Krijgt gebarentolk Irma Sluis sterallures?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De grootste rijzende ster van Nederland is niet Emma Heesters of Davina Michelle, maar Irma Sluis! De gebarentolk weet tijdens elke persconferentie over het coronavirus de aandacht naar zich toe te trekken. Irma begint nu wél een beetje sterallures te krijgen: ze kreeg een publiekswissel vlak voor het einde van de persconferentie, en ‘speelt’ binnenkort in haar eerste bioscoopfilm!

Eindelijk stond Mark Rutte eens met een voorzichtige glimlach voor de microfoon. De meest recente corona-persconferentie bracht voor het eerst goed nieuws: restaurants, bars en bioscopen mogen weer (een beetje) open. Toch wisten Mark Rutte, Hugo de Groot en hun positieve bericht niet zo veel indruk te maken als gebarentolk Irma Sluis. Leuk hoor, dat we weer een biertje op ’n terras kunnen bestellen – maar wat we nou écht willen weten is waarom Irma Sluis vlak voor het einde gewisseld werd voor collega-tolk Corline Koolhof!

Lees ook: Het beste van gebarentolk Irma Sluis

Irma Sluis krijgt publiekswissel

Ondanks dat gebarentolk voor de leek een best ‘grappig’ beroep lijkt, is het een best moeilijke taak. Het simultaan vertalen van serieuze berichten vergt veel uithoudingsvermogen en concentratie. Bijna een half uur lang je gelaats- en armspieren non-stop bewegen terwijl je ook goed moet luisteren naar wat Mark en Hugo allemaal zeggen – ga er maar aanstaan!

De reden dat de wissel plaatsvond was dus niet om Irma Sluis nóg meer aandacht te bezorgen, maar om haar eindelijk eens wat rust te gunnen. Ondanks deze wissel kunnen we binnenkort nóg meer Irma op ons beeldscherm verwachten!

Irma Sluis speelt in film ‘Op gepaste afstand’

Er komt binnenkort een Nederlandse film uit met de titel ‘Op Gepaste Afstand’. Deze film is gemaakt om te laten zien wat de impact van de coronacrisis op ons leven heeft gehad. Pathé Thuis gaat de film, waarin Noortje Herlaar de hoofdrol speelt, gratis beschikbaar maken. Je kunt uiteraard geen coronafilm maken zonder de grootste corona-celebrity van Nederland erbij te betrekken. Daarom speelt Irma Sluis ook een rol in de doven- en slechthorenden-versie van de film. Als gebarentolk natuurlijk.

Irma Sluis

Laatste nieuws

Vivienne van den Assem deelt deepfake-foto van zichzelf met ander lijf

Zet je schrap: het lijf van Vivienne van den Assem gaat de komende maanden flink veranderen. Gelukkig niet zo snel als de presentatrice met deze foto doet vermoeden...

Zorgt tafeldame Angela de Jong wéér voor ondergang Vandaag Inside?

Angela de Jong schuift weer aan bij Vandaag Inside! Gaat het deze keer wel goed, of gaat de show hierna weer van de buis?

Foto: Hélène Hendriks werkt zich in het zweet met bekende vriendin

Hélène Hendriks heeft altijd gezegd dat ze een wild avontuurtje met deze blondine nóóit af zou slaan. Krijgt ze daar spijt van?

Gerelateerde berichten