Een toffe thuiswerkplek maken doe je zo!

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Sommigen zijn er helemaal gek op, anderen zijn inmiddels helemaal aan het einde van hun thuiswerk-latijn. Toch zal ook in 2022 thuiswerken nog helemaal hot en happening zijn, dus kunnen we maar beter onze werkplek zo fijn mogelijk maken. Zorg dat je het nieuwe thuiswerkjaar vol frisse energie begint. Hoe je dat precies doet? Komt-ie.

Comfort

Dat stijlvol comfortabel moet zijn en andersom is een feit. Wanneer je veel thuis werkt, wil je niet met een verkrampte bilspier aan je zoom meeting beginnen. Zorg daarom voor een bureaustoel die niet alleen goed bij je werkruimte past, maar die ook ergonomisch is. Ga bijvoorbeeld voor een stoere, lederen bureaustoel die verstelbaar is en met armleuning. Houd jij ervan om je af en toe te verplaatsen? Maak dan wat ruimte vrij in je thuiskantoor voor een comfortabele zithoek waar jij tijdens een lang telefoontje even goed kan achterover kan leunen.

Rust

Wanneer je thuis aan de slag gaat, wil je een ruimte creëren waar je niet om de haverklap afgeleid wordt door rondslingerende rommel op je bureau. Stop de spullen waar je het liefst niet steeds tegenaan kijkt in opbergboxen. Ga voor een stijlvolle oplossing en zet al je werkspullen netjes in een stoere industriële kast naast je bureau. Zo zijn je spullen binnen handbereik en houd je je bureau rustig. Werk je tot in de late uurtjes wanneer het al donker wordt? Een bureaulamp kan soms te veel ruimte in beslag, waardoor het toch weer snel rommelig wordt. Hang dan wat inbouwspotjes boven je bureau, easy!

Daglicht

Een huis vol daglicht, daar leeft iedereen van op. Zorg er daarom ook voor dat je je werkplek in huis op basis van lichtinval kiest. Schuif je bureau daarom vooral voor het raam. Kan jij je bureau alleen in een donkere hoek kwijt? Zet dan een grote spiegel neer waar het licht invalt. Door de weerkaatsing lijkt de ruimte lichter en groter! Om altijd de juiste hoeveelheid kunstlicht te hebben, kun je het beste aan de slag gaan met een dimbare inbouwspot 55mm LED!

Tip: Zet je raam altijd een stukje open, zuurstof geeft namelijk een enorme concentratie boost! Zet wanneer je pauze neemt ramen tegenover elkaar open zodat het flink gaat tochten. Wanneer je weer aan de slag gaat is je werkruimte weer lekker fris en gereset.

Planten

Het is bewezen: planten hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand, zorgen voor extra creativiteit en beter functioneren. Dus maak het jezelf en thuiswerken makkelijk en haal een hele hoop planten in huis. Zet een hangplant bovenop de kast, een klein plantje op je bureau en zet er wat ons betreft ook nog een paar in je zithoek.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Video: Juultje Tieleman drukt troeven naar voren in strak badpak

Juultje Tieleman verwent haar volgers opnieuw met een uiterst pikante video via Instagram. De blondine laat zien wat ze in huis heeft!

Foto: Iris Enthoven wint dankzij deze gewaagde outfit tóch nog prijs op RadioRing Gala

Influencer Iris Enthoven was te gast bij het RadioRing Gala van dit jaar. Ze won dankzij haar heerlijke outfitje een hele bijzondere prijs...

Foto: Marijn Kuipers showt lijf in zéér uitdagend setje voor Valentijnsdag

Marijn Kuipers is klaar voor Valentijnsdag! De man die haar in dit setje in de slaapkamer aantreft is een echte mazzelaar!