De lekkerste lijsten der lijsten

Datum: 

Categorie:

Het einde van het jaar nadert weer, dus dat betekent: lijstjes en terugblikken! Spotify-gebruikers kregen gisteren hun persoonlijke jaaroverzicht te zien en Youtube kwam met hun jaarlijkse Rewind. Hoe zag 2019 er volgens deze streamingdiensten uit?

Vorig jaar was de jaarlijkse terugblik van Youtube, genaamd Rewind niet bepaald een succes. Het werd de meest gedislikete video op Youtube allertijden. Dat doen we beter dit jaar, dachten ze op het hoofdkantoor. “We gaan op de veilige tour en geven een overzicht van de populairste video’s van dit jaar. Kan niet misgaan. Toch?”.

Youtube Rewind

Jawel hoor. De video staat op moment van schrijven op 2,6 miljoen ‘dislikes’. En dat binnen 24 uur! De gebruikers lijken helemaal niet blij met de videodienst. Dat snappen wij wel, want waar zijn de Nederlandse artiesten? De enige die we konden onderscheiden, was beautyvlogger Nikkie de Jager.

Spotify Wrapped

Voor Youtube was het het jaar van dansvideo’s, beautyvloggers, Fortnite en uiteraard K-pop. Echter krijgt de Koreaanse pop maar geen voeten aan de grond in Nederland. Niet als je Spotify’s jaaroverzicht mag geloven. Daar zetten ze de meest gestreamde nummers van het jaar op een rij en die voelt lekkers Hollands aan. Op nummer 1 staat Kris Kross Amsterdam, Maan en Tabitha featuring Bizzey met Hij is van Mij. In de top 25 zijn er in totaal 10 Nederlandstalige nummers te vinden en hier te luisteren:

Holland! Holland!

Nederlandstalige muziek lijkt een comeback te maken. Was het een paar jaar geleden alleen te horen in de lokale kroeg, nu lijkt Nederhop de cool terug te brengen in de Nederlandstalige muziek. Want het zijn voornamelijk de rappers die de streamingslijstjes vullen. Met de aanjagers Lil Kleine en Ronnie Flex. De traditionele radiozenders blijven daarin wat achter en kiezen sneller voor artiesten zoals Blof, Nielson en Suzan & Freek. Maar steeds meer zangers wagen zich aan het Nederlands. Zong Miss Montreal alleen in het Engels, zo bracht ze in oktober een Nederlandstalig album uit. Wat haar lijstje met populairste nummers een beetje verwarrend maakt. Want waar zingt ze opeens over? Oh, hoe.

Primeur: geen Taylor Swift in Top 10

Het zal je niet ontgaan zijn dat we in Nederland volledig langs de meest succesvolle muziekvrouw van het afgelopen jaar hebben gekeken. Taylor Swift komt niet terug in de meest geluisterde beluisterde songs in Nederland. Of dit komt omdat ze nog geen Nederlandse man heeft kapot gemaakt met haar zoetsappige teksten, of omdat Nederlanders niet zo’n fan zijn van Amerikaanse kerstnummers, is nog niet helemaal duidelijk. Luister zelf vooral; Taylor staat met haar single in Spotify’s New Music Friday!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Femke Kok heeft schaatspakje thuisgelaten tijdens zonnige vakantie (foto’s)

Femke Kok is lekker aan het genieten van haar vrije tijd nu het schaatsseizoen er op zit. Ze heeft haar schaatspakje niet meegenomen en laat onweerstaanbare foto's zien!

Foto: Zangeres Maan de Steenwinkel heeft het zichtbaar koud in kort broekje

Maan de Steenwinkel heeft een opvallend bericht geplaatst op Instagram. Ze heeft een zeer kort broekje aan in een winters sneeuwgebied!

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.