Hoe ziet 2022 eruit in de herenmode? De nieuwste trends van dit nieuwe jaar

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Ben je benieuwd naar de trends in de herenmode van dit nieuwe jaar? Dan ben jij in dit artikel aan het juiste adres: van opvallende modetrends voor mannen, tot veiligere trends van eerdere jaren die weer terugkomen. Niet elke trend is misschien iets voor jou, maar mix & match en kies de trends uit die passen bij jouw nieuwe ik, in dit nieuwe jaar.

Bij DeFacto vind je de nieuwste mode voor mannen. Dankzij onze verschillende stijlen, vormen en maten, zul je bij ons zeker de trends vinden die bij jou passen.

5 modetrends voor mannen in 2022

Benieuwd naar de modetrends voor mannen in 2022? Ontdek hier vijf herenmode trends van dit nieuwe jaar.

1.  De klassieker: het bomberjack

Een paar jaar terug waren vooral de goed passende, op maat gemaakte bomberjacks erg in de mode. Echter maakt de jaren ‘90 een comeback in de herenmode van dit jaar en dat zie je ook terug in de wijde en boxy pasvormen van de bomberjacks. De bomberjacks zul je verder ook tegenkomen in verschillende materialen en kleuren: van leer, suede tot regenjas en van klassieke kleuren tot felle tinten.

2.  Een vest als veelzijdig kledingstuk

Warme kleding is natuurlijk een must in een land als Nederland. Maar heb je ook weleens dat het te warm is voor een jas maar te koud voor een t-shirt? Gelukkig zijn vesten voor mannen een nieuwe modetrend dit jaar. En dan hebben we het vooral over vrij zwaar gebreide vesten die ook kunnen dienen als jas. Zo kun je zowel comfortabel, warm als hip voor de dag komen.

3.  Een vernieuwend pak voor de man

Het afgelopen jaar veranderde drastisch de manier waarop we ons kleden voor werk. Het is dan ook niet zo gek dat er in dit nieuwe jaar een vernieuwend soort pak in de mode is: een gemakkelijk pak dat zowel fijn te dragen is op de bank als naar kantoor. De stoffen zijn dan ook lichter en de pasvormen relaxter. Overweeg verder ook een pak in een opvallende kleur zoals mosterdgeel, muntgroen of bordeauxrood.

4.  Maak een statement met opvallende prints en kleuren

In de modetrends voor mannen in 2022 zie je een flinke injectie aan felle kleuren en opvallende prints terug. Maak je geen zorgen, deze levendige kleuren vervangen echter niet onze veilige neutrale kleuren, maar vullen ze juist aan. Prints krijgen verder ook een opfrisbeurt met gedetailleerde bloemen, psychedelische invloeden en digitale patronen. Dus wees niet bang om een vleugje kleur of een leuke print toe te voegen aan je joggingset, pak of dagelijkse outfit.

5.  Bermuda’s – ook dit jaar een hot item

Afgelopen zomer waren de bermuda’s al een beginnende trend en ook dit jaar blijven ze erg hot. Langzaam maar zeker zullen de extra korte shorts bij mannen vervangen gaan worden door de klassieke en stijlvolle bermuda’s. De opties zijn eindeloos en het zal dé perfecte aanvulling vormen voor de zomergarderobe van de man in 2022.

Welke trends van 2022 zie jij wel zitten? Bezoek DeFacto voor leuke items die passen bij deze én nog vele andere trends van dit nieuwe jaar.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Famke Louise heeft zeer ‘spaicy’ piercing laten zetten (foto’s)

Famke Louise weet maar niet van ophouden en heeft een piercing laten zetten op een zéér interessante plek!

Beeldschone atlete Lieke Klaver duwt meer kilo’s de lucht in dan gemiddelde man (video)

Dat Lieke Klaver sterk is, kun je maar al te goed aan haar gespierde verschijning zien. Maar de gewichten die deze dame de lucht in kan smijten, laat menigeen schrikken..

Zit Jake Paul achter breuk tussen Jutta Leerdam en schaatsteam Jumbo? (video)

Jutta Leerdam en Jumbo gaan uit elkaar! Is Jutta's steenrijke vriendje Jake Paul stiekem de boosdoener?