Emotioneel afscheid voor Marieke van de Zilver en Charlotte Nijs

charlotte nijs marieke vd zilver afscheid tweede kamer

Voor Charlotte Nijs en Marieke van de Zilver was het een bijzondere dag. De dames nemen samen afscheid van een bijzondere plek. 

Voor politiek verslaggeefsters Charlotte Nijs en Marieke van de Zilver was het nogal een bijzondere dag. Het is namelijk de allerlaatste dag waarop zij op hun oude vertrouwde stekkie staan in Den Haag. De Tweede Kamer gaat namelijk vanwege geplande renovatie verhuizen en daarom moeten Charlotte en Marieke binnenkort vertrekken naar een nieuwe locatie waar ze politici opwachten om moeilijke vragen te kunnen stellen.

Lees ook: De mooiste Instagram foto’s van politiek verslaggeefster Charlotte Nijs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlotte Nijs (@charlottehvnl)

Verhuizen? waarom dan?

Nou, omdat het binnenhof oud is. Echt heel oud. acht eeuwen momenteel, om precies te zijn. Dat brengt nogal wat risico’s met zich mee om in zo’n oud pand te werken. Houtrot, lekkende daken en verouderde installaties zijn daar enkele voorbeelden van. Dus om te zorgen dat iedereen straks niet opnieuw naar de stembus moet, omdat alle politici met het gebouw ten onder zijn gegaan, wordt er gerenoveerd. En niet alleen de politici verhuizen mee, alle verslaggeefsters zoals Charlotte en Marieke worden gewoon mee verhuist. Maar dat leverde wel een vreemde en emotionele laatste dag op. Gelukkig konden ze aan het einde nog flink lachen met elkaar.

Een identiek pand

Het nieuwe gebouw van de Tweede Kamer is zo eng goed nagemaakt van binnen, dat het net lijkt alsof ze er een politieke film op gaan nemen. Op de nieuwe locatie zal ook een plenaire zaal, commissiezalen en een grote publiekshal aanwezig zijn die nagenoeg identiek zijn aan wat de Kamerleden gewend zijn. Zelfs de bekende blauwe stoelen verhuizen mee.

Microfoon in de aanslag

Op de nieuwe locatie zullen alle verslaggevers met hun crew weer opnieuw moeten vechten om het beste plekje te kunnen bemachtigen. Het is wat dat betreft bijna een waterdrinkplek voor wilde leeuwen. Al moet je wel heel dapper zijn om voor de neuzen van Charlotte en Marieke te gaan staan als zij een vragenvuur voor een minister hebben voorbereid. Dan staat niks ze in de weg om hen het vuur aan de schenen te leggen. Met de microfoons in de aanslag rennen ze als echte leeuwen op hun prooi af.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marieke van de Zilver (@mvdz_)

Door weer en wind

Het maakt ook niet uit in wat voor omstandigheden Marieke en Charlotte staan, ze zullen altijd hun best doen om jou van het laatste nieuws te voorzien. Of ze nu binnen tussen alle andere journalisten gepropt zitten, of buiten in de regen moeten wachten op een kleine quote, ze hebben het graag voor je over. Wat een topvrouwen zijn het toch ook.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlotte Nijs (@charlottehvnl)

Is het niet tijd voor meer?

Iedereen is het er over eens dat Charlotte en Marieke bij de absolute top horen als het gaat om de politieke verslaggeving. Daarbij zien ze er allebei ook bloedmooi uit en zijn ze niet op hun mondje gevallen. Is het niet eens tijd om deze twee vrouwen van formaat iets meer aan te bieden? Bijvoorbeeld hun eigen televisieprogramma of late night show? Dat zou hartstikke goed scoren binnen Nederland, want beide dames zijn hartstikke leuk.

Gerelateerde berichten

Vorig artikelHet enige goede aan nieuwe corona maatregelen: Irma Sluis is terug!
Volgend artikelDe mooiste Instagram foto’s van influencer Juultje Tieleman