Dit is waarom teamgenoten Max Verstappen smeken om géén kampioen te worden tijdens sprintrace

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Max Verstappen kan tijdens de sprintrace van de GP van Qatar al wereldkampioen worden. Toch hebben zijn monteurs liever dat hij zich inhoudt, en géén punten scoort…

Moet Max Verstappen wel de Sprintrace winnen?

Na de winst in Japan heeft Max Verstappen alleen nog maar een plaats bij de eerste zes nodig de komende sprintrace, en dan heeft hij genoeg punten om zijn derde wereldtitel in ontvangst te nemen. Als het aan Max ligt, gaat dat gewoon gebeuren. Maar zijn team smeekt hem ter plekke om misschien nog een keertje daarover na te denken. Ze hebben zelf namelijk andere plannen. Het team van Max Verstappen wil áls Max kampioen wordt natuurlijk helemaal losgaan diezelfde avond. Dat houdt in dat ze flink aan de drank willen uiteraard! Aangezien de sprintrace één dag voor de ‘grote’ race gereden wordt, zou dat dus betekenen dat het team niet aan de drank kan als Max op de zaterdag al kampioen wordt.  Natuurlijk is het maar een flauw grapje en zou heel het Red Bull Racing team het geweldig vinden als Max bij de volgende race al de winst pakt. En dat biertje? Nou, iemand in de comments heeft daar nog wel een antwoord op: “Met een kater doen die mannen nog een pitsstop onder de 3 seconden. Klasbakken!”

Bekijk de video van het gesprek tussen Max Verstappen en zijn team hier.

Bull Racing heeft ook de constructeurstitel te pakken al

Je vergeet soms dat achter Max Verstappen een heel team staat met mensen die absoluut aan de top van hun kunnen presteren. Heel Red Bull Racing verdient dan ook eigenlijk een prijs. En die hebben ze nu. Red Bull heeft namelijk de constructeurstitel te pakken. Voor deze prijs worden alle punten van één team bij elkaar opgeteld. De constructeurstitel is belangrijk voor teams, omdat er een flink bedrag mee gewonnen kan worden. Daarmee kan Red Bull straks weer betere prestaties leveren dankzij bepaalde investeringen namelijk. Na de Grand Prix van Japan werd Red Bull officieel benoemd tot kampioen onder de constructeurs. Christian Horner plaatste nog even een foto dat het team aan het genieten was van de winst. Dat hebben ze natuurlijk meer dan verdiend.

Lees ook: Foto: Kelly Piquet zegt ‘nee’ tegen bloedheet uitje met Max Verstappen

Max Verstappen is ontzettend trots op zijn hele team

Natuurlijk en vanzelfsprekend was Max Verstappen ontzettend trots op zijn team bij Red Bull Racing na het winnen van de constructeurstitel: “De auto deed het uitstekend. Ik ben heel trots op iedereen hier en in de fabriek. Bij de start had ik het moeilijk, maar daarna ging het soepel.” Max is duidelijk tevreden met de mensen achter de schermen en laat graag die waardering blijken. En gelijk heeft die, want Red Bull Racing is on fire dit seizoen. Het is meer dan terecht dat Red Bull weer alle winst pakt dit seizoen, want er is momenteel niet bepaald een team dat dichterbij komt qua prestaties.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

VI-Sinterklaas bezorgt Merel Ek rode wangen met beschamend cadeau

Merel Ek krijgt van de enige echte VI-Sinterklaas een wel erg interessant cadeautje. De blondine krijgt er zelfs rode wangetjes van...

Gwen van Poorten deelt schokkend nieuws: ‘Verloving verbroken en álle bezittingen kwijt’

Gwen van Poorten deelt shockerend nieuws over zichzelf terwijl ze haar tranen niet meer in bedwang kan houden...

Broekloze Sylvana IJsselmuiden deelt foto in zeer luchtig shirtje

Sylvana IJsselmuiden is een ontzettend lieve dame die nu al gigantisch zin heeft in Kerst. Dat viert ze wel blijkbaar zonder broek aan.