellende schelen!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Dit zijn de meest likbare outfits van Koningin Máxima

Koningin Maxima heeft vele prachtige outfits. Ze zijn alleen wel wat bijzonder. Ze lijken allemaal namelijk op ijsjes. 

Stralende Kim-Lian van der Meij deelt foto vanaf strand

Kim-Lian van der Meij is aan het genieten van de een welverdiende zonvakantie met haar gezin. Dit betekent heel veel zonnen, eten en zwemmen voor Kim-Lian.

Dit zijn de allermooiste foto’s van Waku Waku-presentatrice Sosha Duysker

Het was ooit een heel populair televisieprogramma, en nu is het terug: Waku Waku. De dierenquiz zal in een nieuwe jasje worden gepresenteerd door Sosha Duysker. Om de presentatrice wat beter te leren kennen zijn hier de allermooiste foto's van Sosha!