Heeft de Mol zich al bekend gemaakt?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

“Trust Nobody” luidt voor de tiende keer het intro van Wie is de Mol. De wekelijkse serie waarbij 10 kandidaten strijden in een ver land om een geldbedrag wat ze zelf bij elkaar sprokkelen. Tenminste, negen kandidaten en natuurlijk één mol. Want die probeert de boel te verzieken. 

De eerste aflevering is nog niet bijzonder spannend. Chinese Getallen en tekens waar nog geen Tao aan vast te knopen valt. Ook de Bekende Nederlanders lijken een beetje op te raken na tien seizoenen.

Desondanks spatten de aanwijzingen binnen en buiten je scherm er wel vanaf. Heel Nederland lijkt in de ban van die ene vraag: Wie is de Mol? Maar als je goed naar de kandidaten kijkt dan verschijnen de eerste aanwijzingen al snel. Een ding is zeker: Anita Witzier is A-niet-A de mol. Zij mocht als eerste terug naar het westen. Maar wie is dan wel de meest gezochte persoon van 2020?

Time and Place

Tina de Bruijn, oftewel de eerste kandidaat in beeld dit seizoen zou nog wel eens de Mol kunnen zijn. Haar acties waren al verdacht, zo koos ze bij de eerste opdracht voor het getal 2010. In 2010 was de Mol Kim Pieterse. Ook een vrouw. Dat komt zo wel heel dichtbij. Een andere overduidelijke hint is de locatie van de aflevering, Henan. Dit betekent in het Chinees “ten zuide van de rivieren” en Tina komt uit Limburg. Ook zegt Tina, na het openen van haar eerste kistje, dat ze de tekens niet goed kan lezen. Misschien heeft ze wel net zulk slecht zicht als de Mol. Of ze heeft een bril nodig, dat kan natuurlijk ook.

Een andere optie is natuurlijk Claes Iversen. In de leader van de serie is namelijk een telefoonscherm te zien. De tijd daarop is 18:10. Kijk je welk gezicht er in de leader op precies 18 seconden verschijnt, dan zie je Claes. Zet je de leader stil op 10 seconden, dan zie je een bordje met ‘De Mol’ duidelijk in beeld. Hoeveel duidelijker wil je het hebben? De Mol wordt hier op een zilveren bordje gepresenteerd.

What’s in a look

Nathan Rutjes, de ex-voetballer met het hart van goud en een flinke portie energie. Niet echt iemand die zijn Mol-acties voor zich kan houden in zijn enthousiasme. Of verbergt de Mol zich gewoon in plain sight dit seizoen? Het uiterlijk van Nathan verbergt namelijk misschien wel de grootste hint naar zijn dubbelbestaan als de Mol. Kijk maar eens naar onderstaande foto. Well played Nathan, well played.

Johan “Hoe was jullie dag?” Goossens is waarschijnlijk te open en eerlijk om de Mol te kunnen zijn. Al kan dat natuurlijk gewoon een truc zijn. Net als zijn uiterlijk. Want wat niemand nog is opgevallen, is dat hij zijn stijl heeft aangepast op een hele andere bekende TV-mol. Toeval, misschien. Maar je kan niks aan het toeval overlaten in deze serie.

Ook Rob Dekay, de Chinese namaak variant van Waylon, heeft in zijn uiterlijk een belangrijke clou verstopt. En dan niet die joker die hij in zijn borstvak heeft gedaan. Nee dames en heren, Rob draagt namelijk een tuinbroek, net als de mol in Alfred Jodokus Kwak. Een veel grotere hint kun je niet krijgen…

De dames Mollen

Verder kan het zo zijn dat Leonie ter Braak natuurlijk gewoon de Mol is. In de openingsscène zitten veel kinderen en die komen ook in de rest van de aflevering vaak terug. Misschien zit daar gewoon de hint. Leonie presenteert het programma Niets liever dan een kind. Daarbij komen mollen ook vaak voor op braakliggend land. En anders is het misschien Jaike Belfor. De actrice speelde in Celblok H, waar ze flink wat ervaring met deceptie en bedrog op kon doen. Ook haalde ze de finale van De Slimste Mens, dus ze is verstandig genoeg om de Mol te kunnen spelen.

Of is het toch Miljuschka witzenhausen? Haar bijnaam is Mil. Mil lijkt verdomd veel op mol. Ze geeft aan dat ze niet zo sociaal is, net als mollen, die leven namelijk onder de grond.  Daarbij zou het toch heel fijn zijn de rest van dit seizoen te kunnen genieten van Mol, uhh Mil.
Last, but not least: Buddy Vedder. Volgens hem is 2014 zijn geluksgetal. In 2014 kwam ook het verbod om alcoholische dranken te verkopen of te schenken aan jongeren in Nederland onder de 18 jaar. Maar Buddy was toen net 18, dus hij mocht dan wel drinken. Heel gelukkig voor hem, maar wat een Mol-streek eigenlijk van de overheid. En dat is dan zijn favoriete jaar? Heel verdacht. Maar de grootste Hint zit hem nog in de slogan van de hele serie. “trust no buddy”

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Foto: Schaatsster Robin Groot deelt heerlijk hapje met vriendin Pien Hersman

Robin Groot en Pien Hersman hebben een bijzondere band. Dat merk je wel uit de foto's van de twee schaatssters.

Video: Kelly Piquet laat Max Verstappen links liggen voor andere liefde

Kelly Piquet verlaat Max Verstappen vlak voor eerste raceweekend en dat doet ze voor déze andere liefde van haar...

Foto: Heeft Songfestival-deelnemer Joost Klein een vriendin?

Joost Klein gaat als een speer. Sinds bekend is dat hij Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival is er één vraag die iedereen bezig houdt.