Foto: Dit was de reden voor de misstap van Jutta Leerdam tijdens 1000 meter

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Jutta Leerdam (23) schaatste haar duizend meter op de Olympische Spelen en dat heeft ze fantastisch gedaan. Met een zilveren medaille keert zij weer terug naar Nederland. Echter vloog ze bijna uit de bocht door een iets te sterk ontbijt…

Jutta Leerdam onze kampioen op Olympische Spelen

Jutta Leerdam was met haar 21 jaar al eerder wereldkampioen op de 1000 meter en daarmee is de Nederlandse een van de bekendste schaatsers van het moment. Ook op Instagram gaat ze lekker. 2.3 miljoen volgers genieten mee van de prachtige plaatjes die Jutta plaatst. Veel in strakke schaatspakjes maar ook af en toe een jurkje of een crop top. Nu ze zich vooral focust op de Olympische Spelen is TeamNL een erg belangrijk steunpunt. De zelfverzekerde dame haalt veel kracht uit de coaching en Team Worldstream, als de titelsponsor waarvan Jutta Leerdam aan het roer staat.

Jutta valt bijna in binnenbocht

Jutta Leerdam heeft de sterren van de hemel geschaatst op de 1000 meter bij de Olympische spelen. Zilver is een mooie prestatie, maar aan haar gezicht te zien had ze liever met een gouden plak gestaan. Daarvoor had ze een perfecte race moeten schaatsen, wat dankzij een aarzeling in de bocht niet echt lukte. Tijdens de 1000 meter maakte ze zo’n vaart dat ze in haar eerste binnenbocht bijna omviel. Jutta verloor haar balans en haar hand raakte het ijs. Hierdoor wist ze meteen dat Olympisch goud halen onmogelijk zou worden. Op haar Instagram was van tevoren al te zien hoe dit heeft kunnen gebeuren. Op haar Stories filmt Jutta dat ze dé grote dag startte met een gitzwart bakkie pleur. De kop koffie is afkomstig uit de door TeamNL gesponsorde koffiemachine op haar ruime hotelkamer in Beijing. Deze kop koffie was waarschijnlijk iets te sterk gezet, waardoor ze met té veel vaart die bocht in ging. Voortaan toch maar gewoon een boterham met pindakaas en een watertje pakken?

Jutta’s handelsmerk

De prachtige Jutta kennen we hoogstwaarschijnlijk allemaal van haar eyeliner-look. Ze heeft in een interview aangegeven dat die zwarte eyeliner echt haar kenmerk is.
Nu ze opnieuw een geweldige prestatie op de Olympische Spelen heeft afgeleverd ondanks de te sterkte koffie is het voor de schaatster misschien verstandig om de koffiebonen ook nog voor andere dingen te gaan gebruiken. Dan wel in lichtere vorm, zodat het mooi uitgebalanceerd is. Zo zou ze haar eyeliner voortaan met koffiedik kunnen tekenen voor een nog mooiere ‘signature look‘.

Jutta eyeliner

Jutta mist haar vriend Koen Verweij

Bij de Olympische Spelen in Beijing mag geen publiek aanwezig zijn vanwege strikte coronaregels. Ook voor ‘bommetje’, hoe Jutta vaak in de schaatswereld wordt genoemd vanwege haar schaatsstijl, is er niemand van het thuisfront om haar te supporten. Jutta is helaas al enige tijd bezet in de liefde. Ze heeft een relatie met Koen Verweij (32), die ook bekend schaatser is. Haar liefje Koen is niet aanwezig bij de Spelen (hij is waarschijnlijk al te oud om nog een wereldprestatie neer te zetten) en heeft zijn geliefde Jutta dus niet kunnen aanmoedigen vanaf de Olympische tribune. Ook dit gemis heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de verkeerde kleur van de gewonnen medaille. Want Jutta heeft viking Koen overal bij nodig eigenlijk. Ze heeft hem enorm gemist en dat bleek wel uit het feit dat ze enkele minuten na haar prestatie meteen met iemand aan de telefoon hing. Aan haar mimiek te zien leek dat gesprek plaats te vinden met Koen. Ze was in tranen omdat ze wist dat het geen goud geworden was. Gelukkig voor haar kan Jutta snel weer terug naar huis vliegen en hem in de armen sluiten.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Zo zag je Lilian Marijnissen nog nooit: ex-politica trekt alles uit voor heerlijke foto’s

Lilian Marijnissen heeft een nieuwe foto online gezet, waarin je de politica op een manier ziet die je nog nooit van haar gezien hebt. 

Rico Verhoeven vluchtte op ochtend na huwelijksaanzoek snel weg uit bed bij Naomy van Beem (video!)

Rico Verhoeven heeft een hele grote slag geslagen op de Malediven; hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk. De ochtend erna sloeg Rico echter alweer vroeg op de vlucht uit bed bij zijn verloofde Naomy...

Hélène Hendriks scoort historisch laag met De Oranjezomer: deze twee enorme problemen zitten haar dwars

'Tina Nijkamp slaat alarm: Catastrofale kijkcijfers voor De Oranjezomer met Hélène Hendriks!'