In de Spotlight: Kim-Lian van der Meij doet het op z’n Zweeds

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

We leerden Kim-Lian van der Meij rond de eeuwwisseling kennen als piepjong zangeresje met een felgekleurde haardos. Tussen toen en nu ontpopte ze zich tot presentatrice, stemactrice, musicalactrice en meer. SBS gebruikte haar de afgelopen jaren ‘slechts’ voor suffe spelshows en soortgelijke klusjes. Kim-Lian verdient beter! Gelukkig is ze sinds kort weer zelfstandig in de spotlights getreden: Kim-Lian zingt weer! In het Engels, maar ook in het Zweeds!

Wat veel mensen niet weten, is dat Kim Lian van der Meij al járen in Zweden woont. De zangeres, die bekend werd met het nummer Teenage Superstar, is sinds 2003 getrouwd met een Zweedse producer en spreekt dus vloeiend Zweeds. Hoewel Kim-Lian zelf altijd in het Engels of Nederlands zong, heeft ze onlangs voor het eerst de overstap naar de Scandinavische taal gemaakt. Haar eerste Zweedse single, Dansa Utan Chans (grof vertaald: Dansen Zonder Kans) komt binnenkort uit. Eerste impressie? Klinkt helemaal niet verkeerd!

Kim-Lian van der Meij op z’n Zweeds

Dat Kim-Lian van der Meij met Zweedse muziek komt is gezien haar gezins- en woonsituatie dus eigenlijk helemaal niet zo gek. Of het Zweedse volk de kwart-Indonesische zangeres net zo zullen omarmen als wij is natuurlijk de vraag. Als haar Scandinavische avontuur in de soep loopt kan ze wat ons betreft ook de Nederlandse hitlijsten bestormen met haar Zweedstalige repertoire. Pak je vertaalwoordenboek er maar alvast bij!

Kim-Lian danst in het moeras

Voor we het vergeten: Kim-Lian van der Meij is een paar maanden geleden ook met een gloednieuwe Nederlandstalige single gekomen, Dansen in het Moeras genaamd. Het nummer werd samen met een volwaardige fantasy-videoclip uitgebracht.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Schaatsster Pien Hersman sluit seizoen af met wonderbaarlijke metamorfose

Het schaatsseizoen is ten einde, maar dat betekent niet dat Pien Hersman niet nog een laatste verrassing kan laten zien. 

Influencer Myron Koops gaat zo diep door de knietjes dat haar sportbroek op knappen staat

Myron Koops laat zien wat ze in huis heeft met een diepe stretch. Door haar strakke sportlegging is alles goed te zien. Ze knapt er zelfs bijna doorheen!

Video: Sterre Koning laat alles van zichzelf zien in nieuwe serie van de Tatta’s

Sterre Koning is druk bezig met het filmen van de nieuwe serie de Tatta's. Op de set laat ze haar acteerkunsten zien, en dat zet er interessant uit.