Joker is meest verknipte film van het jaar

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Joker Film

We weten het, er komen véél te veel films uit in een jaar. Maar het wordt buiten kouder, het festivalseizoen komt tot een eind, de terrasjes blijven leeg – een ouderwets avondje bios ‘mag’ dus gewoon weer! Wie deze maand toevallig een avondje vrij heeft doet er goed aan om naar Joker te gaan. Twee uur lang neemt Oscarwinnaar Joaquin Phoenix je mee in het brein van de extreem verknipte clown, die later zal uitgroeien tot de grootste Batman-schurk. Angstaanjagend, interessant, komisch, bloederig en uitermate gewelddadig: bereid je maar voor op een achtbaan aan emoties!

Medelijden

Wie de bioscoop betreedt met een grote bak popcorn en de verwachting dat Joker een toegankelijke, glad afgewerkte superhelden-circusact á la Avengers is gaat van een koude kermis thuiskomen. Deze film is traag, duister, depressief en schokkend. Lijkt je dat niks? Dan raden we je toch aan om ‘m te zien. Het acteerwerk van Joaquin Phoenix maakt het namelijk sowieso de moeite waard. Als hij hier geen Oscarnominatie aan overhoudt, mogen ze die hele Academy opdoeken. Hij viel tientallen kilo’s af, sloot zich op, vervormde zijn lijf en creëerde een ijzingwekkende Joker-lach om deze rol in te kunnen vullen. Als je weet wat hetzelfde personage met Heath Ledger deed, snap je dat het spelen van zo’n verknipt figuur geen feestje is. Phoenix zet deze psychisch gestoorde nobody zó overtuigend neer, dat je bijna medelijden met hem krijgt…

Wie is de volgende killer clown?

In sommige bioscopen in Amerika wordt deze film geweerd. Onzin, dachten we eerst. Die lichtgeraakte Amerikaantjes zijn weer eens bang voor een beetje ‘gun violence’. Maar zodra de aftiteling loopt zal je het met ons eens zijn: dit fictieve personage, levend in een fictieve stad is zo echt als maar zijn kan. Bijna zó echt dat zo’n verhaal de verkeerde mensen zou kunnen inspireren om soortgelijke capriolen uit te gaan halen. Met een wereld vol gekken – wie weet, misschien zat de volgende killer clown wel gewoon in de stoel naast je! Ledger’s Joker zei het al: “Madness is like gravity: all it takes is a little push.” Naar welke kant duwt Joker jou? Er is maar één manier om daar achter te komen…

Laatste nieuws

Influencer Jade Anna tuit haar lipjes voor verleidelijke foto

De prachtige Jade Anna heeft weer een foto geplaatst, waar de knappe influencer weer perfect op staat. Haar fans genieten weer flink.

Beschonken Red Bull-teambaas Christian Horner laat zich volledig gaan in volle kroeg

Het lijkt er sterk op dat dit feestje uit de hand is gelopen. Christian Horner was namelijk te veel van het feestje aan het genieten.

Foto: Zien we hier Prinses Alexia met haar achterzijde pronken in strak sportbroekje?

Het is je misschien wel opgevallen, maar er is mogelijk een hele opvallende foto gelekt van prinses Alexia!