Handbalbabes feesten te hard en te vroeg

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
Oranje Handbal Estavana Polman

Wie zonder voorkennis de feestende handbalbabes van Oranje bekeek nadat ze angstgegner Noorwegen hadden verslagen, zou denken dat het WK-goud binnen was. Het ging echter ‘slechts’ om een groepsfasewedstrijd. Vandaag stond Duitsland op het programma. Typisch gevalletje te vroeg gejuicht?

Liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist. Geen woorden die je uit de mond van een professioneel sporter verwacht te horen. Toch krijsten Estavana Polman en consorten het in koor na de zoveelste gewonnen groepswedstrijd op het WK handbal in Japan. De rekening kregen ze vandaag pas…

Tikkeltje gênant

Ze hadden nog nooit van Noorwegen gewonnen. Een klein feestje was dus wel op z’n plaats na de groepsfaseoverwinning tegen het Scandinavische topland. Een klein feestje, dames. Geen harde party! Na de zoveelste juichcirkel, stuiterdans en ‘We gaan nog niet naar huis’ begon het dan ook een tikkeltje gênant te worden. Waren de meiden vergeten dat er na deze geslaagde eerste groepsfase nog een tweede groepsfase zou volgen? En daarna nog de knockoutronde? Dames? Ze hoorden ons al niet meer. Het feestje had zich inmiddels verplaatst naar de kleedkamer. Het geluid van knallende kurken echode nog net niet door de catacomben.

Het WK goud is binnen! Wat? Er volgen nog twee rondes?

Altijd weer die Duitsers

Achteraf is makkelijk praten, maar het is niet gek dat de gevolgen van die genotsexplosie vandaag zichtbaar werden. Na Noorwegen volgde namelijk Duitsland. En wie onze sporthistorie kent, weet dat Duitsland in welke sport dan ook een vervelende tegenstander is. Zeker omdat dat team geleid wordt door ‘overloper’ Henk Groener, die jarenlang de Oranjevrouwen coachte.

Het extreem gemotiveerde Duitse team legde de zwakke plekken van Nederland bloot, en nam een voorsprong van vier goals. Dat bleek uiteindelijk genoeg. Het toch al uitkaterende Nederlandse team kreeg dus nóg een kater te verwerken. Misschien vanavond na een kopje gemberthee om 9 uur naar bed? Morgen wachten de Denen alweer voor een do or die-wedstrijd.

Pray the hangover away…

Keepertje hoor

De absolute uitblinker bij de Duitsers was keepster Dinah Eckerle. De doelvrouw, die met net zo veel passie speelt als ‘onze’ Tess Wester, leek twee extra paar armen en benen te hebben deze wedstrijd. De 24-jarige blondine degradeerde de meest onhoudbare ballen tot missers. Om moedeloos van te worden. Tess keepte zelf ook een ijzersterke wedstrijd, maar kon vandaag niet tippen aan deze Duitse dynamietstaaf!

Laatste nieuws

Bloedfanatieke Rico Verhoeven blijkt ook natuurtalent in totaal andere sport

Rico Verhoeven is bloedfanatiek. Niet alleen in de ring, maar schijnbaar ook in de arcadehal. Dat maakt het voor zijn zoontje wel wat minder. 

Aanlokkelijke Jutta Leerdam toont trots haar nieuwe glimmertje

Jutta Leerdam is ontzettend blij met haar nieuwe medaille. En dat moet online natuurlijk wel even gevierd worden met een mooie foto.

Emma Heesters laat haar fans ontzettend diep naar binnen kijken

Zangeres Emma Heesters heeft met haar nieuwe video maar weer aangetoond dat ze meer kan dan alleen maar mooi zingen.