Homeland is ‘crazy girlfriend’-simulator

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Heb jij het tot nu toe zeven seizoenen uit weten te houden met Carrie Mathison, het hoofdpersonage uit hitserie Homeland? Dan ben jij niet alleen klaar voor het achtste en laatste seizoen dat dit weekend van start gaat op NPO3, maar dan ben je ook geslaagd voor de ‘crazy girlfriend’-test. Geen vrouw die jou nog klein krijgt nu!

Homeland seizoen 8
Homeland

Het nieuwe en laatst seizoen van misdaadserie Homeland staat op het punt te beginnen. In Nederland dan. In Amerika is hij inmiddels al een tijdje uit. Dankzij NPO3 krijgen ‘wij’ Homeland toch relatief vroeg op ons beeldscherm: Netflix mag voorlopig alles behalve dit achtste seizoen uitzenden.

Carrie gaat ver

Wie de serie kent, weet dat het allemaal draait om CIA-agent Carrie Mathison. Deze blonde dame, gespeeld door Claire Danes, lijkt alles te hebben: uitstekende baan, verfijnde muzieksmaak, lieve familie, mooie looks, een brein dat sneller werkt dan een smartphone… Wie haar cv opent zal echter schrikken. Tijdens haar werk bij de CIA gaat ze namelijk ver.

Beeld: Showtime

Ze heulde niet alleen met de vijand, maar sliep ook nog eens met ‘m. Meerdere malen. Ook sneuvelden er onschuldige mensen door haar toedoen. Allerlei ’top secret’ CIA-missies draaiden kort gezegd volledig in de soep omdat Carrie haar hoofd moeilijk koel kan houden. Toch komt bijna alles, vaak óók weer door het toedoen van Carrie, op z’n pootjes terecht. Amerika blij. Maar Carrie? Die wordt elk seizoen krankzinniger. Zeker als ze haar medicijnen ‘vergeet’ te nemen…

Vrouw met bijsluiter

Carrie is namelijk een vrouw met een bijsluiter. Letterlijk en figuurlijk. Ze reist met een halve apotheek in haar tas om het boze stemmetje in haar hoofd te onderdrukken. Neemt ze die niet in, dan verandert ze in ‘crazy Carrie’.

Zij is niet bepaald een fijne collega. Die psychische staat helpt haar dan wel weer bij het oplossen van stressvolle, levensbedreigende politieke situaties. Ontsporen is soms noodzakelijk dus. Ook thuis is ze geen pretje. Ze is nauwelijks bij haar dochter, scheldt haar familie de huid vol en werk komt altijd op de eerste plaats.

Carrie wordt terug op het spoor gezet. Beeld: Showtime

Heerlijke mannenserie

Carrie zorgt bij de kijker dus voor entertainment en irritatie, maar ook voor geruststelling. Hoe onredelijk vrouwen soms misschien kunnen zijn, ze komen niet eens in de buurt van Carrie Mathison. Ben je haar, nu seizoen acht op het punt staat te beginnen, nog steeds niet zat? Dan ben je zonder kleerscheuren uit de ‘crazy girlfriend’-simulator gestapt.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Noa Vahle maakt selfie in verlaten sportschool in tijdens snoepreisje

Noa Vahle laat zichzelf zien tijdens sportsessie in een compleet verlaten sportschool. Wat ziet de foto van deze blondine er mooi uit. 

Video: Hete Jutta Leerdam onthult unieke samenwerking met Netflix

Netflix is een samenwerking aangegaan met de hete Jutta Leerdam. Wij begrijpen precies waarom Netflix haar heeft gekozen voor déze video.

Video: Schaatsster Robin Groot verrast Joy Beune met innige omhelzing na flinke knal

Robin Groot laat 'Gouden' collega-schaatsster Joy Beune flink schrikken, maar maakt het daarna snel goed met een warme knuffel...