De lekkerste lijsten der lijsten

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Het einde van het jaar nadert weer, dus dat betekent: lijstjes en terugblikken! Spotify-gebruikers kregen gisteren hun persoonlijke jaaroverzicht te zien en Youtube kwam met hun jaarlijkse Rewind. Hoe zag 2019 er volgens deze streamingdiensten uit?

Vorig jaar was de jaarlijkse terugblik van Youtube, genaamd Rewind niet bepaald een succes. Het werd de meest gedislikete video op Youtube allertijden. Dat doen we beter dit jaar, dachten ze op het hoofdkantoor. “We gaan op de veilige tour en geven een overzicht van de populairste video’s van dit jaar. Kan niet misgaan. Toch?”.

Youtube Rewind

Jawel hoor. De video staat op moment van schrijven op 2,6 miljoen ‘dislikes’. En dat binnen 24 uur! De gebruikers lijken helemaal niet blij met de videodienst. Dat snappen wij wel, want waar zijn de Nederlandse artiesten? De enige die we konden onderscheiden, was beautyvlogger Nikkie de Jager.

Spotify Wrapped

Voor Youtube was het het jaar van dansvideo’s, beautyvloggers, Fortnite en uiteraard K-pop. Echter krijgt de Koreaanse pop maar geen voeten aan de grond in Nederland. Niet als je Spotify’s jaaroverzicht mag geloven. Daar zetten ze de meest gestreamde nummers van het jaar op een rij en die voelt lekkers Hollands aan. Op nummer 1 staat Kris Kross Amsterdam, Maan en Tabitha featuring Bizzey met Hij is van Mij. In de top 25 zijn er in totaal 10 Nederlandstalige nummers te vinden en hier te luisteren:

Holland! Holland!

Nederlandstalige muziek lijkt een comeback te maken. Was het een paar jaar geleden alleen te horen in de lokale kroeg, nu lijkt Nederhop de cool terug te brengen in de Nederlandstalige muziek. Want het zijn voornamelijk de rappers die de streamingslijstjes vullen. Met de aanjagers Lil Kleine en Ronnie Flex. De traditionele radiozenders blijven daarin wat achter en kiezen sneller voor artiesten zoals Blof, Nielson en Suzan & Freek. Maar steeds meer zangers wagen zich aan het Nederlands. Zong Miss Montreal alleen in het Engels, zo bracht ze in oktober een Nederlandstalig album uit. Wat haar lijstje met populairste nummers een beetje verwarrend maakt. Want waar zingt ze opeens over? Oh, hoe.

Primeur: geen Taylor Swift in Top 10

Het zal je niet ontgaan zijn dat we in Nederland volledig langs de meest succesvolle muziekvrouw van het afgelopen jaar hebben gekeken. Taylor Swift komt niet terug in de meest geluisterde beluisterde songs in Nederland. Of dit komt omdat ze nog geen Nederlandse man heeft kapot gemaakt met haar zoetsappige teksten, of omdat Nederlanders niet zo’n fan zijn van Amerikaanse kerstnummers, is nog niet helemaal duidelijk. Luister zelf vooral; Taylor staat met haar single in Spotify’s New Music Friday!

Laatste nieuws

Foto: Beeldschone Maan de Steenwinkel zoekt de grens op met bizarre outfit

Maan de Steenwinkel trakteert haar fans tijdens menig optreden niet enkel op mooie muziek, maar ook op een mooie Maan. Toch viel ze deze keer het meest op dankzij deze extreme outfit!

Video: Nikkie Plessen floept bijna uit piepklein topje

Nikkie Plessen is dol op minimalisme. Niet alleen bewijst ze dat door kleine outfits te verzinnen voor haar shoppers, maar zelf draagt ze ook het liefst zo min mogelijk. Deze keer is ze misschien zelfs iets té ver gegaan...

Video: Victoria Koblenko ongewenst gefilmd tijdens dansje in galajurk

Victoria Koblenko danst en zingt mee met Oekraïense muziek. Niet in een afgelegen club ergens in Amsterdam, maar op een exclusief galafeest. Haar beste jurk trok ze snel uit de kast. Maar die mag niet gefilmd worden, zo lijkt het. Althans, niet helemaal...

Gerelateerde berichten