Wordt Nederlandse Stephane Kox onze eerste vrouw in F1?

Auteur: 

Datum: 

Categorie:

De 26-jarige Stéphane Kox zorgt niet alleen met de snelheid waarmee ze voorbij zoeft voor nekkramp. We hoeven je vast niet te vertellen waarom. Hoewel ze meerdere ijzers in het vuur heeft, hopen we natuurlijk dat Stéphane uiteindelijk in de Formule 1 terecht komt.

De laatste keer dat er een vrouw meedeed aan een F1-kwalificatiereeks was in 1992. Voor de laatste vrouw aan de start van een F1-race moeten we zelfs terug naar de jaren ’70. De kans dat Stéphane Kox het daadwerkelijk gaat schoppen tot Formule 1-coureur is dus klein. Maar we mogen altijd hopen, toch?

Lees ook: Beitske Visser is de vrouwelijke Verstappen

Slimme Stéphane

Stéphane Kox is de dochter van Peter Kox, ook een autocoureur. Vorig jaar was ze reserve bij de W-series, een raceklasse speciaal voor vrouwen. De concurrentie daar is moordend, maar voor een reserverol paste ze: Stéphane trok zich uiteindelijk terug. Misschien dat ze deze racestoeltjesdans na de coronacrisis wél weet te winnen. Het zou een mooi eerste stapje richting die Formule 1-droom zijn.

Hoewel het racen in haar bloed zit, is het gelukkig niet haar enige optie. Ze studeert rechten, en is bovendien presentatrice van het RTL-programma Autowereld. Ze doet het dus goed op de buis, in de collegezalen, in de auto én op Mannenzaken.nl.

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Blondine Delfine Stal (20) puilt aan voor- én achterkant uit haar piepkleine outfit (foto’s!)

Delfine Stal knalt met haar flinke rondingen aan alle kanten uit haar kleding. Ze heeft een enorm klein topje aan die haar rondingen maar net kan tegenhouden.

Kelly Piquet is vlak voor de GP van China in het verkeerde land met haar grote liefde (foto’s!)

Vlak voordat Verstappen in actie moet komen in China reist zijn grote liefde Kelly Piquet af naar het verkeerde land! Zullen ze wel op tijd zijn voor het raceweekend?!

Kletsnatte Jutta Leerdam laat ze schudden op afgelegen plek (video)

Jutta Leerdam is aan het hardlopen op een afgelegen plek en laat haar voorgevel even enorm op en neer stuiteren tot groot genoegen van haar volgers!