Het internet is jarig en viert feest

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Eerste DM vijftig jaar geleden verstuurd

Browser met website

Vandaag 50 jaar geleden vond er een heel heugelijk feit plaats. Voor het eerst werden twee computers met elkaar verbonden via een netwerk. Deze verbinding, via dit netwerk, is te zien als de geboorte van wat een van onze basisbehoeften zou worden: het internet. Deze heugelijke gebeurtenis kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.

Niet meer weg te denken

Het is eigenlijk niet te geloven: tegenwoordig wandelen er mensen over de wereld die niet beter weten dan dat ze altijd connected kunnen zijn. De huidige generatie jongeren kent niet meer de problemen van inbellen op je modem, waarbij je dan niet meer gebeld kunt worden. Het internet is onderdeel geworden van het menselijk bestaan. Weet je iets niet? Wikipedia heeft het antwoord. Ben je de weg kwijt? Google Maps to the rescue. En als je even behoefte hebt aan wat afleiding? Dan ga je natuurlijk naar Mokkels.nl! Zo is er voor elke behoefte een website te vinden.

Evolutie

De ontwikkeling van het internet is zo ontzettend snel gegaan dat het bijna niet te bevatten is waar het vandaan is gekomen. Het eerste bericht, dat dus 50 jaar geleden verzonden werd, moest het woord ‘Login’ zijn. Uiteindelijk kwamen ze niet verder dan ‘L…O…’. Maakt niet uit, kan gebeuren. Tegenwoordig is het internet gelukkig een stuk betrouwbaarder. En Nederlanders doen mee in de Europese top als het gaat over internetgebruik. We bekijken naar hartenlust allerlei interessante berichten, zoals de fraaie plaatjes van Sylvana IJsselmuiden of de roddels over plastische chirurgie. Om over het berichtverkeer – en jullie DM’s – nog maar niet te beginnen 😉

DM’s en nog veel meer

We mogen in onze handjes knijpen met deze ontwikkeling. Wat is er nou prettiger dan ontwaken en lekker door je Insta-feed te scrollen, genietend van het vrouwelijk schoon van Nederland? Wat is fijner dan lekker op de wc zittend de laatste nieuwtjes te lezen en nog even wat te swipen op Tinder? En wat doen we wanneer er stoom afgeblazen moet worden? Juist, we zoeken ons heil op het internet. Dat het internet helemaal geweldig is, wisten ze ons jaren geleden gelukkig al te vertellen. Speciaal voor jullie daarom uit de oude doos: een klassiekertje over het internet.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Jutta Leerdam knalt bijna uit haar extreem krappe sporttopje

Jutta Leerdam gedraagt zich ondeugend in de kleedkamer en maakt video waarbij ze een wel héél krap sporttopje draagt!

Lies Zhara schokt Nederland met heetste vakantiebeelden tot nu toe (Foto’s!)

Lies Zhara laat ons massaal watertanden met deze prachtige beelden tijdens haar zonnige vakantie. Je hebt zelf een lange vakantie nodig om van deze foto's bij te komen!

Sylvana IJsselmuiden moet handdoekje goed vasthouden in verlaten zwembad (foto’s!)

Sylvana IJsselmuiden gooit graag haar pluspunten in de strijd. Na een duik in het water is ze kletsnat en moet ze haar handdoekje goed vasthouden...