De mooiste foto’s en opmerkelijke weetjes over nieuw F1 talent Stephane Kox

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

Nieuwe zender ViaPlay is achter de schermen druk bezig met het contracteren van nieuw talent voor hun Formule 1 uitzendingen in 2022. Geen wonder dat hun oog gevallen is op Stephane Kox. Deze blonde coureur houdt namelijk van racen, en doet het uitstekend voor de camera!

Sinds de rechten voor het nieuwe Formule 1 seizoen niet meer bij Ziggo liggen, wordt er druk gespeculeerd over de presentatoren, commentatoren en reporters die bij nieuwe sporzender en licentiehouder ViaPlay aan de slag mogen om Max Verstappen te volgen. De nieuwe Olav Mol is inmiddels gevonden, maar de vervanger van pitreporter Jack Plooij is misschien wel de meest opvallende naam: Stephane Kox (27). Deze blondine ademt autoracen, maar is ook nog eens jong, aantrekkelijk en gaat graag op de foto. Omdat heel F1-kijkend Nederland binnenkort alles wil weten over het leven, de relatie of Instagram van Stephane Kox, is het leuk om alvast even kennis te maken met deze snelle dame!

Lees ook: Wordt Stephane Kox onze eerste vrouw in F1?

Dit is Stephane Kox, nieuwe reporter bij F1 zender ViaPlay

Hoe is Stephane Kox bij ViaPlay terechtgekomen? De blondine is beslist geen anonieme dame! Ze is de dochter van oud-coureur Peter Kox, werd zelf bekend als DTM racer en doet het ook heel aardig op Instagram. De Eindhovense presenteert bovendien video’s voor RTL Autowereld. We vermoeden dat ViaPlay haar op deze manier op het spoor gekomen is. Dat ze niet alleen talent achter het stuur, maar ook voor de camera heeft is duidelijk. Met haar gezellige Brabantse accent en sprankelende stijl betovert ze de kijker meteen! Zo gaat ze dat ook vast in de pitsstraat van de Formule 1 doen. F1-coureurs en crewleden zaten zelden op het obligate interview met Jack Plooij te wachten, maar voor Stephane Kox maken ze sowieso graag even tijd vrij!

Nieuwe sportzender gaat voor verjonging

Nieuwe sportzender ViaPlay heeft meteen duidelijk gemaakt welke weg ze in willen slaan met hun uitzendingen over Formule 1, voetbal en darts. Het moet allemaal frisser, moderner en sneller in beeld gebracht worden. Hoe de van origine Zweedse zender dit gaat doen is ook al bepaald. Ze gaan nieuwe, aantrekkelijke en aansprekende gezichten gebruiken om de sport nog populairder te maken in Nederland. Daar zorgt Max Verstappen natuurlijk al voor, maar de rest kan je aan Stephane Kox overlaten!

Stephane Kox heeft bekende vriend

Wie de Instagram van Stephane Kox bekijkt, zal snel zien dat ze een vaste relatie heeft. De vriend van Stephane heet Danny van Poppel. Voor sportliefhebbers zal die naam bekend in de oren klinken. Danny is namelijk wielrenner van beroep. Danny van Poppel is de zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel, en reed in 2021 de Tour de France voor wielerploeg Wanty. Stephane en Danny wonen niet alleen samen, maar hebben ook een hondje samen. Dan weet je dat het dik aan is!

Stephane Kox is buurvrouw van Max Verstappen

Alsof het nog niet duidelijk was dat Stephane de aangewezen vrouw is om bij Viaplay verslaggeefster in de Formule 1 te zijn! Stephane Kox is namelijk praktisch de buurvrouw van coureur Max Verstappen! De blondine woont met haar vriend Danny van Poppel in Monaco, een kleine onafhankelijke staat in Zuid-Frankrijk. Ook Max Vestappen woont al jaren in het piepkleine belastingparadijs, waar ook elk jaar een Formule 1-race gehouden wordt. Het parcours ligt dus ongeveer in de achtertuin van Stephane. Als je die race ooit live op tv hebt gezien, weet je dat Monaco niet heel groot is. Zouden Stephane en Max zo nu en dan bij elkaar op de koffie komen?

De mooiste Instagram foto van Stephane Kox

Wat we echt niet willen overslaan is het Instagram kanaal van Stephane Kox. De 27-jarige staat natuurlijk als eerste bekend om haar kunsten in een raceauto, maar we willen ook beslist niet om dat andere talent heendraaien. Stephane is namelijk een plaatje. Op werkelijk elke foto die ze op haar Instagram plaatst zien we Stephane met een stralende glimlach van oor tot oor. Foto’s in race-overalls worden afgewisseld met plaatjes van indrukwekkende auto’s, maar er is gelukkig ook genoeg plaats voor een foto op vakantie, op het strand of op de fiets!

Eerste Nederlandse vrouw in Formule 1

Het is niet hoe we het ons hadden voorgesteld, maar op deze manier hebben we toch écht onze eerste Nederlandse vrouw in de Formule 1! Het is Stephane Kox niet gelukt om in de auto de hoogste racecompetitie ter wereld te bereiken, maar met een microfoon in de pitsstraat van de Formule 1 telt wat ons betreft ook gewoon. Op die manier heb je als Nederlandse kijker gewoon nóg een reden om trots te zijn tijdens een F1-uitzending. We kunnen niet wachten tot Stephane eindelijk aan de slag gaat!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Het zit in haar bloed: Emma Deckers neemt haar twee enorme tennisballen mee naar Wimbledon (foto’s!)

De mooie Emma Deckers heeft een foto online gezet die momenteel alle aandacht trekt. Zie zelf maar waarom!

Rico Verhoeven krijgt bakken kritiek na deze video met Naomy van Beem: ‘Golddigger vibes’

Rico Verhoeven heeft een nieuwe video gedeeld, waarin hij samen met zijn vriendin te zien is. Niet iedereen is er blij mee. 

Roxy Dekker gaat stiekem weg met deze bekende rapper (foto’s!)

Roxy Dekker heeft een nieuwe single en die promoot ze met een wel hele bijzondere gast. Bekijk het snel hier!