Horrorloting in Champions League voor Ajax?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De bekende balletjes zijn weer gevallen. Tegen wie neemt Ajax het op in de Champions League? Er werd vooraf gevreesd voor een horrorloting. Uiteindelijk heeft Ajax een mooie loting te pakken: ze treffen o.a. Liverpool…

Ajax weet eindelijk wat hun Champions League-ambities voor dit jaar zijn. Ze zullen in ieder geval niet hoeven vrezen voor een onherroepelijke ‘eervolle’ exit tegen Europese topteams. Het bereiken van de knock-out fase gaat met deze loting moeilijk worden, maar is zeker niet onmogelijk!

Lees ook: GOAL: dit is nu al mooiste Eredivisie-doelpunt van het jaar

Ajax loot Liverpool, Atalanta Bergamo en Midtjylland

De club uit Amsterdam heeft in de Champions League een mooi topteam geloot: Liverpool. De kampioen van Engeland is natuurlijk wel één van de lastigste tegenstanders, maar historisch gezien is Ajax zeker niet kansloos tegen Engelse clubs. Hun tweede tegenstander is het onvoorspelbare Atalanta Bergamo van Marten de Roon, de verrassing van de Champions League vorig jaar. ‘Laagvlieger’ FC Midtjylland, een Deense Champions League-debutant, is de derde tegenstander.

Pot 2 is redder in nood voor Ajax

Ajax belandde door slechte resultaten van concurrerende teams op de valreep in pot 2. Dat was een flinke opsteker voor de Amsterdammers: hiermee ontliepen ze Barcelona, Atlético Madrid, Borussia Dortmund en Manchester United. Bayern München was wél een mogelijke tegenstander, net als o.a. Juventus en Real Madrid. Wat de potindeling betreft ontwijkt Ajax met deze loting dus een kogel. De huidige loting is lastig, maar had dus nog véél moeilijker kunnen zijn!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Memphis Depay ziet groen van ellende en zet zichzelf voor schut

Memphis Depay laat zich normaal gesproken alleen van zijn beste kant zien. Nu zet hij zichzelf juist voor schut!

Schaatsster Suzanne Schulting filmt eigen onderkant in loszittend sportbroekje (Foto’s!)

Suzanne Schulting verbaast haar fans met een heerlijk video van zichzelf in de sportschool. Ze filmt haar volledige onderkant en lijkt even te vergeten dat ze in een openbare sportschool is.

Famke Louise heeft zeer ‘spaicy’ piercing laten zetten (foto’s)

Famke Louise weet maar niet van ophouden en heeft een piercing laten zetten op een zéér interessante plek!