Het mooiste feest van het jaar: dit zijn de beste plekken om carnaval te vieren

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Boven de rivieren wordt er wel eens geroepen wat er nou zo leuk aan is; onder de rivieren worden ze met het carnavalsbloed geboren. Het zijn die paar speciale dagen waar chirurgen en vuilnismannen, advocaten en bouwvakkers er compleet hetzelfde bij lopen; verkleed en met bier in de hand. In het zuiden worden de restaurants gesloten, de winkels gaan dicht en iedereen is vrij. Kortom; er wordt niets, helemaal niets, anders van je verwacht dan dat je je in je tarzan-kostuum hijst en je op de zuip tour gaat. Dus mocht dit waanzinnige feest toch doorgaan; dit zijn een paar van dé plekken om naar uit te kijken!

Den Bosch – Oeteldonk

Tijdens deze jaarlijkse festiviteit krijgt ‘s Hertogenbosch de eervolle naam: Oeteldonk. Het gewone leven wordt uitgeschakeld wanneer er wordt afgetrapt met de onthulling van het standbeeld van Knillis; de vermeende oprichter van Oeteldonk. Dinsdagavond, wanneer je, na ontzettend je best gedaan te hebben, ook echt niet meer kan, wordt Knillis begraven en is carnaval ten einde.. Maar voordat het hele feest überhaupt begint, lezen mannen zich alvast in over veilig carnavallen; vanaf de buitenkant kun je namelijk tijdens dit verkleedfeest niet meer zien wat voor vlees je nou echt in de kuip hebt..

Maastricht – Mestreech

Alle waanzinnigheid en meer kan je hier verwachten; Mestreech wordt met recht ook wel gezien als dé carnavalsstad van het land. Het zorgvuldig bestellen van je carnavalskleding doe je nu alvast, want verkleden speelt hier een gigantische rol. De kille temperaturen worden met gemak getrotseerd, want feesten doe je hier voornamelijk buiten. Dus trek vooral wat lagen aan onder je patatje-oorlog-kostuum.. weer, wind of regen; schmink erop, pekske aan en gaan.

Eindhoven – Lampegat 

“Eindhoven de gekste!”, heb je vast al wel eens gehoord en tijdens carnaval in Lampegat ga je er zelf ook in geloven. Verkleden doe je ook hier over de top, want ook de carnavalsoutfit voor mannen kan niet gek genoeg. Op Zotte Zaterdag staat de stad op – zijn – kop. De optocht vindt plaats overdag en daarna gaan ze nog niet naar huis, nog lange niet; tot in de late uurtjes wordt er op los gefeest om de volgende dag weer van voor af aan te beginnen.

Breda – Kielegat 

Intiem, gezellig en extreem uitbundig; in de binnenstad van Breda wordt het leven over een feestelijke boeg gegooid. Wil je genieten van de mooiste optocht van ons land en je omver laten blazen door creativiteit, dan is Kielegat op maandag jouw carnavalsbestemming. Is de liefde voor carnaval er bij jou niet met de paplepel ingegoten, maar die voor bier wel? Gezien de ligging ontvangt Breda de nieuwelingen van boven de rivieren met open armen om samen – heel vaak – het glas te heffen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Boerin Annemiek Koekoek maakt optimaal gebruik van lekkerste plekje in melkstal

Boerin Annemiek Koekoek heeft het bloedheet met deze zomerse temperaturen. Gelukkig is de boerin slim genoeg om de beste plekjes op te zoeken van de boerderij waar het lekker koel is. Zo kan Annemiek in haar hemdje toch nog een beetje werken in de warmte!

Foto: Marieke Elsinga ritst jurkje open voor de camera

Marieke Elsinga is weer aanwezig in de studio van Qmusic! Al is dit wel een hele rare plek om je jurkje open te ritsen..

Foto: Mikky Kiemeney treitert Frenkie de Jong met nietsverhullend topje

Mikky Kiemeney was lekker shoppen met vriend Frenkie de Jong! Ze liet een fonkelnieuw kledingstuk zien waar menig man het warm van zou krijgen. Frenkie had er opvallend weinig interesse in...