Deze onderneemsters hebben de broek aan

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Heb jij vandaag ook een bloemetje aan je baas gegeven? Niet? Had je wel moeten doen. Het is namelijk Dag van de Ondernemer.

Jep, je leest dit goed. In navolging van Vaderdag, Moederdag, Sinterklaas en Salarisdag heb je dus óók een feestelijke dag voor de ondernemers onder ons.

Voordat je begint over de stoffige pakken van je baas. Er zijn schitterende uitzonderingen op die regel; niet elke ondernemer verstopt zijn welvaartsbuik in een drie-deligpak . Een aantal Nederlandse ondernemers zijn heuse buisinessbabes.

Marlies Dekkers

Marlies Dekkers is een modeontwerpster en vooral bekend van haar lingeriemerk. Die met de bandjes. Haar lingerie wordt gedragen door wereldsterren zoals Britney Spears, Madonna, Rihanna en Lady Gaga.

Hoewel ze in 2013 een doorstart moest maken, gaat het nu beter met de verkoop van haar . Dat haar eerste bedrijf failliet ging, maakt haar niet per se de beste ondernemer. Maar dat geeft niet, want voor een 54-jarige ziet ze er nog altijd goed uit.

Niet zo SuperOlcay

Olcay Gulsen is nog zo’n succesvolle modeontwerpster. Nou ja, succesvol. Daar is hier en daar wat op af te dingen. Haar bedrijf SuperTrash moest een keer gered worden met een doorstart.

Olcay’s skills in planning en organiseren blijken ook buiten de bedrijfsmuren SuperTrash te zijn. Kort voordat haar bedrijf kopje onder ging, bracht ze een boek uit met de titel Super Olcay: Hoe je met lef van niets naar de top komt.

Gulsen probeerde misschien iets te veel ballen tegelijk in de lucht te houden. Ze hoeft zich nu alleen maar zorgen te maken over haar uiterlijk, want ze is steeds vaker op tv te vinden. Presenteren is natuurlijk ook veel leuker dan alsmaar op kantoor te zitten. En dat vindt de camera helemaal niet erg.

Nikkie Plessen

Wie zou er nou niet alles aan doen om Nikkie Plessen te pleasen? Plessen is de tegenovergestelde richting van Gulsen opgegaan en is (helaas) steeds minder op tv te vinden. Dit 34-jarige supertalent kan alles. Ze is modeontwerpster, actrice, presentator, model en ook nog eens moeder.

Al haar aandacht gaat uit naar haar kledingmerk en dat is te zien op haar bankrekening. Haar bedrijf heeft als enige van dit lijstje geen doorstart hoeven maken en ze heeft een geschat vermogen van 24 miljoen euro. Dus als je voor haar werkt, hoef je geen zorgen te maken over je toekomst. Hoogstens over concentratieverlies.

Weg met het maatpak

De bovenstaande businessbabes bewijzen dat een mantelpakje om de schouders van je baas het altijd beter doet dan een maatpak. Toch is het voor veel werknemers te hopen dat hun bazen zich niet zo kleden als de dames zichzelf neerzetten op Instagram. Dat zou natuurlijk een hoop concentratieverlies kunnen opleveren. Of, wanneer je baas ineens zijn maatpak voor een bikini verruilt, een enorme proestbui.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...