Game of Thrones-vervolg House of the Dragon begint op deze datum

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De opnames voor House of the Dragon, een prequel van de populaire serie Game of Thrones, gaan in april van start. Dat betekent dat we volgend jaar weer kunnen genieten van toffe zwaardgevechten, vuurspuwende monsters en een enorme lading mooie vrouwen.

Het was een spannend jaar voor fans van de epische fantasy serie Game of Thrones. HBO kondigde al het hele jaar aan dat er een aantal prequel series in de maak waren, waaronder een met Naomi Watts. Die werd helaas gecanceld en dat zorgde toch voor een milde hoeveelheid paniek. Gelukkig is er voor een andere prequel, House of the Dragon, een datum bekend gemaakt waarop filmen gaat beginnen.

Return to Westeros

HBO bevestigt dat House of The Dragon op 5 april in productie gaat. Daarmee beginnen de opnames exact twee jaar na de start van het laatste seizoen van Game of Thrones. Filmen gebeurt in Los Angeles, Londen en Spanje. Dat betekent dat we snel terug mogen naar het continent van Westeros. Locaties die je dus weer kan verwachten terug te zien zijn de grootse kasteelmuren van Harrenhall en de exotische hoofdstad Kings Landing.

Lees ook: groen licht voor game of thrones prequel house of the dragon

First of her many names

House of the Dragon speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. Het verhaal van House of the Dragon vindt niet meer zozeer plaats in het Noorden, maar veel meer in het zuiden van Westeros. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de familie Targaryan, de voorvaders van Daenerys Targaryan. Je weet wel, Dany, ook wel bekend als *haalt adem* Daenerys Stormborn of the House Targaryen, First of Her Name, the Unburnt, Queen of the Andals and the First Men, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains, and Mother of Dragons. Daenerys werd gespeeld door Emilia Clarke, die inmiddels het wilde Westeros heeft verruild voor een comfortabele bank.

Ook in de prequel serie strijden verschillende personen om de Iron Throne, net als Game of Thrones. Alleen hoeven we in deze serie niet heel lang te wachten op zieke aktie en drakenvuur. Met nog een hoop levende draken en een familie die de ene gestoorde koning na de ander heeft geproduceerd zijn de spanningen hoog. De meeste Targaryans en hun aanhang zijn inmiddels gecast en een bijzondere rol ligt in petto voor de beeldschone Olivia Cooke.

Olivia speelt de dochter van de hand of the king, de rechterman van de koning in de serie. Dat betekent waarschijnlijk dat ze ergens in de serie een gooi gaat doen naar de troon. Toen ze auditie deed voor de rol, had ze Game Of Thrones nog nooit gezien.  Inmiddels heeft ze de hele serie gebinged en is ze geobsedeerd door alles GoT.

Olivia kreeg al in Oktober de rol aangeboden, maar moest al die tijd zwijgen over haar rol. Als mensen haar vroegen wat haar volgende rol ging worden moest ze doen alsof haar neus bloedde. In een wereld vol achterkamertjes, snode plannen en verborgen verbondjes zal dat vermogen om geheimen te bewaren nog goed van pas komen.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Angela Schijf kan voorgangers Do, Trijntje en Marlijn niet overtreffen in The Passion

Angela Schijf speelt Maria in The Passion 2024. Maar kan ze haar voorgangers Do, Trijntje en Marlijn wel overtreffen? Daar verschillen de meningen over.

Sophie Bouquet en Erik De Vogel misdragen zich achter de schermen bij GTST

Het gaat er af en toe heftig aan toe achter de schermen bij GTST. Vooral Sophie Bouquet en Erik de Vogel zouden zich flink misdragen.

Video: Suzanne Schulting haalt nachtje door in ziekenhuis met vriend in haar bed

Suzanne Schulting heeft haar enkel gebroken en onderging een operatie, waardoor ze een nachtje in het ziekenhuis moest verblijven. Gelukkig was haar vriend bij haar in bed om haar gezelschap te houden!