In welke zone sta jij dit Oudjaar?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Vuurwerkvrijezones komen tijdens oudjaarsdag steeds vaker voor in Nederland. In maar liefst 113 van de 355 gemeenten in Nederland zijn er plaatsen waar je geen vuurwerk meer mag afsteken. Aangezien je deze maatregel wel een succesje kan noemen, kunnen we deze zones niet verder uitbreiden met bepaalde zaken waar je ook écht geen zin hebt op Oudjaarsavond?

Marco Borsato-vrije zone

Het was al langer een publiek geheim dat Rob Stenders geen grote fan is van Marco Borsato, maar Tweede Kerstdag kon heel radio luisterend Nederland er niet omheen: Rob houdt écht niet van Marco B. Al na zo’n 40 seconden stopte de DJ het nummer abrupt en kwam met het mogelijke smoesje dat hij door een eigen foutje sommige nummers wat korter moest draaien omdat hij anders niet goed uit komt. En dat ’toevallig’ bij een nummertje van Marco.

Dus, hou je ook niet van Marco Borsato? Dan kun je overwegen om met Rob Stenders en andere Borsato haters in een Marco Borsato-vrije zone oudjaarsdag te vieren. Dan kun je wel gewoon lekker een rotje afsteken, maar dan weetje in ieder geval dat Marco niet uit de speaker zal knallen.

Top-2000 vrije zone

Net zoals Marco Borsato kun je ook van de Top 2000 zeggen: of je houdt er van óf helemaal niet. Geheel volgens de traditie gaat steevast elk jaar op Eerste kerstdag 08:00 uur de bekendste lijst met onsterfelijke hitjes van start. Gekozen door het volk. Met dagelijkse ondersteuning op televisie van Matthijs van Nieuwkerk én Leo Blokhuis ontkom je er haast niet aan.

Als je er van houdt: Top! Zo niet, dan is dat ook wel voor te stellen. Het is ook niet leuk om naar een voetbalwedstrijd te gaan en vooraf te weten wat de uitslag is.

Huisdiervrije zone

Steeds vaker pleiten dierenvrienden voor vuurwerkvrije zones zodat hun lieve hondjes, katjes, konijntjes en ratjes een trauma wordt bespaard. Maar een beetje omdenken levert de volgende vraag op: en de vuurwerkvrienden dan? Nou, voor die mensen is er de huisdiervrije zone. Hier kun je gerust je illegale vuurwerk de lucht in vuren zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de trommelvliezen van een lief huisdiertje naar de filistijnen knalt.

Kurkvrije zone

Het is bijna 12 uur ’s nachts en het is 31 december. Het aftellen gaat beginnen en de champagnefles wordt ontkurkt. ‘PLOF!’. De kurk belandt vervolgens ergens in de hoek van de woonkamer onder de bank, waar hij tijdens de volgende grote schoonmaak pas gevonden wordt.

Champagne tijdens de jaarwisseling is een cliché. En ja, cliché’s zijn niet slecht. Maar ja, niet iedereen is er fan van en vindt dat het misschien tijd is om dat hele champagne ritueel eens overboord te gooien en te vervangen met iets anders. Of gewoon vervangen met helemaal niks. Gewoon proosten met datzelfde drankje wat je in je handen hebt. Of dat nou een biertje, wijntje, een verse munt-thee, chai latté of water met prik is. Heb je daar behoefte aan? Dan is de kurkvrije zone zeker wat voor jou!

Erogene zone

De erogene zone is een gevoelige zone. Dit is een zone voor mensen die sensitief zijn en zich bezig houden met sensitieve zaakjes zoals stikstof, boerenprotesten en het klimaat. Hier kun je terecht als je met andere prikkelbare zielen wilt contempleren over alle rampen die zich aan het voltrokken zijn op planeet Aarde.

Hier kun je ook terecht als jij óók boos bent en van plan bent om te gaan staken net zoals de rest van alle vakbonden. Of als je überhaupt gewoon boos bent, want het is tenslotte de erogene zone. Hier mag alles wat met gevoel te maken heeft er zijn!

 

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer belooft lijpe juice: ‘Wat deed Marco Borsato bij ander 16-jarig meisje?’

Yvonne Coldeweijer gaat nog een stapje verder met het uitbrengen van de lijpste juice. Ze heeft zelfs de laatste roddels over de dingen die Marco Borsato bij een 16-jarig meisje heeft gedaan. 

Hélène Hendriks en Merel Ek innig gespot in zeer weinig verhullende jurkjes (Foto’s!)

Knappe presentatrice Hélène Hendriks en politiek verslaggeefster Merel Ek laten zich van een hele andere kant bewonderen!

Amber Brantsen laat Viaplay-kijker watertanden met doorschijnende blouse (foto’s!)

Amber Brantsen weet wel hoe ze de kijkcijfers van Viaplay omhoog moet krikken. Ze trekt gewoon een doorschijnende blouse aan; zo blijven de kijkers wel hangen!