De meest verschrikkelijke clichés op de dag van het cliché

Auteur: 

Datum: 

Categorie:
cliche

Het is een beetje achterhaald om overal maar een speciale dag voor te verzinnen. Zo hebben we de Wereld Fetisjdag op 20 Januari voor alle vunzen onder ons of de landelijke Ligfietsdag op 25 Maart. Of wat denk je van de Dag van de Supermarkt op 10 Oktober? Verschrikkelijk cliché allemaal. En nou juist dat vieren we vandaag.

Dat er dan heel cliché zo’n stukje over clichés word geschreven, is dan alweer bijna een cliché op zich. Maar clichés zijn niet meer weg te denken uit onze taal en onze samenleving. En ze zijn vaak clichés voor een reden. Al doende leert men, ervaring maakt rijk, et cetera. Daarom, ter ere van deze bijzondere dag, hebben we de grootste clichés op een rijtje gezet. Lekker cliché, we weten het. Hopelijk zijn we na vandaag dan ook klaar met de volgende clichés.

Lekker weertje hè?

Iedereen heeft wel een reïncarnatie van Johan Cruijff in de familie zitten. Zo’n vlotte tante die open deur na open deur loopt in te trappen: ‘Moet er nog iemand naar de wc? Nu kan het nog‘ of ‘dat had je nou niet hoeven doen‘. Staat er voetbal op, dan ‘is de bal rond‘. Wanneer je iets overpeinst komt ze met ‘wanneer je tante een snor had gehad, was het je oom geweest’.

Onderhand zijn we allemaal wel klaar met dat soort mensen. ‘Heb je het een beetje kunnen vinden?‘ Nee domme Trien, ik sta bij de buren voor de deur, nou goed? Van die gevalletjes ‘praten ja, maar luisteren, ho maar’. Wijs je die persoon er een keer op, is plotseling ‘overdrijven ook een vak‘.

I think we should split up..

Het Nerdy meisje dat eigenlijk een supermodel is als ze haar bril af doet. De soldaat in een benarde situatie die roept “We didn’t sign up for this shit”. Het blonde meisje in Horrorfilms dat maagd is en als eerste dood gaat. Lekker achterhaald jongens. Kunnen we alsjeblieft ermee stoppen? Maar de ergste van allemaal is dan nog de volgende:

Enhance

De held zit de schurk op de hielen, hij kan hem bijna proeven. Maar dan glipt deze toch door zijn vingers. Geen nood, er hingen camera’s in de buurt. Maar de beelden zijn wel erg blurry. Gelukkig is daar altijd de tech guy. “enhance the image” en zowaar: een beetje inzoomen en scherpstellen en je ziet het gezicht van de schurk. Niet alleen dat, maar zijn naam en huisnummer zijn te lezen op het dopje van een minuscule pen in zijn linkerhand. En dat terwijl de camera een kilometer verder stond. Niet echt realistisch natuurlijk, want als dit soort technieken in het echte leven bestonden, kon opsporing verzocht er per direct mee stoppen. Kan iemand ons doorverbinden met Stephen Spielberg of J.J. Abrams? Dan kunnen we ze eens uitleggen dat ze iets nieuws moeten bedenken.

Waar zie je jezelf in 5 jaar?

De druk en stress op de werkvloer is al erg genoeg zonder allerlei cliché uitspraken van je baas. In de rij voor het koffie apparaat begint hij al enthousiast over ‘synergie’ of hoe ze ‘niet opnieuw het wiel moeten uitvinden‘. Zo heeft geen enkele werknemer ook meer een ‘9 tot 5 mentaliteit‘. Want waarom slapen als je ook onbetaald kan overwerken? Je bent flexibel, dynamisch en een teamplayer. En wanneer je een keer op zaterdag in je eigen tijd naar kantoor moet komen dan sta je vol energie voor de deur. Wij snappen daarom heel goed dat iedereen op Maandag al toe is aan weekend. Maar houd wel alsjeblieft op met zeggen dat je ‘Maandag al toe bent aan weekend‘. Want wij zijn onderhand klaar met die clichés!

Gerelateerde berichten

Laatste nieuws

Jade Anna heeft plakkerige teentjes na hete nacht op festival (foto’s!)

Influencer Jade Anna heeft het er bij festival Coachella flink van genomen! De blondine eindigt de laatste avond zelfs met een kleverige substantie op haar teentjes...

Logan Paul krijgt kindje met Jutta Leerdam-lookalike (foto’s!)

Logan Paul en zijn vriendin gaan voor gezinsuitbreiding. Maar met wie? Staat hij nou met Jutta Leerdam te zoenen?

Video: Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside na rel; dit is zijn vervanger

Boos Nederland heeft z'n zin: Johan Derksen is na de 'Geen Fries'-rel niet meer aanwezig bij Vandaag Inside. Wie vervangt hem? Dat kan er maar één zijn...